Sus
  >  Home   >  Grădina Zoologică București (Zoo Băneasa)
zoo băneasa

Încercam de ceva timp să scriu un articol despre Zoo Băneasa, însă ultima dată am fost vara trecută și nu mai aveam informația foarte proaspătă în minte, iar pozele nu erau prea reușite. Așa că weekend-ul trecut, rămas în București, fără mari planuri, am decis să mergem la Zoo și mai apoi la Muzeul Antipa… dar să le luăm pe rând.

Am mers întâi la Zoo, încercând să evităm ploaia ce se anunța spre seară, astfel că am ajuns în fața intrării pe la ora 13. Vremea plăcută, grădina înverzită, chiar a fost o plăcere plimbarea în sine, animalele vizitate reprezentând un bonus.

Intrare Zoo Băneasa

La rând am început să luăm ghepardul, maimuțele, lemurii și suricatele, ajungând mai apoi la reptile, unde sunt prezente câteva specii de mega-șerpi, precum pitonul și anaconda, însă și iguane, geko și vedetele, doi crocodili de Nil.

Dacă cei doi crocodili sunt vedetele zonei de reptile, adevăratul star al Grădinii Zoologice este fără îndoială leul. Dormea la înălțime, pe jeep-ul proprietate personală, în timp ce consoarta era întinsă pe iarba rece. Când mulțimea de vizitatori pleca de lângă ei, regele începea să ragă cu toate puterile și toți se adunau la loc.. chiar ne-a făcut onoarea să vină lângă sticlă, pentru o ședință foto.

Regele Leu: Zoo Băneasa

După ce ne-am despărțit cu greu de leu, care tot atrăgea atenția prin zgomotele produse atunci când nu mai era băgat în seamă, am vizitat ursul, care doar ce făcuse o baie, urmând apoi păsări prădătoare, precum acvila, vulturul, bufnițele, dar și zebra, lamele, cămile și dromaderi, ponei etc. Trebuia să trecem puțin și pe la papagali, cea mai gălăgioasă zonă a grădinii zoologice. Din păcate toate păsările erau închise, pentru a fi protejate de o gripă aviară din câte am înțeles.

Râsul, leopardul de Amur și cel de zăpadă, sconcsul, sunt de asemenea între preferatele vizitatorilor, fără a uita însă și cei câțiva tigri, care de această dată dormeau și nu am reușit să fac poze prea reușite.

Per total a fost o oră și jumătate faină, lejeră, în care ne-am plimbat și am fotografiat atât animale de-ale noastre, autohtone, dar și unele mai exotice pe care sper să le văd și în mediul lor natural, nu doar închise într-o cușcă.

O știre de acum vreo 2 ani anunța pe ProTv că se vor învesti aproape 80 milioane euro pentru a transforma Grădina Zoo Băneasa într-un fel de BioPark, cu o suprafață mult mai mare și cu specii mai multe de animale. Proiectul se preconiza a fi gata în 8 ani, însă în cei doi ani care au trecut nu cred ca s-a făcut vreun pas înainte.

Animalele deși par curate și îngrijite, nu pot fi văzute și fotografiate în cele mai bune condiții. Cele care au geam la cușcă, în general nu pot fi fotografiate bine din cauza mizeriei de pe geam, iar altele sunt împrejmuite de garduri de sârmă sau lemn, astfel că abia le poți vedea, ce să mai zici de fotografiat.

Sper să ne bucurăm în câțiva ani de o grădină zoologică mai mare, cu mai multe specii și mult mai modernă decât cea prezentă. Cu o suprafață de 5,85ha, Grădina Zoologică București a fost deschisă în anul 1955, adunând animalele din parcurile Cișmigiu, Herăstrău, Carol I și Pădurea Băneasa.

Adresa

Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, sector 1, Bucuresti, Romania

Mijloace de transport în comun

RATB: 301 și 148

Program de vizitare

Program de vară: Luni-Vineri: 09:00 – 19:00, Sâmbătă-Duminică: 09:00 – 18:00
Program de iarnă: Luni-Duminică: 09:00 – 17:00

Preț bilete (Update august 2020)

15 lei/adult
7 lei/studenți, elevi și copii

UPDATE AUGUST 2020 AICI


postați un comentariu

one × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.