Sus
  >  Home   >  Bangkok – Altceva în afară de temple! Chatuchak Market, Soi Cowboy și Sky Bars!
bangkok

După cum spuneam și în primul articol despre Bangkok, acesta este orașul cel mai vizitat din lume, adunând anual peste 22 milioane de turiști internaționali! Și nu toți vin aici pentru temple!

Capitala Thailandei înseamnă și piețe uriașe, zgârie nori, aglomerație, shopping, sky baruri și nu în ultimul rând, viață de noapte! Și în cele trei zile pe care le-am petrecut aici, am încercat să le experimentăm pe toate, cu bune și cu rele!

Chatuchak Market

Unul dintre planurile pentru Bangkok era să ajung într-o piață, cu haine și suvenire, unde să negociez la sânge pentru orice, exact ca la turci! Fără să știu dinainte că aici se află cea mai mare piață de weekend din LUME! Și cum noi eram aici în weekend, am răspuns prezent!

Chatuchak Market are peste 15.000 de standuri, acoperite cât și în aer liber, întinzându-se pe o suprafață de peste 14 ha. Deci îți trebuie timp și energie să vezi cât mai mult din el!

Chatuchak Market

Standurile sunt împărțite în 27 secțiuni, în funcție de numeroasele bunuri care sunt disponibile: haine, încălțăminte, cărți, antichități, animale de companie, artă, plante, mobilier, decorațiuni, ceramice, articole second-hand și nu în ultimul rând mâncare!

În fiecare weekend Chatuchak Market este vizitat de aproximativ 200.000 de clienți și turiști!

Noi am plecat către Chatuchak Market sâmbătă dimineață, fiind un drum destul de lung din Khaosan până aici. Am profitat însă de acest prilej pentru a vedea și alte zone ale orașului și de a folosi transportul în comun, incluzând aici și faimosul Sky Train, considerat o atracție turistică. Bine, nu trenul în sine, ci călătoria, având posibilitatea să descoperi orașul din trenul suspendat, la mare viteză.

statie Skytrain Bangkok

Din păcate însă nu există stație de BTS Skytrain în zona istorică, nici metroul nu trece pe aici, astfel încât ne-a rămas varianta autobuzului. Sau puteam alege un taxi ori tuk-tuk, însă am preferat să păstrez banii pentru cumpărături.

Așa că ne-am îndreptat spre stație, unde am așteptat autobuzul 12. Am plătit 13 baht de persoana. Am coborât la stația Victory Monument pentru a luat skytrain-ul până la Saphan Khwai, cea mai apropiată stație de Chatuchak. Prețul unui one-day pass ptr skytrain este de 120 de baht, acesta oferă călătorii nelimitate pentru o zi.

De la stația Saphan Khwai până la una din intrările în marea piață, Chatuchak,am făcut pe jos aproximativ 10 minute. Spre norocul nostru, am primit o hartă pentru a ne ghida prin imensul târg. Am petrecut aici în jur de 4 ore încercând să ajungem peste tot, însă cel mai mult timp l-am petrecut la haine și mâncare.

Singurul lucru care mi-a displăcut a fost că nu toți vânzătorii erau dispuși să negocieze, probabil fiind o piață atât de vizitată nu duceau lipsă de clienți. Pentru târguit, am găsit câteva piețe mai puțin cunoscute.

Chatuchak Market

Programul acestui târg este: Sambătă și Duminică: 9am-6pm

După Chatuchak, am poposit în zona Victory Monument pentru a explora împrejurimile. Aici, puteți vedea Monumentul Victoriei, în formă de obelisc, ridicat în 1941 pentru a comemora victoria thailandeză în războiul franco-thailandez. După o cafea, ne-am plimbat puțin prin mall așteptând să se însereze pentru a descoperi atmosfera din Soi Cowboy.

Victory Monument

Soi Cowboy și Sky Baruri

Soi Cowboy este cunoscută pentru viața de noapte, aici filmându-se multe cadre din filmul Hangover 2. Nu am ajuns noaptea când atmosfera era în toi ci mai degrabă pe înserat când era destul de liniște. Am văzut câteva localuri dubioase, printre care unele speciale pentru ladyboy.

Este o zona destul de scumpă având în vedere că o sticlă de bere era 140 de baht și asta la happy hour, noaptea fiind și mai scumpă de atât. Nu am putut să trecem cu vederea numeroșii europeni de vârsta a 3-a acompaniați de câte o tânără localnică. Probabil este o moda în toata Asia de Sud Est observând acest fenomen și in Bali dar mai ales în Cambodgia.

Pentru a ajunge în Soi Cowboy, am luat din nou skytrain-ul de la Victory Monument, pentru o călătorie de 8 stații, până la Asok.

Soi Cowboy

După ce că eram rupți de oboseala am așteptat în jur de o h autobuzul spre Khaosan, în timpul ăsta, am văzut și alte autobuze dezastruoase. Însă pe liniile turistice am avut parte de condiții foarte bune. De reținut faptul că trebuie neaparat să-i spuneți taxatoarei stația la care trebuie să coborâți pentru că altfel e posibil să nu oprească.

Pentru că am adus în discuție filmul Hangover 2, câteva scene s-au filmat si la Sky Bar Dome la Lebua State Tower, unul din cele mai celebre și înalte sky baruri din lume. De altfel Bangkok este cunoscut pentru numeroasele roof baruri.

Bineînțeles, am vrut să ajungem și noi la unul dintre ele, însă cele de genul Lebua fie erau prea scumpe, fie se impunea un dress code. Am găsit în cele din urmă o variantă ce părea excelentă, fiind chiar cel mai înalt sky bar din Bangkok, aflat la etajul 83 al Hotelului Baiyoke.

Hotelul Baiyoke

Situat la mică distanță de Victory Monument, zonă pe care deja o explorasem, nu cerea o anumită ținută și puteam comanda ce dorim, fără taxă ori o sumă minimă pe care să o cheltuim.

Dar când am ajuns ni s-a spus de la recepție că trebuie să plătim 800 baht/persoană, tarif care include și un cocktail. Am preferat în cele din urmă să cheltuim banii aceștia la shopping și vizitând obiective.

postați un comentariu

four × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.