Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Indonezia – Bali

CE AȘTEPTĂRI SĂ AM DE LA INDONEZIA?

Indonezia este un arhipelag uriaș, ce se întinde pe ambele părți ale Ecuatorului și între Oceanul Indian și Oceanul Pacific. Cuprinde mai mult de 17.000 insule ce însumează peste 108.000 km de plaje. În plus are peste 400 vulcani, dintre care 130 activi, datorită poziției sale în Inelul de Foc. Deși majoritatea turiștilor se gândesc direct la Bali, există și alte zone la fel de interesante, precum: Borneo, Sumatra, Komodo, sau Papua.

Bali, supranumită și „Insula Zeilor” este principalul punct de atracție al Indoneziei și unul dintre cele mai vizitate 20 locuri din lume! Beneficiind de o mare varietate de peisaje, cu dealuri și munți, plaje și vulcani, dar și celebrele terase de orez, Bali are toate atuurile pentru a candida la titlul de „Paradis pe Pământ”. Casă pentru aproape 4 milioane de oameni, diferă foarte mult de restul Indoneziei, din mai multe puncte de vedere.

CE SĂ VEZI ȘI SĂ FACI ÎN BALI!

Să ajungi pe Insula Nusa Penida
Monkey Forest
Vizitează una dintre numeroasele cascade
Terasele de orez Tegalalang
Templul Tanah Lot
Alege o cazare spectaculoasă
Răsărit pe vulcan
Bea cafea Luwak
bali

“Kelingking Beach – Nusa Penida”

bali

“Tegalalang Rice Terrace”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare– În Bali am avut ocazia să stăm în cele mai frumoase cazări din Luna de Miere și posibil cele mai speciale din câte am văzut. Dacă am început cu o noapte la un hotel simplu de 3*, lângă port, unde am plătit 22eur/cameră/noapte, următoarele cazări au fost speciale!

Ne-am rezervat 3 nopți pe Insula Nusa Penida, la bungalow-uri din bambus, cu piscină infinity și vedere spre ocean, tariful pentru o astfel de cazare fiind de 40eur/cameră/noapte, după care am revenit în Bali, zona Ubud.

Fiind situați în apropierea junglei, am vrut ceva cât mai special, fiind și ultimele zile ale vacanței. Și am ales să stăm 2 nopți la Nandini Jungle Resort, aflat literalmente în inima junglei, un resort luxos, cu viluțe individuale și mic dejun. Ultimele 2 nopți au fost la Udhiana Resort, cazare care nu s-a lăsat mai prejos decât precedenta, aici beneficiind și de piscină privată. Tarifele pentru o astfel de cazare se apropie de 200 eur/noapte, însă oferă o altă perspectivă experienței balineze.

Mâncare – Spre deosebire de Singapore, Thailanda și Cambodgia, în Bali nu am găsit street food, astfel încât ne-am îndreptat către restaurante. Evident, la baza fiecărui fel de mâncare tradițional este orezul sau noodles, însă există numeroase restaurante cu specific internațional.

Transportul – zborul cu avionul este foarte lung, fiind necesară cel puțin o escală pentru a ajunge din România.

Pentru deplasarea pe insulă există 3 variante:

 • taxiul, mai scump însă mai comod și fără bătăi de cap (ex. Hotel Nandini – centru Ubud- 30minute: 10 dolari)
 • închirierea unui scuter, mult mai ieftin însă periculos din cauza drumurilor și mai puțin confortabil (5-6dolari/zi + combustibil). Necesită permis de conducere internațional!
 • închiriat mașină cu șofer, este probabil cea mai bună variantă! Puteți face un traseu la o agenție de turism, care vă trimite mașină cu șofer, ori puteți negocia traseul și tariful direct cu un taximetrist..sunt peste tot!

DE REȚINUT:

 • Moneda oficială este Rupiah Indoneziană (IDR), iar cursul este de aproximativ 1LEU=  3.500 IDR. 
 • Primul lucru ce trebuie făcut, chiar înainte de a ateriza, este să opriți datele mobile! 1MB de date mobile costă 9,52Eur!!!
 • Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru Indonezia dacă durata șederii este de maxim 30 zile.

TIPS & TRICKS

1
Nu rezervați excursii dinainte Nu faceți rezervări pentru excursii online, cu gândul de a prinde locuri sau un tarif mai bun. Stațiunile din Bali sunt pline de agenții de turism, care vă oferă tarife la cel puțin jumătate de preț față de ce găsiți pe internet! (ex. tarif online Giant Swing 30dolari, la fața locului 4 dolari. online trekking vulcan 45dolari/persoană, la agenție în Ubud 20 dolari/persoană.
2
Vizitați Nusa Penida Este adevărat că Bali oferă tot ce îți poți dori de la o vacanță, inclusiv plaje cu nisip fin și valuri perfecte pentru surfing. Însă Insula Nusa Penida, situată la 30 minute de Bali, este un spectacol al naturii ce oferă priveliști incredibile și plaje de vis, mai puțin aglomerate decât cele din Bali!
3
Cazarea face diferența Bali chiar este locul în care cazarea chiar face jumătate din vacanță! Dacă alegi cu atenție hotelul deja ai un concediu reușit! Încearcă un bungalow în inima junglei, să primești vizita maimuțelor dimineața pe balcon, sau o vilă privată pe malul oceanului, cu piscină privată. Singura problemă este că nu vei mai dori să părăsești hotelul!
4
Răsărit pe vulcan? Majoritatea celor care ajung în Bali au în plan să prindă un răsărit pe vulcan. Dacă și tu vrei asta, atunci ar trebui să mai analizezi o dată! Trekkingul pe Muntele Batur presupune plecarea de la hotel între orele 1 și 3 dimineața (în funcție de orașul în care ești cazat) și urcat aproximativ 3 ore pe drum de munte, cu lanterna în mână. Este nevoie de o condiție fizică destul de bună pentru a face față! Plus că există posibilitatea să prinzi o zi cu ceață și să nu vezi absolut nimic, deci tot efortul și banii în zadar. Ajuns înapoi la cazare, vei dormi restul până seara și s-a dus o zi degeaba!

CÂTEVA PREȚURI DIN BALI!

 • masă la restaurant – 200.000 IDR
 • bere de import 0,5l – 50.000 IDR
 • doză suc 0,33l – 19.000 IDR
 • sticlă apă 0,5l – 10.000 IDR
 • ceașcă cafea Luwak – 50.000 IDR
 • 100g cafea Luwak – 150,000 IDR
 • 1 pachet țigări – 25.000 IDR
 • închiriat scooter 1 zi – 70.000 IDR

Pentru a citi pe pe larg despre experiența avută de noi în Singapore, nu ratați celelalte articole despre Orașul Leului!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

one × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.