Indonezia este un arhipelag uriaș, ce se întinde pe ambele părți ale Ecuatorului și între Oceanul Indian și Oceanul Pacific. Cuprinde mai mult de 17.000 insule ce însumează peste 108.000 km de plaje. În plus are peste 400 vulcani, dintre care 130 activi, datorită poziției sale în Inelul de Foc. Deși majoritatea turiștilor se gândesc direct la Bali, există și alte zone la fel de interesante, precum: Borneo, Sumatra, Komodo, sau Papua.
Bali, supranumită și „Insula Zeilor” este principalul punct de atracție al Indoneziei și unul dintre cele mai vizitate 20 locuri din lume! Beneficiind de o mare varietate de peisaje, cu dealuri și munți, plaje și vulcani, dar și celebrele terase de orez, Bali are toate atuurile pentru a candida la titlul de „Paradis pe Pământ”. Casă pentru aproape 4 milioane de oameni, diferă foarte mult de restul Indoneziei, din mai multe puncte de vedere.
“Kelingking Beach – Nusa Penida”
“Tegalalang Rice Terrace”
Cazare– În Bali am avut ocazia să stăm în cele mai frumoase cazări din Luna de Miere și posibil cele mai speciale din câte am văzut. Dacă am început cu o noapte la un hotel simplu de 3*, lângă port, unde am plătit 22eur/cameră/noapte, următoarele cazări au fost speciale!
Ne-am rezervat 3 nopți pe Insula Nusa Penida, la bungalow-uri din bambus, cu piscină infinity și vedere spre ocean, tariful pentru o astfel de cazare fiind de 40eur/cameră/noapte, după care am revenit în Bali, zona Ubud.
Fiind situați în apropierea junglei, am vrut ceva cât mai special, fiind și ultimele zile ale vacanței. Și am ales să stăm 2 nopți la Nandini Jungle Resort, aflat literalmente în inima junglei, un resort luxos, cu viluțe individuale și mic dejun. Ultimele 2 nopți au fost la Udhiana Resort, cazare care nu s-a lăsat mai prejos decât precedenta, aici beneficiind și de piscină privată. Tarifele pentru o astfel de cazare se apropie de 200 eur/noapte, însă oferă o altă perspectivă experienței balineze.
Mâncare – Spre deosebire de Singapore, Thailanda și Cambodgia, în Bali nu am găsit street food, astfel încât ne-am îndreptat către restaurante. Evident, la baza fiecărui fel de mâncare tradițional este orezul sau noodles, însă există numeroase restaurante cu specific internațional.
Transportul – zborul cu avionul este foarte lung, fiind necesară cel puțin o escală pentru a ajunge din România.
Pentru deplasarea pe insulă există 3 variante:
DE REȚINUT:
Poate vrei o escală și aici..
Pentru a citi pe pe larg despre experiența avută de noi în Singapore, nu ratați celelalte articole despre Orașul Leului!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!
13 decembrie 2018