Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Bulgaria

CE AM VIZITAT PRIN BULGARIA

Prima mea ieșire din țară a fost în Bulgaria, când am făcut o excursie de o zi la Veliko Tarnovo, oraș situat la aproximativ 2 ore de București. În ultimii ani am ajuns de mai multe ori prin Bulgaria, unde ne-am petrecut vacanțe atât la mare, cât și la munte. Oferind de multe ori tarife mult mai bune decât hotelurile din România, a fost mult mai convenabil pentru noi să facem plajă prin Albena sau Sunny Beach și să mergem la schi de revelion în Bansko.

Pe lângă cele menționate am ajuns și prin orașele importante ale țării, precum Sofia, Varna și Plovdiv, dintre acestea ultimul fiind cel mai atrăgător. Alte obiective de top ale bulgarilor sunt Nessebar, Capul Kaliakra și biserica din stâncă de la Basarabovo.

CE SĂ NU RATEZI ÎN BULGARIA

Nessebar
Plovdiv
Veliko Tarnovo
Ski în Bansko
Castelul Reginei Maria - Balcic
Capul Kaliakra
Biserica Basarabovo
Ferma de midii Dalboka
bulgaria plovdiv

“Teatrul Roman din Plovdiv”

bulgaria

“Castelul Reginei Maria – Balcic”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare – în general cazările sunt mai ieftine în Bulgaria decât la noi și de multe ori condițiile sunt mai bune. Pe litoral, în timpul sezonului am plătit 70 eur/noapte camera la Hotel Dobrudja 3* din Albena, cu mic dejun și șezlonguri incluse, însă cazarea a fost deplorabilă. Mult mai bine a fost în anul precedent, la Sunny Beach, când am stat la 3* cu demipensiune, tariful fiind de 60eur/noapte.

Cele mai bune cazări au fost fără îndoială de Revelion, când am stat în Razlog la hotel de 4* cu demipensiune, într-un apartament imens, pentru doar 65eur/camera/noapte și mai apoi în Plovdiv, la Hotel Holiday Inn 4* mic dejun pentru 70eur/noapte.

Mâncare – când vine vorba de sejururi la munte sau la mare, mulți aleg varianta all-inclusive, pentru a rezolva direct problema cu mâncarea. Cei care doresc să încerce bucătăria bulgărească și restaurantele locale găsesc în general prețuri foarte bune și porții foarte mari. În Plovdiv am avut ocazia să găsesc unul dintre cele mai bune restaurante în care am fost, iar în Veliko Tarnovo mereu am mâncat mult și bine.

Transportul – Cea mai bună metodă este fără îndoială mașina personală, distanțele fiind în general scurte. Drumurile sunt destul de bune și călătorind pe cont propriu vă puteți face singur programul și traseul. Există și varianta de a merge cu autocarul către stațiuni, în sezonul estival, o variantă mai ieftină și poate mai comodă, dar care nu oferă aceeași libertate de mișcare.

Câteva prețuri la obiective turistice – 1 zi de ski pass Bansko – 58 leva, șezlong+umbrelă în Sunny Beach – 10 leva, bilet Cetate Tsaravets, Veliko Tarnovo-6leva, bilet Muzeul de Arheologie Nessebar – 6 leva, o porție de midii la Dalboka – 8-10eur.

TIPS & TRICKS

1
Vizitați Nessebar! Unul dintre cele mai vechi orașe din sud-estul Europei, fiind locuit de peste 3000 de ani, micuța peninsulă este situată foarte aproape de stațiunea Sunny Beach și o vizită aici este obligatorie pentru a completa vacanța perfectă. Dacă doriți să explorați orașul mai mult, este recomandat să luați bilet „pachet” ce include muzeul și bisericile bizantine, majoritatea aflate în ruine.
2
Ferma de midii Dalboka Ferma de midii de la Dalboka a devenit faimoasă printre români, mii de compatrioți ajungând aici în fiecare an pentru a gusta delicioasele midii. Situată pe malul mării, foarte aproape de Capul Kaliakra, este vizitată atât de cei care își petrec concediul pe litoralul bulgăresc, dar sunt și clienți care vin din România special pentru a lua masa aici.
3
Vizitează Plovdiv Cel mai frumos oraș din Bulgaria, din punctul meu de vedere, este considerat cel mai vechi oraș din Europa, cu o vechime de peste 8000 ani. Principalul obiectiv turistic al orașului este Teatrul Roman, unul dintre cele mai bine păstrate monumente antice din Europa!
4
Unde mergi la mare? Numeroase stațiuni de litoral au devenit cunoscute printre români, însă există diferențe destul de mari între ele. Dacă doriți o stațiune mai tinerească, cu viață de noapte asemănătoare stațiunilor Mamaia și Costinești, atunci cea mai bună variantă a vecinilor este Sunny Beach! În schimb, dacă preferați liniștea, Albena este ce vă trebuie.

Din plimbările noastre prin Bulgaria!

După numeroase vizite prin Bulgaria, pot să afirm cu siguranță că vecinii chiar au o țară frumoasă! Cel mai mult mi-au plăcut orașele Plovdiv și Nessebar, ambele pline de istorie. Nu la fel de frumos, însă merită o vizită este Veliko Tarnovo.
Nu sunt mare pasionat de ski, însă după câte am văzut Bansko depășește cu mult orice stațiune de iarnă românească. Pe litoral se pot mândri cu Sunny Beach și ruinele de la Cap Kaliakra, dar și stațiuni mai liniștite precum Albena, Nisipurile de Aur sau Constantin și Elena.

Pentru a citi pe pe larg despre experiențele avute de noi în Bulgaria, nu ratați articolele noastre din țara vecină!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

nineteen − 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.