Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Cambodgia

Ce așteptări să ai de la Cambodgia?

Cambodgia, sau oficial Regatul Cambodgiei, are o suprafață de 180.000kmp, populația de peste 16 milioane de locuitori, și este împrejmuită de Thailanda, Laos și Vietnam. Una dintre cele mai sărace state din Asia de Sud-Est, „întrecută” fiind doar de Myanmar, are o istorie îndepărtată glorioasă, în timp ce istoria recentă este sângeroasă și dramatică. La finalul anilor 1970 Cambodgia a fost condusă de Pol Pot, unul dintre cei mai duri dictatori din istorie, care prin khmerii roșii a masacrat un sfert din populație.

Capitala țării este Phnom Penh, însă cei mai mulți turiști ajung în orașul Siem Reap, ajuns celebru datorită Angkor Wat, cel mai mare ansamblu religios din lume! Zeci de temple sunt răsfirate pe mai mult de 160 hectare, construite fiind în timpul Imperiului Khmer, între secolele X-XIII. Dacă inițial multe dintre temple au fost hinduse, în decursul timpului au fost convertite la Buddhism.

CE SĂ VEZI ȘI SĂ FACI ÎN CAMBODGIA!

Angkor Wat
Vizitați un sat plutitor
Faceți o plimbare cu tuk-tuk!
Genocide Museum - Phnom Penh
Killing Fields - Phnom Penh
Negociat în Central Market- Phnom Penh
Plajă în Battambang
Viața de noapte în Pub Street - Siem Reap
cambodia

“Satul plutitor Kompong Khleang”

cambodgia

“Bayon&Monks”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare– fiind o țară cu un nivel al traiului destul de scăzut, tarifele de cazare sunt și ele foarte mici. În Siem Reap ne-am cazat la o vilă de 3*, camere foarte curate și spațioase, cu mic dejun, piscină și transfer de la aeroport inclus, toate acestea pentru aproximativ 15euro/noapte/camera dublă. La Phnom Penh se presupunea că hotelul are 4*, însă nu se ridica în niciun caz la aceste standarde. Mult mai slab decât cel din Siem Reap, atât din punct de vedere al camerei cât și al serviciilor, tariful a fost același, în jur de 15eur/noapte/camera dublă.

Mâncare– Deși nu este cea mai cunoscută bucătărie din Asia de Sud-Est, mâncarea khmeră este una gustoasă și ieftină. Nelipsite sunt orezul și noodles, iar mâncarea nu este la fel de picantă precum cea din Thailanda. Cel mai cunoscut fel de mâncare khmer este amok, făcut în general cu pui, pește sau creveți, la care se adaugă legume. În general este servit în frunze de cocos cu orez alături.
La restaurante se găsesc și mâncăruri internaționale, însă costă cel puțin dublu față de cele locale. Fructele sunt foarte ieftine, de exemplu: 1kg baby banane- 1$ și o nucă de cocos – 1$.

Transportul – Cel mai simplu să ajungi în Cambodgia este cu avionul, în general pe aeroporturile din Siem Reap sau Phnom Penh. Mai există și varianta de a intra în țară cu autocarul, venind dinspre Thailanda sau VIetnam.
Pentru transportul intern, între orașe, cea mai bună variantă sunt autocarele și microbuzele. La autocar condițiile sunt foarte bune, cu aer condiționat, priză și Wi-Fi, o călătorie între Siem Reap și Phnom Penh fiind de aproximativ 4 ore, la prețul de 16$/persoană. La microbuz tarifele sunt mai mici, însă condiții nu la fel de bune.
Pentru a călători prin oraș cea mai bună variantă este celebrul tuk-tuk. Foarte ieftine, dacă negociezi bine înainte, sunt perfecte pentru distanțe scurte. Dacă aveți bagaje multe puteți încerca un taxi, de asemenea cu tarife foarte bune, daca se negociază în prealabil.

DE REȚINUT:

 • Moneda oficială este Rielul Cambodgian, iar cursul este de aproximativ 1LEU= 1000KHR. Cu toate acestea peste tot se plătește în dolari americani, rielul fiind folosit doar ca mărunțiș la magazine.
 • Primul lucru ce trebuie făcut, chiar înainte de a ateriza, este să opriți datele mobile! 1MB de date mobile costă 9,52Eur!!!
 • Biletul pentru 1 zi la Angkor Wat costră 37$/persoană!

TIPS&TRICKS

1
Găsiți un șofer de Tuk-Tuk Cel mai simplu mod de a te plimba prin oraș este cu faimoasele Tuk-Tuk, ce constau într-o remorcă de 2-4 persoane trasă de un scuter sau motoretă. Sunt destul de ieftine, însă trebuie să negociezi dur cu șoferii care încearcă să profite de turiști. Fiți încrezători când negociați, iar dacă primul nu cedează nu este problemă, la 2 pași e altul. Dacă găsiți un șofer ok, ce pare de încredere și oferă tarife bune, încercați să îl „rezervați” pentru toate vizitele următoare.
2
Organizează vizita la Angkor Wat Mulți turiști vor să prindă răsăritul la Angkor Wat, cel mai cunoscut dintre templele orașului antic, simbol al Cambodgiei ce apare și pe drapelul național. Problema este că numărul turiștilor ajunge la câteva mii și este practic imposibil să prinzi cadre libere pentru poze. Pentru a evita aglomerația începeți vizita din nord și terminați cu Angkor Wat.
3
Obținerea vizei Cetățenii români au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Cambodgiei și există două modalități de a o obține: visa on arrival și e-visa. Visa on Arrival se obține direct pe aeroport și costă 30$/persoană și necesită o poză tip pașaport. Dacă doriți să scăpați de această grijă puteți aplica online pentru e-visa, la tariful de 36$/persoană. Însă faceți acest lucru doar pe site-ul oficial al guvernului cambodgian pentru a evita alte taxe.
4
Negociază pentru orice! Am spus că trebuie negociat dur cu șoferii de tuk-tuk și taxi, pentru că încearcă să profite de turiști. Dar nu sunt singurii care vor încerca să te păcălească, orice vânzător din piețe și de suveniruri cerând la început un preț cel puțin dublu față de valoarea produsului.

CÂTEVA PREȚURI DIN CAMBODGIA

 • Bilet 1 zi Angkor Wat – 37$/persoană
 • Tuk-Tuk pentru o zi – Angkor Wat – 15$/mașină- turul mic (este suficient)
 • prânz la Angkor Wat – 6$/persoană
 • cămașă+pantaloni tradiționali bărbat: 10$
 • 2 perechi „Adidas” – 35$
 • rochie – 5$
 • 1 pachet țigări – 1$
 • pizza XXL – 10$
 • bere locală draft – 0,50$
 • bere supermarket – 0,65$
 • 1 nucă cocos – 1$

Pentru a citi pe pe larg despre experiența avută de noi în Singapore, nu ratați celelalte articole despre Orașul Leului!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

five × one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.