Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Germania

CE AM VIZITAT PRIN GERMANIA

Germania are toate motivele să facă parte dintre cele mai vizitate țări de pe continent. Istorie, cultură, ski, shopping, castele de poveste, mâncare, bere, festivaluri și multe altele.. Toate acestea sunt din abundență în Germania și așteaptă să fie încercate. De la metropole, precum Berlin, Munchen, Frankfurt, până la Munții Alpi și castelele bavareze, fiecare loc are farmecul său aparte.

Din păcate nu am reușit să văd foarte multe din Germania până acum, ajungând doar în Munchen și am vizitat câteva dintre castelele bavareze. Dar restul destinațiilor sunt undeva sus pe „wish-list”.

CE SĂ NU RATEZI ÎN GERMANIA

Pe urmele zidului din Berlin
Oktoberfest la Munchen
Catedrala din Koln
La ski in Alpi
Castelele din Bavaria
Valea Rinului
Bamberg și Bürgerstadt
Rothenburg ob der Tauber
Parcul Sanssouci din Potsdam

“Castelul Neuschwanstein”

“Munchen”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare – Germania stă excelent din punct de vedere al infrastructurii hoteliere. Nu este nici o surprinză aici. Dispune de peste 51.000 unități de cazare, dintre care aproximativ 12.000 sunt hoteluri. Cele mai multe sunt de 3*, aproape de 5000 unități, iar prețul mediu pe o noapte de cazare este în jur de 94 euro.

Există foarte multe hosteluri, pentru turiștii care vor să economisească, iar de cele mai multe ori condițiile oferite sunt foarte bune.

Mâncare – poate nu sunt la nivelul italienilor, francezilor, sau a spaniolilor, însă și mâncarea germană are farmecul ei. Se bazează mult pe cărnuri, de vită sau porc, precum tradiționalele Sauerbraten și Rinderroulade. Dar când ne gândim la mâncare nemțească, probabil la toți ne trec prin minte cârnații, covrigii Pretzel și să nu uităm berea. În primul rând berea!

Transportul – Către Germania sunt foarte multe zboruri din România, astfel încât nu este o problemă să ajungem acolo. Avem legături directe cu toate marile orașe nemțești. Wizz Air zboară pe 6 aeroporturi, doar din București, iar din Cluj zboară către 8 orașe din Germania. Blue Air are de asemenea vreo 5 orașe nemțești în program și să nu uităm Tarom și Lufthansa.

Câteva prețuri la obiective turistice – bilet Castel Neuschwanstein – 13eur, bilet Europa Park – 50 eur, bilet Catedrala din Koln – 4 eur, 1 bere la 1 litru, la Oktoberfest, costă între 11-12 eur

TIPS & TRICKS

1
Achiziționați CityCard! Dacă vă aflați în city break într-un oraș important din Germania, recomandat este să achiziționați un city pass, care permite intrarea la toate obiectivele turistice, dar și alte beneficii, precum transportul în comun. Este varianta perfectă dacă doriți să explorați orașul și toate atracțiile pe care le oferă. Există Berlin Welcome Card, Munich Card și Munich CityPass, Frankfurt Card, KolnCard, etc.
2
Cumpără și validează biletele de transport! Mulți sunt surprinși când ajung în Berlin că nu există porți de securitate, sau persoană care să verifice biletele la intrarea în metrou. Asta nu înseamnă că transportul este gratuit, iar controlorii te pot opri și amenda. Asta chiar dacă ai bilet cumpărat, dar nevalidat! Amenda ajunge la 60 eur.
3
Vizitează piețele de Crăciun! Nemții chiar știu să se pregătească de sărbători, iar piețele de Crăciun sunt o dovadă excelentă. Probabil în Germania întâlnim cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, existând o adevărată tradiție în acest sens, unele dintre ele fiind vechi de peste 600 ani! Cele mai faimoase sunt cele din Dresda, Annaberg, Dusseldorf, Leipzig, Nuremberg, Rothemburg și desigur, cele din marile orașe.
4
Ieși din oraș! Marile orașe, precum Berlin și Munchen oferă multe oportunități și variante, de la viața de noapte, festivaluri de bere, shopping, însă Germania oferă și multe alte locuri fantastice, pe care este păcat să le ratezi. De la mistica Pădure Neagră, până la castelele de basm din Bavaria și orășelele istorice. Închiriază o mașină și cercetează! Sau ai încredere în sistemul de căi ferate nemțesc.

Din plimbările noastre prin Germania!

Aveam cam 20 de ani când am ajuns în Germania, anul II la facultate. Am stat 2 nopți în Munchen, reușind să vizităm și împrejurimile, totul culminând cu palatele și castelele bavareze. Am fost fascinat de ce vedeam și sunt sigur că nu era doar din cauza vârstei, sau pentru că era prima ieșire afară.

Am umblat prin Munchen cât de mult am putut, am experimentat și viața de noapte, shoppingul, berea la Hofbrauhaus, cât și vizite la principalele obiective turistice.

Mai presus de toate mi-au plăcut însă castelele din zona Bavaria. Linderhof, Herrenchiemsee și mai presus de toate, Castelul Neuschwanstein, probabil cel mai frumos castel din lume!

Pentru a citi pe pe larg despre experiențele avute de noi în Germania, nu ratați articolele noastre din țara berii și a castelelor!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

nineteen − eleven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.