Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Italia

CE AM VIZITAT PRIN ITALIA

Italia se află între cele mai vizitate 5 țări din lume, cu peste 60 milioane de vizitatori anual. Și există toate motivele pentru acest lucru, în „cizmă” fiind o abundență de atracții turistice, cele mai multe în orașele importante, precum Roma, Milano, Veneția, Florența, etc.

Din păcate nu am reușit să văd foarte multe din Italia până acum, ajungând doar în Roma și Milano. Dar restul destinațiilor sunt unde sus pe „wish-list”.

CE SĂ NU RATEZI ÎN ITALIA

Plimbare prin Cinque Terre
Gondola prin Veneția
Descoperă Florența
Vizitează Colosseum și Forumul Roman
Ruinele din Pompei
Descoperă Sicilia
Shopping in Milano
Micuța insulă Ischia
Misterele Vaticanului
roma

“Colosseum”

“Domul din Milano”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare – cu peste 33.000 de hoteluri și unități de cazare, Italia stă foarte bine din acest punct de vedere. La capitolul tarife de asemenea situația este bună, mai scăzute decât alte state vestice, precum Franța, Spania, sau Olanda.
Majoritatea sunt hoteluri de 3*, decente, chiar dacă multe se află în clădiri vechi, iar camerele sunt destul de mici.

Mâncare – ce mai putem spune despre mâncarea italiană? S-a răspândit în toată lumea și este preferata multora. Deci este imposibil să nu apreciezi niște paste direct de la sursa (cele din Toscana sunt în top), sau o pizza originală.

Alegeri cu încredere o trattoria și bucurați-vă simțurile!

Transportul – Către Italia sunt cele mai multe zboruri din România, astfel încât nu este o problemă să ajungem acolo. Avem legături directe cu toate marile orașe italiene. iar în cazul unui circuit este recomandată închierea unei mașini și explorat împrejurimile.

Câteva prețuri la obiective turistice – bilet Colosseum – 16Eur, bilet Vatican – 17Eur, bilet Domul Milano – de la 8Eur, bilet Pompeii- 16Eur, plimbare gondola în Veneția- aprox.80Eur, FirenzeCard Pass, 72ore – 85Eur.

TIPS & TRICKS

1
Achiziționați CityPass! Dacă vă aflați în city break într-un oraș important din Italia, recomandat este să achiziționați un city pass, care permite intrarea la toate obiectivele turistice, dar și alte beneficii, precum transportul în comun. Este varianta perfectă dacă doriți să explorați orașul și toate atracțiile pe care le oferă.
2
Evitați tururile Skip the line! Încercați să evitați pe cei care vă oferă tururi „skip the line”, care promit că veți trece peste coadă, pentru că în general este doar o țeapă. La multe obiective turistice, city pass-ul vă oferă deja posibilitatea de a sări peste coadă.
3
Vizitați în extrasezon! Pentru a evita aglomerația, dar și pentru tarife mult mai mici, puteți alege să vă petreceți vacanța în extra-sezon. În general tarifele sunt mult mai mici între lunile noiembrie-martie.
4
Când ești la Roma, poartă-te ca romanii! În Italia, nu doar la Roma, sunt diverse legi, unele dintre ele poate dubioase, dar care necesită respectate, pentru a nu-ți strica vacanța. De exemplu nu se pot consuma băuturi și alimente pe obiective istorice (ex.Treptele Spaniole), în centrul Florenței nu se pot consuma alimente între anumite ore, nu ai voie să te urci pe fântâni, sau să-ți urci trollerul pe Treptele Spaniole.

Din plimbările noastre prin Italia!

Prima vizită prin Milano a fost foarte scurtă, de câteva ore, prin Milano. Am cutreierat puțin centrul orașului, Domul și stadionul San Siro.

La Roma am stat puțin mai mult, însă tot nu am reușit să vizitez câte aș fi vrut, deși am făcut un tur de forță și ne-am întors acasă cu febră musculară. Aș reveni măcar pentru gelaterii, dar momentan prima pe listă este Toscana, unde doresc să fac un circuit cu mașina.

Pentru a citi pe pe larg despre experiențele avute de noi în Italia, nu ratați articolele noastre din țara vecină!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

five + 18 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.