Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Olanda

Ce am vizitat prin Olanda?

Olanda este o țară cu adevărat specială, din mai multe puncte de vedere. Deși are o suprafață de doar 41.500kmp, adică de aproape 6 ori mai mică decât România, fosta putere colonială are o populație de peste 17 milioane de locuitori. Mare parte a țării se află sub nivelul mării, fiind rezultatul câștigării de teren începută în sec.al XVI-lea. Olanda primește anual peste 17 milioane de turiști, fiind a 20-a cea mai vizitată țară din lume.

Olanda nu înseamnă doar Amsterdam, deși capitala atrage anual în jur de 5 milioane de turiști. Sunt cunoscute în toată lumea morile de vânt și câmpurile de lalele, dar și alte orașe cu arhitectură superbă, precum: Delft, Leiden, Utrecht, Haarlem și Haga. Nu în ultimul rând, Olanda dispune și de o zonă rurală de o frumusețe ieșită din comun, cum este cazul satelor Giethoorn și Marken.

NU TREBUIE RATAT

Muzeul Anne Frank - Amsterdam
Croazieră pe canalele Amsterdamului
Muzeele Van Gogh și Rijksmuseum
Haga
Red Light District - Amsterdam
Haarlem
Satul Giethoorn
Delft
olanda

“Vizitator în fața casei Anne Frank”

olanda

“Rijksmuseum și semnul IAmsterdam”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare – Olanda este o țară destul de scumpă, iar acest lucru se aplică și la hoteluri. Amsterdam dispune de o mare varietate de unități de cazare, începând cu hosteluri până la hoteluri de lux. Cea mai ieftină variantă este rezervarea unui pat într-o cameră la comun, în hostel, tarifele începând de la aproximativ 35 eur/noapte. Pentru un hotel de 3* se plătesc cam 50 eur/persoana/noapte.

Mâncare – deși nu are o mare tradiție în gastronomie, există câteva feluri de mâncare care trebuie neapărat încercate! Începând cu celebrul cașcaval olandez, hering crud și cartofii prăjiți olandezi (patat sau frites), până la stroopwafel și minunatele clătite olandeze! Un mic dejun la restaurant costă între 6 și 13 euro, o salată sau o supă 5-6 euro, omleta gigant între 9-14 euro, iar clătitele olandeze 12-16 euro! Însă cele din urmă merită fiecare cent!

Transportul – Cel mai simplu mod de a ajunge în Olanda este cu avionul, iar din România avem 2 variante: cu Wizz Air către Eindhoven sau Tarom și KLM pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.
Cea mai bună variantă pentru a ajunge de la aeroportul Schiphol la Gara Centrală din Amsterdam este cu trenul și costă 9,5 eur/persoană pentru dus și retur în aceeași zi.
Pentru a explora orașul o variantă foarte bună este mersul pe jos, majoritatea punctelor de interes fiind concentrate într-un spațiu restrâns. O metodă mai rapidă este cu bicicleta, orașul beneficiind de peste 400km de piste pentru biciclete. Dacă nu sunteți dispuși să faceți efort, atunci există și metroul sau taxiul.

Tarife prin Amsterdam – închiriat bicicletă 24h – 15eur, bilet metrou 1zi – 7,50eur, Anne Frank Huis – 10eur, Heineken Experience– 18eur, Rijksmuseum – 19eur, Van Gogh Museum – 18eurIAmsterdam Card – 60eur/1 zi, 1 bere la restaurant – 4eur, meniu McDonalds- 8eur.

TIPS&TRICKS

1
Clătitele olandeze! Primul lucru încercat în Amsterdam au fost clătitele olandeze, care mi-au distrus pentru totdeauna noțiunea de clătite. Am încercat varianta cu șuncă, ciuperci și cașcaval, cât și o variantă dulce, cu mandarine și alune. Ambele au fost senzaționale, chiar dacă destul de scumpe (aprox.14 eur o clătită gigant). Recomand restaurantul Pancake Bakery!
2
Faceți o croazieră pe canale Se spune că o vizită la Amsterdam nu este completă fără a vedea orașul și de pe canalele sale. Și ce metodă mai bună decât o croazieră de o oră, cu ghid audio ce vă descrie împrejurimile?
3
Mergeți pe jos Majoritatea atracțiilor turistice sunt concentrate într-un spațiu restrâns, așa că puteți ajunge cu ușurință de la una la alta mergând pe jos. În acest fel vă puteți bucura mai mult de frumusețile orașului.
4
Evadați din oraș Dacă timpul vă permite încercați să evadați pentru o zi din oraș către Olanda rurală. Vizitați celebrele câmpuri cu lalele, morile de vânt, castelele medievale și un sat tradițional olandez (cel mai frumos: Giethoorn).

Experiența noastră în Amsterdam

Am reușit să vizităm Amsterdam în noiembrie 2018, oarecum dintr-un mare noroc! Călătorind către Asia pentru luna de miere, am avut posibilitatea de a face câte o escală mai lungă, atât la dus cât și la retur. În acest fel am avut 2 zile pentru a explora capitala Olandei, orașul în care orice este posibil!

Deși nu am avut foarte mult timp la dispoziție, am reușit să vizităm obiective importante precum Anne Frank Huis și Madame Tussauds, dar și altele mai neconvenționale ca Red Light District și Amsterdam Dungeon.

Pentru a citi pe pe larg despre experiența avută de noi în Olanda, nu ratați articolele noastre din Țara Lalelelor!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

12 − twelve =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.