Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Singapore

Ce așteptări să ai de la Singapore?

După ce și-a câștigat independența în 1965, Republica Singapore a reușit într-o singură generație să ajungă de la nivelul unei țări din lumea a treia la una dintre cele mai puternice economii din lume! În acest moment se află pe poziții fruntașe la nivel mondial în educație, sănătate, finanțe, logistică, transporturi, tehnologie și multe altele.

De asemenea se plasează printre primele la „cele mai inteligente orașe”, „cele mai sigure țări”, iar începând cu anul 2013 este văzut de către The Economist drept cel mai scump oraș din lume. În plus este cea mai sigură și cea mai curată țară, aici gumele de mestecat fiind interzise prin lege! Cu toate aceste lucruri la superlativ, mă și vedeam trăind aici pentru restul vieții, nu doar pentru 3 zile.

Ce să vezi și să faci în Singapore!

Marina Bay Sands
Gardens by the Bay
The Merlion
Singapore Zoo
Mâncarea din Hawker Centres
Chinatown
Universal Studios Singapore - Sentosa Island
Little India și Arab Street
singapore

“Dragonfly Lake”

singapore

“Gardens by the Bay”

Costuri de călătorie

Cazarea – Singapore este fără îndoială unul dintre cele mai scumpe orașe din lume și din punct de vedere al cazării. Cele mai ieftine variante sunt hostelurile, în condițiile în care trebuie să împărțiți camera cu alte persoane.
Există evident și hoteluri de lux, cel mai celebru dintre toate fiind, fără îndoială, Marina Bay Sands, sau Resorts World Sentosa, un alt resort de talie mondială.
O soluție de mijloc sunt hotelurile 81 și Fragrance, cele mai mari lanțuri hoteliere, oferind cazări de 2-3* la prețuri mai accesibile raportând la condițiile din Singapore. Noi am optat pentru Hotel 81 Rochor, situat foarte aproape de stația de metrou Rochor și de Little India. În plus există MRT direct către Downtown și Marina (3-4 stații). Tariful undeva la 120eur/2 nopți fără mic dejun.

Mâncarea – Cu o așa diversitate, Singapore este probabil unul dintre cele mai bune orașe din lume când vine vorba de gastronomie. Cele mai populare locuri în care puteți mânca și probabil cele mai ieftine, sunt renumitele Hawker Centres. Aceste centre adună zeci și poate chiar sute de standuri de street food, fiecare specializat pe unul sau mai multe feluri de mâncare. Un fel de mâncare la un astfel de stand începe de la 2-3$S.

Transportul – Cea mai rapidă metodă, pe care majoritatea o aleg, este MRT, o rețea excelentă de metrou, ce se află într-o continuă expansiune. Majoritatea obiectivelor turistice sunt la mică distanță de o stație de metrou. Se pot cumpăra bilete pentru o singură călătorie, sau cu retur. Acest tip de bilet se poate reîncărca și să fie folosit pentru maxim 6 călătorii. Cartela include și o taxă de 10 cenți care se returnează la cea de-a treia călătorie. La cea de-a șasea călătorie primești bonus alți 10 cenți.

DE REȚINUT: 

 • Moneda oficială este Dolarul Singaporez, iar cursul este de aproximativ 1$S=3lei.
 • Primul lucru ce trebuie făcut, chiar înainte de a ateriza, este să opriți datele mobile! 1MB de date mobile costă 9,52Eur!!!
 • Este necesar ca biletele să fie scanate atât la intrarea în MRT cât și la ieșire, deoarece suma este oprită în funcție de numărul de stații.

Tips & Tricks

1
Mănâncă la Hawker Centres Momentan există aproximativ 115 Hawker Centres în Singapore, cel mai mare fiind situat în Chinatown Complex, cu peste 200 de standuri. Noi am mers în Maxwell Food Centre, tot în Chinatown și am fost foarte mulțumiți. Prețurile pentru o porție de mâncare, la un Hawker Centre, încep de la 3-4$S, mult mai ieftin decât la un restaurant.
2
Folosește MRT Metroul este cel mai rapid mijloc de transport și în plus este destul de convenabil. Tariful se calculează în funcție de distanța parcursă, iar maximul este 2,8$S/călătorie. Este cea mai bună variantă și pentru a face legătura cu aeroportul!
3
Explorați orașul Singapore este un oraș extrem de diversificat, asupra căruia și-au pus amprenta mai multe popoare. Explorați orașul la pas, pentru a observa cum trecutul se îmbină cu viitorul, lucru extrem de vizibil în arhitectură.
4
Echipați-vă corect! Primul lucru pe care îl veți simți, imediat ce veți păși în Singapore, este umezeala! Situat în zona tropicelor, căldura este mare, însă umiditatea este și mai mare, fiind principalul inamic! Îmbrăcămintea comodă și o hidratare optimă sunt obligatorii!

Câteva prețuri din Singapore

 • cartelă MRT: între 1,5$S-2,8$S
 • 1km cu taxiul: 0,55$S
 • autobuz către zoo: 2,2$S
 • nucă de cocos: 4$S
 • bere 0,5l la restaurant: 7$
 • suc 0,5l la restaurant: 2,5$S
 • bere Tiger 0,33 în supermarket: 4,40$S
 • apă 1,5L în supermarket: 1,5$S
 • înghețată pe băț: 1,20$S
 • Snickers triplu, 112g: 2,50$S
 • Schimb valutar Little India: 100$=136$S

Pentru a citi pe pe larg despre experiența avută de noi în Singapore, nu ratați celelalte articole despre Orașul Leului!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

seven + 15 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.