Recenzii

Destinatii

Contact

Despre mine

Sus

Turcia

CE AM VIZITAT PRIN TURCIA

Turcia este prima țară străină de care m-am îndrăgostit, asta fiind prin 2014 când am participat la un infotrip pe coasta vestică a Mediteranei, prin stațiunile turcești Kusadasi, Bodrum și Marmaris. Atunci am avut ocazia să ajung și în orașul antic Efes, dar și în Pamukkale, unul din locurile mele preferate.

După câteva săptămâni am revenit în Turcia, de această dată cu mașina, în Istanbul, orașul de pe două continente, unde m-am pierdut prin Marele Bazar!

CE SĂ NU RATEZI ÎN TURCIA

Negociat prin Marele Bazar
Croazieră pe Bosfor
Descoperă toate tainele Istanbulului
Un sejur all inclusive în Antalya
Plajele și cluburile din Bodrum
Plajă în Kusadasi
Izvoarele de la Pamukkale
Plimbare cu balonul în Cappadocia
Orașul antic Efes

“Bodrum”

“Istanbul”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare – în general cazările din Turcia sunt decente și la tarife foarte bune. În Istanbul, de exemplu, tarifele sunt substanțial mai mici decât media din Europa. Excepție o fac hotelurile de lux de pe litoral, unde avem un nivel deosebit, atât din punct de vedere al tarifelor, cât și al luxului.

Probleme pot apărea vara, în timpul sezonului, când mai găsești cu greu disponibilități, iar tarifele cresc destul de mult.

Mâncare – în general, când vorbim de vacanțe în Turcia, nu trebuie să îți faci griji pentru mâncare. Toți aleg să meargă pe varianta cu all inclusive, sau ultra all inclusive, o alegere perfectă, pentru că acest concept a fost adus de turci la cel mai înalt nivel!

Dacă vorbim de un city break, în Istanbul de exemplu, nu vă faceți griji că muriți de foame! Puteți încerca restaurantele de pe malul Bosforului, o cină pe croazieră, sau restaurantele trandiționale din oraș.

Transportul – Dacă doriți să faceți un city break la Istanbul, puteți ajunge cu mașina, sau bineînțeles cu avionul, dacă vă este mai comod. Pentru stațiunile de pe litoral cel mai recomandat este transportul cu avionul, deși unii aleg să folosească tot mașina personală, cu o noapte de tranzit prin Istanbul, sau Canakkale.

Câteva prețuri la obiective turistice – 1 bilet Aya Sofia – 60TRY, o croazieră pe Bosfor – 50TRY, acces Pamukkale – 50TRY, bilet Efes – 100TRY, 1 bilet Casa Fecioarei Maria – 45TRY

TIPS & TRICKS

1
Negocieri în Marele Bazar! Marele Bazar este una dintre atracțiile principale din Istanbul și locul meu preferat din oraș! Îmi place foarte mult să negociez cu vânzătorii și să le încerc limitele, chiar dacă uneori pot deveni prea insistenți. Este însă o plăcere de ambele părți să discuți și să negociezi la o ceașcă de ceai.
2
Vizită la Pamukkale Pamukkale este unul dintre locurile mele preferate din câte am vizitat până acum, peisajul fiind de vis! Încercați să mergeți într-o perioadă călduroasă, pentru că este păcat să nu vă bucurați de izvoarele de aici și de piscina Cleopatrei. Este o excursie potrivită, în special dacă aveți un sejur în Kusadasi, sau Bodrum.
3
Zbor cu balonul în Cappadocia! Cappadocia este una dintre cele mai interesante regiuni din lume, cu un peisaj selenar, iar o plimbare cu balonul în aceste zone completează experiența. Chiar dacă tarifele sunt mai mult decât exagerate!
4
Antalya sau Kusadasi?! Mulți dintre clienții mei care doresc o vacanță în Turcia au dificultăți în a alege destinația. Și este important să cunoști diferențele, pentru a alege ceea ce îți dorești cu adevărat. Antalya este locul perfect în care să mergi pentru relaxare totală, 7 nopți, la un hotel de lux. Doar că vei depinde total de hotel, fără a ieși prea mult în afară. În schimb din Kusadasi, sau Bodrum, poți participa la mai multe excursii opționale, în locuri precum Pamukkale, Efes, sau Casa Fecioarei Maria.

Din plimbările noastre prin Turcia!

Turcia este una dintre țările mele preferate și prima pe listă ca viitoare destinație. Abia aștept să mă întorc în Istanbul, să revăd după 6-7 ani Aya Sofia și Palatul Topkapi. Nu în ultimul rând doresc să ajung în Cappadocia.

Pentru moment, fără îndoială, favoritul este Pamukkale, urmat îndeaproape de Istanbul, cu toate bijuteriile sale.

Pentru a citi pe pe larg despre experiențele avute de noi în Turcia, nu ratați articolele noastre din țara vecină!
Un comentariu sau o recenzie sunt binevenite și nu uitați să vă abonați la newsletter și să ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

0

postați un comentariu

6 + ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.