Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai FRUMOASE PLAJE din Franța!

Site-ul a cunoscut o creștere extraordinară în ultimul an, numărul de vizitatori zilnici crescând de peste 10x în acest interval. Statisticile arată că cele mai accesate pagini sunt cele care duc spre litoral, mare, plajă și soare. Zilnic, cele mai citite articole sunt topurile celor mai bune plaje din țări preferate de turistul român, precum Grecia, Italia și Spania, motiv pentru care mai aduc în fața voastră un nou „set” superb de plaje: Top 9 plaje din Franța!

Cea mai mare țară ca suprafață din Europa (dacă scoatem din ecuație Rusia), Franța este înconjurată din 3 părți de apă, având ieșire la Marea Mediterană, Oceanul Atlantic și Marea Nordului, motiv pentru care s-au format și dezvoltat numeroase plaje spectaculoase și peisaje de vis! Din punct de vedere geopolitic, am putea adăuga și teritoriile „de peste mări” ale Franței, însă topul ar fi completat doar ce aceste insulite exotice, dacă ne gândim la Guyana Franceză, Martinica, Noua Caledonie și nu în ultimul rând Polinezia Franceză, cu INEGALABILA Bora Bora!

Rămânem însă doar pe continentul european, care nu este cu mult mai prejos decât cele enumerate anterior.

9. Insula Porquerolles – aflată pe Riviera Franceză, între Marseille și Cannes, este una dintre cele mai liniștite plaje din această regiune, fiind la câteva minute cu vaporașul de continent (orașul Hyeres). Mare parte a insulei a fost cumpărată de către guvernul francez, motiv pentru care a fost evitată până acum dezvoltarea turistică excesivă. Un singur sat viețuiește pe acestă insulă, iar magazine și restaurante sunt găsite în special în zona portului, însă vă puteți îndepărta fără probleme de zonele aglomerate.

8. Conche des Baleines, Ile de Re – Ile de Re este situată în vestul Franței, la Oceanul Atlantic, fiind legată de continent printr-un drum ce pornește din orașul La Rochelle. Plaja Conche des Baleines (denumită astfel datorită balenelor din largul oceanului), este celebră în primul rând pentru apusurile spectaculoase pe care le oferă și pentru panorama văzută din farul cu 260 trepte. Plaja este formată din nisip fin, iar apa este ideală pentru înot și activități acvatice.

Citește și:

Top 9 Plaje din Spania

Top 9 Plaje din Grecia

Top 9 Plaje din lume

7. Plaja Wissant – situată la Canalul Mânecii, foarte aproape de Calais, în satul cu același nume, reprezintă o fâșie de nisip, lungă de 12km de-a lungul așa numitei Coaste de Opal. Satul are un farmec aparte, însă turiștii ajung aici pentru celebra plajă, una dintre cele mai bune din Europa de Nord pentru surf, datorită valurilor sale. În plus oferă și două atracții turistice foarte interesante: o vilă în stil egiptean din sec.al XIX-lea și o biserică din sec.al XV-lea.

6. Le Touquet Beach –  este situată în aceeași regiune a Franței, cu ieșire la Canalul Mânecii, puțin mai la sud de Wissant. Având numele întreg de Le Touquet-Paris-Plage, este unul dintre cele mai luxoase resorturi de vacanță din nordul Europei, fiind locul preferat de parizienii cei mai bogați. Dacă populația localității este de puțin peste 5300, pe timpul verii aici ajung peste 250.000 de persoane. Aici ajung și foarte mulți britanici, ei fiind cei care au „inventat” această stațiune, în urmă cu mai mult de 100 de ani.

5. Paloma Beach, Saint-Jean-Cap-Ferrat – plaja privată situată la est de Nisa, pe cuprinsul peninsulei Saint-Jean-Cap-Ferrat, ascunsă de agitația găsită pe Riviera Franceză. Este o plajă preferată de multe celebrități, precum Tom Cruise, Katie Holmes și Shane Warne, însă numele acesteia a fost dat după fiica lui Pablo Picasso, care obișnuia să se refugieze în acest loc alături de familie.

4. Pampelonne Beach, St.Tropez – este „bijuteria coroanei” a St.Tropez-ului, plajă ce atrage în timpul sezonului și peste 30.000 de persoane pe zi! Este cea mai faimoasă, frumoasă și lungă plajă din stațiune, cu peste 5km lungime de plajă cu nisip fin, alb, ce separă Marea Mediterană de dunele întinse. Se păstrează în mare parte stilul boem de pe vremea lui Brigitte Bardot, iar promenada, gustările și magazinele de suveniruri sunt inexistente pe această plajă.

3. Plage de Saleccia, Corsica – este situată în nordul insulei Corsica, iar pe vreme de război era locul în care submarinele Rezistenței se aprovizionau. Astăzi avem o fâșie de 1km plajă cu nisip alb și fin, puțin dezvoltată turistic și înconjurată de păduri de pin. Nu sunt foarte multe facilități pe această plajă, așa că ar trebui să veniți cu suficientă apă, prânzul și o umbrelă pentru a vă proteja de soarele puternic. Uneori își mai fac prezența bovinele care pasc prin pădurile apropiate.

2. Palombaggia Beach, Porto Vecchio – situată pe aceeași superbă insulă, este cea mai faimoasă plajă din Corsica, fiind votată mai mereu printre cele mai frumoase plaje din Europa. Această plajă este foarte iubită și devine extrem de aglomerată în sezonul estival, motiv pentru care trebuie să îți rezervi un loc de la prima oră. Înconjurată de munți și pini sub formă de umbrelă, Palombaggia este o frumoasă întindere de 2km de nisip auriu și apă albastră, cristalină, care se adâncește treptat.

1.Plage de la Cote des Basques, Biarritz, Aquitane – dacă în cazul Spaniei am avut o surpriză imensă și cea mai frumoasă plajă din țară s-a dovedit a fi în Țara Bascilor, în San Sebastian, iată că și Franța ne oferă același lucru. Puțin mai la nord, imediat după granița dintre cele 2 țări, avem Biarritz, o mică localitate de pe Coasta Bascilor. Plage de la Cote des Basques este locul în care stilul vechi se contopește cu chic-ul actual, nisipul este extraordinar de fin, iar surfingul european a luat naștere chiar în acest loc, în urmă cu peste 60 de ani.

Dacă informațiile v-au fost utile nu uitați să ne ajutați cu un like și un share! Pentru mai multe informații, idei de călătorie și ultimele știri din turism abonați-vă la newsletter și urmăriți pagina de Facebook!

Comments:

  • David

    4 noiembrie 2018

    Plaja Pablo e numită după fica lu’ Picasso nu Nevasta ?

    reply...

postați un comentariu

one × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.