România, așa cum o știm, este o țară cu peisaje spectaculoase și pline de istorie. Oferă numeroase locuri perfecte pentru petrecerea unor momente speciale alături de persoana iubită. În acest articol vă prezentăm top 9 destinații romantice, unde vă puteți bucura de momente de neuitat alături de partener.
9. Lacul Scopoasa și Cascada „7 Izvoare” – unul dintre cele mai fotografiate locuri din România în ultimii ani, Lacul Scropoasa oferă, fără îndoială, un peisaj aparte. Aflat departe de haosul urban, lacul este accesibil de pe drumul ce face legătura între Sinaia și Târgoviște.
Apele sale limpezi și verzi sunt înconjurate de păduri de brazi și stânci, iar Cheile Orzei completează tabloul. Pentru cei care doresc să petrească timp de calitate împreună, Lacul Scropoasa oferă o oază de liniște în mijlocul naturii.
Puteți face plimbări relaxante către Cheile Zănoagei, ori se poate opta pentru un picnic la iarbă verde. La doar câțiva pași de Scropoasa găsim și Cascada „7 Izvoare”. Aceasta, pe lângă imaginea minunată, se spune că are cea mai pură apă din lume, având un nivel de bacterii aproape de 0.
8. Cheile Bicazului și Lacul Roșu – una dintre cele mai frumoase zone din România, aflate pe drumul principal de legătură între Moldova și Transilvania.
Cheile Bicazului oferă niște peisaje senzaționale, porțiunile de vale îngustă și stâncile înalte fiind completate de frumusețea Lacului Roșu, aflat la foarte mică distanță.
Sunt mai multe motive pentru care Lacul Roșu poate fi catalogat drept o destinație romantică. În primul rând, peisajul scenic cu apele roșiatice ale lacului, înconjurat de munți. Posibilitățile sunt numeroase, de la plimbări în natură, sau cu barca, la cadre perfecte pentru fotografii.
Să nu omitem nici posibilitățile culinare, pentru că suntem în secuime, zona Harghita, iar mâncarea este extraordinară.
Nu în ultimul rând putem aduce în discuție legenda lacului. Tocmai o poveste romantică stă la baza mitului său. Cu o tânără pe nume Estera, care își pierde viața în numele iubirii.
7. Cazanele Dunării – Dunărea a reprezentat dintotdeauna un simbol al romantismului, fiind subiectul atâtor valsuri celebre. Deci, nu se putea să nu fie reprezentată în top. Chiar de 2 ori, după cum se va vedea, însă prima dată discutăm despre fascinanta zonă a Cazanelor.
Locul prin care Dunărea își croiește drum, printre versanți, pentru a intra pe teritoriul României, este unul dintre cele mai atractive din țară. Peisajele sunt de vis, iar variantele de petrecere a timpului sunt nenumărate.
De la o plimbare către punctul de belvedere, până la croazierele pe Dunăre. Chipul lui Decebal, mănăstiri, peșteri mai puțin cercetate, până la o vizită în Băile Herculane, perla stațiunilor balneo din România.
6. Sibiu – unul dintre cele mai apreciate orașe din țară, fosta Capitală Culturală a Europei este fără îndoială un loc potrivit pentru cupluri.
Centrul orașului este fermecător, cu străduțe care păstrează încă farmecul medieval. Iar celebrele piațete, Piața Mare și Piața Mică sunt adesea gazdele unor evenimente. Turnul Sfatului, Muzeul Bruckental și mai ales Podul Minciunilor sunt printre atracțiile preferate de îndrăgostiți. La cel din urmă aveți posibilitatea de a adăuga un lacăt, după moda de la Paris.
O altă atracție în Sibiu este Muzeul ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din România. Un loc liniștit, pitoresc, perfect pentru plimbări lungi în cadru romantic.
5. Castelul Bran – despre Castelul Bran am scris în mai multe rânduri, când am scos în evidență atât aspecte pozitive, cât și mai puțin plăcute. Dar farmecul său aparte nu poate fi contestat. Este cel mai celebru obiectiv al României la nivel mondial, iar acest lucru nu este întâmplător.
Sutele de ani ce ne stau mărturie în acest edificiu, fac din Bran un must-see pentru oricine ajunge în România. Cu atât mai mult pentru îndrăgostiți. De la legenda lui Dracula, până la vizitarea camerelor în care a trăit Regina Maria, toate alcătuiesc un tablou perfect. Poate mai puțin camerele de tortură :)
4. Delta Dunării – revenim la Dunăre, însă de această dată mergem la vărsarea sa în Marea Neagră. Aici, fluviul ce pleacă din Germania și străbate jumătate de continent, a creat un colț de rai.
Rezervație a Biosferei, de importanță mondială, este unul dintre cele mai frumoase și de asemenea vizitate locuri din România.
Apreciată pentru sălbăticie, în Delta Dunării trăiesc peste 1800 specii vegetale (alge, nuferi, trestie etc) și 3541 specii de animale (86 de pești, unii uriași, 330 de păsări, 42 de mamifere și peste 2200 de insecte (probabil cele mai nesuferite fiind țânțarii).
Perioada cea mai bună pentru a observa natura este între lunile iunie-septembrie, când înfloresc și nuferii, lacurile devin verzi, fiind totodată vremea cuibăritului și a migrației. Delta Dunării a fost declarată Rezervație a Biosferei, zonă Ramsar și se află în patrimoniul mondial UNESCO încă din anul 1990.
3. Sinaia – Perla Carpaților, cea mai atractivă stațiune de pe Valea Prahovei. Aerul său regal face din Sinaia unul dintre cele mai romantice locuri din România.
Numeroasele atracții, în frunte cu Peleșul, reședința de vară a familiei regale, sunt ca un magnet atât pentru români, dar și pentru turiștii străini. O plimbare pe aleile castelului, sau o vizită prin interiorul său oferă un farmec aparte. Castelul Peleș este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa!
Acestuia se alătură Casinoul Sinaia, un alt simbol al orașului, Mănăstirea Sinaia, cât și Vila Luminiș, fosta reședință a compozitorului George Enescu.
2. Alba Iulia – capitala Marii Uniri, arată extraordinar după renovările ce s-au făcut în ultimii ani. Centrul istoric al orașului, Cetatea Alba Carolina, este locul ideal prin care să te plimbi de mână cu persoana iubită.
Cea mai importantă cetate în forma de stea cu 7 colțuri din această parte de Europa, atrage prin zidurile de apărare, dar mai ales prin impresionantele porți de acces, superb decorate.
Să nu omitem cele 2 catedrale emblematice ale orașului, Catedrala Încoronării și Catedrala Sfântul Mihail, simboluri a două perioade mărețe din istoria urbei.
1.Sighișoara – Perla Transilvaniei, aflată sub protecția UNESCO, are un farmec special. Străzile pietruite, clădirile istorice, te trimit înapoi în timp. Dacă ajungi la Sighișoara în timpul festivalului medieval, tacâmul este complet.
Locul preferat de îndrăgostiți este Turnul cu Ceas, din vârful căruie se poate vedea întreaga cetate, cât și localitățile apropiate. Scara Școlarilor, casa în care s-a născut Vlad Țepeș, Biserica din Deal sunt alte atracții oferite de Sighișoara.