Sus
  >  Home   >  TOP 9 obiective turistice în Roma!
roma

Roma este un oraș superb, unde poți învăța istorie la fiecare pas. De asemenea este și una dintre destinațiile de weekend preferate de români și nu numai, fiind între cele mai vizitate metropole din lume. Despre experiența mea în „Cetatea Eternă” puteți citi aici, iar dacă vă interesează ce este de vizitat la Roma, puteți vedea mai jos top 9 al principalelor obiective turistice, din punctul meu de vedere:

9. Bazilica di Santa Maria Maggiore 

Construită în sec. IV-V, în timpul domniei Împăratului Constantin cel Mare, chiar cel ce a recunoscut creștinismul drept religie oficială a Imperiului Roman. Înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, Santa Maria Maggiore este una dintre 4 bazilici papale din Roma, iar mozaicurile din interiorul acesteia sunt reprezentative pentru arta paleocreștină.

8. Treptele spaniole 

Piața Spaniolă este una dintre cele mai frumoase și mai populare locuri publice din Roma, fapt datorat și superbelor Trepte Spaniole. Construite în 1725, au rolul de a face legătura între Piața Spaniolă și Biserica Trinita dei Monti. O columnă a fost ridicată în capătul scărilor, în fața bisericii, iar la baza celor 137 trepte găsim o fascinantă fântână din sec. al XVII-lea.

7. Columna lui Traian 

Construită în anul 113 de către arhitectul Apolodor din Damasc, la porunca Împăratului Traian, este una dintre cele mai importante monumente păstrate din Antichitate și o mărturie de mare însemnătate asupra nașterii poporului român. Columna cu o înălțime de aproximativ 30 metri a fost ridicată pentru a comemora victoria romanilor conduși de Traian în fața dacilor, basorelieftul ilustrând 124 de scene.      Ȋn 1598, din ordinul papei Sixtus al V-lea, ȋn vârful Columnei a fost aşezată o statuie de bronz a Sfântului Petru. Iniţial, columna avea ȋn vârf o statuie a lui Traian, care ȋnsă dispăruse ȋntre timp.

6. Monumentul lui Vittorio Emanuelle II 

Ridicat în 1885, în cinstea lui Vittorio Emanuelle, primul rege și cel care a reunificat Italia, monumentul este o superbă piesă de arhitectură, construită din marmură albă de Botticino. Pe lângă arhitectura specială, mai atrag atenția cele două statui ale zeiței Victoria, cât și statuia ecvestră a lui Vittorio Emanuelle II. Nu trebuie ratată panorama asupra orașului pe care o puteți admira de pe acoperișul clădirii.

5. Forumul Roman

Fostul centru al vieții politice din Imperiul Roman, locul în care au fost descoperite numeroase vestigii, temple și biserici. Aici era cel mai activ loc din oraș, dar și locul în care se strângea Senatul. In Forul Roman și Forurile Imperiale puteți vedea numeroase monumente, precum Arcul lui Septimius Severus sau Arcul lui Titus, Senatul, Templul lui Castor și Pollux, Templul lui Vespasian, Casa de Aur al lui Nero, Forurile lui Augustus și cel al lui Cezar, unde marele împărat a așezat statuia sa și a Cleopatrei. În niciun caz nu trebuie ratat Arcul lui Constantin cel Mare!

4. Fontana di Trevi

Probabil cel mai romantic loc din Roma, dar și cea mai cunoscută fântână arteziană din capitala Italiei și între cele mai celebre din lume, Fontana di Trevi a fost inaugurată în anul 1762. Figura centrală este cea a zeului mării, Neptun, ce se află într-un car de luptă în formă de scoică. Carul este tras de doi căluți de mare, unul nărăvaș, iar al doilea calm și supus, reprezentând dispoziția fluctuantă a mării.               Se spune că trebuie să arunci o monedă pe spate, dacă vrei să te mai întorci la Roma.

3. Pantheonul

Se presupune că a fost construit de Marcus Agrippa și consolidat de Hadrian, este cel mai bine conservat dintre toate templele antice. Impresionează cu cel mai mare dom zidit din Europa și adăpostește mormintele a doi foști regi ai Italiei, Vittorio Emanuelle II și fiul său, Umberto, cărora se alătură locul de veci al unuia dintre cei mai faimoși artiști ai Renașterii, Rafael.

2. Vatican

Piața Sf.Petru, cu Bazilica Sf.Petru reprezintă centrul spiritual al catolicismului și locul din care a pornit creștinismul să se răspândească în lume, odată cu Sf. Petru, cel care a fost primul Papă, conform bisericii catolice. Bazilica Sf.Petru este cea mai mare biserică din lume și probabil cea mai celebră, o vizită aici fiind obligatorie pentru orice turist care ajunge în Roma! Tot aici puteți vizita Muzeele Vaticanului și aveți posibilitatea să vedeți una dintre cele mai mari comori artistice ale lumii, Capela Sixtină a lui Michelangelo.

1.Colosseum

romaSimbolul Romei și al fostului imperiu, este una dintre cele mai celebre construcții din lume. Cea mai mare construcție a vremurilor sale, arena putea găzdui peste 55.000 de persoane, care asistau la tot felul de spectacole. Aici erau puși să lupte sclavi sau prizonieri de război, ori între ei, ori contra gladiatorilor, iar uneori luptau împotriva unor animale sălbatice. Una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, Colosseumul a fost inaugurat în anul 80 și de mai multe ori a fost inundat, pentru a reconstitui scene de luptă navale.

postați un comentariu

twenty + three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.