Sus
  >  Home   >  Imprejurimile Feteștiului – Mănăstirea Coslogeni

Ținând cont de faptul că mulți cititori ai site-ului sunt din Fetești, orașul meu natal, am decis să realizez câteva articole asemănătoare ”Împrejurimilor Bucureștiului”, în care să amintesc de puținele, dar interesantele obiective turistice din apropierea micului oraș ialomițean.

Din momentul în care m-am gândit la această inițiativă, am dorit să încep cu Mănăstirea de la Coslogeni, sau Schitul Crucii. Aceasta este situată la ieșirea din comuna Coslogeni, jud. Călărași, la aproximativ 30km de Fetești, sau un drum de 30 minute cu mașina.

coslogeni

Crucea dateaza de aproximativ 400 de ani, fiind construită pentru a fi dusă la Fetești. Pe drum însă carul în care se afla s-a stricat, iar boii nu au vrut să mai tragă. Din acest motiv crucea a fost ridicată la aproximativ 14 km de Călărași, în apropierea satului Coslogeni.

Localnicii susțin că aceasta a crescut în timp și are puteri tămăduitoare,iar mulți credincioși care au venit aici să se roage au fost vindecați miraculos.

Ulterior, mai multe persoane au încercat să mute crucea, însă nimeni nu a reușit, unii dintre ei paralizând chiar în urma unei astfel de încercări. Se pare că nici buldozerele comuniste nu au reușit să dărâme crucea făcătoare de minuni.

coslogeni

Inscripțiile scrise în slavonă au fost descifrate doar pe jumătate, astfel s-a aflat faptul că a fost construită la cererea domnitorului Constantin Mavrocordat, în cinstea Cuvioasei Paraschiva.

Din anul 2003 crucea este adăpostită într-un schit, în apropierea căruia s-a ridicat și o biserică de lemn în stil maramureșean. În fiecare an, mii de pelerini din toată țara vin pentru a se ruga la Crucea făcătoare de minuni de la Coslogeni.

coslogeni

La baza crucii se află un izvor, al cărui apă a fost captată într-o fântână aflată în curtea schitului.

Mănăstirea de la Coslogeni este un loc în care, odată ajuns, te simți mai curat și mai bogat spiritual, de aceea recomand tuturor celor care au posibilitatea să facă măcar un scurt popas aici.

coslogeni
coslogeni
coslogeni
coslogeni
coslogeni

postați un comentariu

20 − 17 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.