Sus
  >  Home   >  2017 – cel mai sigur an din ISTORIA AVIAȚIEI!

În cazul în care faceți parte din rândul celor cu teamă de a zbura, trebuie sa luați aminte la asta! Deși peste tot auzi că avionul este cel mai sigur mijloc de transport, mulți considerau acest lucru drept simplă publicitate din partea companiilor aeriene.

Însă statistici exacte confirmă că anual au loc din ce în ce mai puține accidente aviatice, totul culminând cu anul recent încheiat. 2017 a fost înregistrat ca fiind cel mai sigur an din istoria aviației mondiale, companiile aeriene neinregistrând vreun deces cauzat de prăbușirea aeronavelor ce transportă pasageri.

Cu toate acestea, deși în urma zborurilor comerciale de pasageri nu au fost incidente majore, catastrofe au avut loc însă. Mai exact 10 accidente fatale, toate însă în rândul avioanelor de transport marfă, însumând decesul a 44 de persoane de la bord și 35 la sol.

Sigur, daca sunt luate în calcul și zboruri non-comerciale, precum cele cu scop militar, statisticile ajung la 24 de accidente, cu un total de 230 victime, însă, chiar și în aceste condiții, 2017 a fost cel mai sigur an în ce privește transportul aerian.

Potrivit statisticilor, în 2017 au avut loc 36,8 milioane de zboruri, ceea ce inseamnă o rată de un accident mortal de avion la 7,3 milioane de zboruri, iar în cazul zborurilor marilor avioane comerciale de pasageri, rata de accidente fatale a fost de 1 la 16 milioane de zboruri.

Ultimul accident fatal al unui zbor comercial de pasageri a avut loc în noiembrie 2016, Medellin, Columbia, in urma prabușirii unui avion ce a provocat decesul a mai multor persoane, printre care se aflau și membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense.

Cel mai mortal an din istoria recentă a fost 2014, când s-au înregistrat 18 accidente în care au fost implicate zboruri comerciale, cu 961 decese (printre acestea se numără și cele doua zboruri Malaysia Airlines, devenite celebre în toată lumea).

Din istoria inregistrată, anul cu cele mai multe decese provocate de accidente aviatice a fost 1972, cand 2469 persoane și-au pierdut viața in 55 zboruri comerciale, un numar cu atât mai impresionant daca ținem cont de numărul de zboruri de atunci, infinit mai mic decât în prezent.

postați un comentariu

one × 5 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.