Sus
  >  Home   >  Cele mai frumoase călătorii cu trenul în Europa: top 6 experiențe unice

Europa este un continent renumit pentru frumusețile sale naturale și arhitecturale, iar călătoriile cu trenul oferă o altă perspectivă asupra acestora. Să descoperi minunatele peisaje, orașele vechi și punctele turistice locale în ritmul călătoriei cu trenul reprezintă o escapadă ideală pentru cei pasionați de voiaj. Acest top prezintă unele dintre cele mai frumoase călătorii cu trenul în Europa.

1. Glacier Express, Elveția
O excursie cu Glacier Express înseamnă să traversezi unele dintre cele mai spectaculoase și pitorești regiuni montane ale Elveției. Pe parcursul celor aproximativ 8 ore, vei admira văile adânci, cheile accidentate și pantele înzăpezite ale Alpilor.

Acest tren luxos leagă localitățile St. Moritz și Zermatt.

2. West Highland Line, Scoția

Una dintre cele mai cunoscute călătorii cu trenul, West Highland Line traversează Scoția, de la Glasgow, trecând prin Rannoch Moor, până la Mallaig. Pe parcurs, admiră incredibilele peisaje scoțiene, lacurile cristaline și ruinele castelelor istorice.

Un punct culminant al acestui traseu este celebrul viaduct Glenfinnan, cunoscut în special datorită filmelor Harry Potter.

3. Flåm Railway, Norvegia

Acest traseu spectaculos se întinde pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri, de la orașul montan Myrdal până la pitorescul sat Flåm de pe fiordul Aurlandsfjord. Pe parcursul acestei călătorii incredibile, vei admira cascade impresionante, râuri serpuitoare și muntele înzăpezit.

4. Semmeringbahn, Austria

Semmeringbahn, o capodoperă inginerescă desemnată că Peisaj Cultural UNESCO, conectează orașele Gloggnitz și Mürzzuschlag din Austria. Pe parcursul acestui traseu istoric, vei traversa peste 16 viaducte, peste 100 de tuneluri și numeroase poduri fascinante. Peisajul este minunat, cu păduri dese, pante abrupte și văi adânci.

5. Centovalli Railway, Elveția și Italia

Trenul Centovalli te poartă într-o aventură pitorească de-a lungul a 100 de văi, de unde și numele său. Acesta leagă orașul elvețian Locarno de Domodossola, din Italia. Pe parcursul celor aproximativ 2 ore, vei traversa peste 80 de poduri, numeroase tuneluri și vei admira peisajul montan impresionant.

6. Bernina Express, Elveția și Italia

Un alt tren spectaculos care traversează Alpii, Bernina Express conectează Chur, Elveția, de Tirano, Italia. Pe acest traseu, care este inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, vei trece prin 196 de tuneluri, la altitudini de până la 2.250 de metri și vei traversa 55 de poduri incredibile.

Călătoriile cu trenul în Europa te pot purta prin unele dintre cele mai frumoase și captivante peisaje ale continentului. Fiecare experiență din acest top oferă perspective unice și încântătoare. Descoperă aceste destinații cu un bilet de tren și hrănește aventurierul din tine!

postați un comentariu

5 − four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.