Sus
  >  Evenimente   >  iMapp Bucharest 2016
iMapp

Sâmbătă seară, aproape ora 17:00, stăteam în casă, discutam cu prietenii la telefon, poate ieșim la o plimbare, poate cu bicicleta prin oraș, sau pur și simplu să stăm la o bere…și unul dintre ei a venit cu o propunere…să mergem la iMapp.
Habar nu aveam despre ce vorbește, așa că m-a trimis la un link pe youtube..se pare că era a treia ediție care se desfășoară în București, la Palatul Parlamentului. Deci am intrat pe youtube, am văzut, mi-a plăcut și am plecat către Piața Constituției.

20160924_221109

Aglomerație mare încă de pe Piața Unirii, dar na…o sâmbătă seară obișnuită, iese toată lumea în centrul vechi..Bulevardul Unirii închis circulației și mai aglomerat decât de obicei, iar Piața Constituției plină, se asista în acel moment la un concert. De menționat faptul că intrarea a fost gratuită. Muzica nu tocmai pe placul meu, mi s-a părut chiar dubioasă pe alocuri, însă fiecare cu gusturile sale…din câte am înțeles ulterior, artista este destul de consacrată, o irlandeză Roisin Murphy.

În cele din urmă, după ce s-a terminat concertul a luat startul competiția iMapp.. ce este mai exact iMapp? Un spectacol de video-proiecții, cu lasere și lumini, Palatul Parlamentului fiind ”scena„. Folosind o rezoluție 8k, conținut 3D și storytelling cu ajutorul a 104 proiectoare, 6 echipe din țări diferite își etalează lucrările pe fațada de 20.000 metri pătrați ai Casei Poporului.

2

Concurenții au fost din Spania, România, Ungaria, Muntenegru, Rusia și Turcia, iar câștigătorii au fost maghiari.. eu personal am votat cu echipa din Spania, dar asta e :) prea multe informații despre fiecare echipă în parte nu am, și probabil nu și-ar avea rostul în acest articol, însă spectacolul a fost interesant, din câte se pare este unul dintre cele mai importante concursuri de video mapping din lume.

5

Îmi pare rău că nu am știut dinainte de acest spectacol, am fost norocos că am aflat în ultimul moment de el și am putut participa și vă sfătuiesc să asistați la ediția 2017, eu cu siguranță voi fi prezent.

 

postați un comentariu

one × four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.