Sus
  >  Home   >  Zboruri interne către litoral în sezonul estival

Vești bune pentru românii care locuiesc departe de Constanța și care vara erau nevoiți să piardă 10-15 ore pe drumurile aglomerate sau și mai multe ore prin trenuri.

Blue Air, companie românească low-cost a introdus curse către Constanța, aeroport Mihail Kogălniceanu, de pe mai multe orașe importante din România. Cei din vestul țării pot ajunge acum într-o oră, cu avionul, plecând din Timișoara, Oradea sau Cluj Napoca, însă și moldovenii au această posibilitate, cu zbor din Iași.

Tarifele pornesc de la 90RON/20eur pe segmentul de zbor, însă acestea nu sunt fixe și este posibil să crească odată cu ocuparea locurilor. Biletele includ și un bagaj de cală de 32 kg, un sandviș și o băutură răcoritoare, oferind astfel servicii suplimentare față de serviciile low-cost pe care le practică la cursele externe.

Cei mai norocoși sunt cei din Timișoara și Cluj Napoca, pentru că de aici sunt programate câte două plecări săptămânale, având astfel posibilitatea de a aranja vacanțe mai scurte, de 3-4 nopți. Din Oradea și Iași avem câte un singur zbor pe săptămână, în zilele de luni, astfel rămâne doar varianta unui sejur de o săptămână. Pe ruta Timișoara – Constanța avem zboruri vineri și duminică, din Cluj Napoca sunt plecări joi și duminică.

Se preconizează astfel o creștere însemnată a numărului de turiști, cu aproximativ 40% mai mulți decât în 2016. Mulți români din vestul țării erau descurajați de drumul lung și obositor cu mașina sau întârzierile trenurilor.

În acest moment trenul de la Oradea până la Constanța face aproape 20 de ore, cu 1-2 schimbări prin Cluj, Brașov sau București, iar biletul costă în jur de 300 lei dus-întors. Sunt sigur că majoritatea preferă sa dea chiar cu 100-200 lei în plus, dar să scape de acest stres.

Este de așteptat să crească considerabil și numărul de turiști străini, datorită curselor BlueAir pe Paris, Roma și Milano, dar și a zborurilor charter ce urmează a fi introduse din luna mai. Din Bruxelles, Paris și Beirut câte o cursă pe săptămână, iar din TelAviv vor opera patru curse săptmânale către Constanța.

Aeroportul Mihail Kogălniceanu se află la 25 km de stațiunea Mamaia, iar de aici se poate face transfer cu microbuzul către centrul orașului Constanța.

postați un comentariu

9 + 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.