Sus
  >  Home   >  Care este cel mai vizitat oraș din lume?

Pentru al doilea an consecutiv, cel mai vizitat oraș din lume este Hong Kong, după numărul sosirilor internaționale.

Cu 26,7 milioane de vizitatori în anul 2015, cel mai recent an pentru care există statistici exacte, Hong Kong-ul își păstrează poziția de lider în topul anual realizat de Euromonitor. Chiar dacă se menține în frunte, a înregistrat totuși o scădere de 4% a numărului de vizitatori, în comparație cu 27,78 milioane în 2014.

Hong Kong este lider detașat și există premize ca acest lucru să se întâmple și în anii viitori, întrucât pe locul 2 este Bangkok, capitala Thailandei, cu 18,7 milioane de vizitatori, adică 8 milioane mai puțini! Pe locul 3 se situează Londra, fiind aproape, cu 18,6 milioane de turiști în 2015. Ambele orașe au avut o creștere considerabilă spre deosebire de 2014, cu un plus de 10%, respectiv 7%.

Top 10 orașe cele mai vizitate orașe:

1.  Hong Kong, China           – 26,7 mil
2.  Bangkok, Thailanda         – 18,7 mil
3.  Londra, Marea Britanie    – 18,6 mil
4.  Singapore                        – 16,9 mil
5.  Paris, Franța                    – 15,0 mil
6.  Macau                              – 14,3 mil
7.  Dubai, Emiratele Arabe    – 14,3 mil
8.  Istanbul, Turcia                 – 12,4 mil
9.  New York, SUA                 – 12,3 mil
10.  Kuala Lumpur, Malaezia  – 12,2 mil

Hong Kong și-a câștigat această poziție datorită excelentei strategii de promovare cât și a numeroaselor moduri de petrecere a timpului. Nu este doar o destinație de top pentru shopping și cu mâncare senzațională, dar oferă și posibillitatea de drumeții incredibile (peste 70% din oraș este verde). De asemenea se găsesc aici plaje aurii, temple, o scenă artistică înfloritoare și o puternică identitate culturală.

Orașele asiatice par cele mai atractive în această perioadă, întrucât rata cea mai mare de creștere au avut-o Osaka și Kyoto din Japonia, cu 52% respectiv 48%, Chiang Mai din Thailanda, pe locul 4 este Tokyo cu o creștere de 35%, urmate de 3 orașe din India. Primul oraș european la rata de creștere este Milano, cu 18% mai mulți vizitatori decât în 2014.

wat arun bangkok

Clasamentul arată o mică scădere a numărului de vizitatori la Paris, chiar dacă se menține pe locul 5 cu peste 15 milioane de turiști. Totuși atacurile teroriste din noiembrie 2015 și-au pus amprenta asupra turismului în capitala franceză, iar acest lucru se va vedea mult mai puternic în topul pe 2016! Aceeași problemă o întâmpină și Antalya, Turcia cât și Sharm el Sheikh din Egipt, cu scăderi importante datorate instabilității din zonă.

Țări precum Spania, Grecia și Italia au profitat de situație și au primit vizitatorii care în general preferau Turcia sau Tunisia. Cele mai avantajate orașe au fost Veneția, Milano și Atena.
Pentru topul 2016 preconizez că Parisul se apropie de ieșirea din top 10, iar Istanbul cu siguranță nu va mai apărea în acest clasament!

postați un comentariu

4 × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.