Sus
  >  Home   >  TOP 9 CARNAVALURI din Europa la care să participi măcar o dată în viață!

Europa, bătrânul continent, atrage cei mai mulți vizitatori străini din lume, asta datorită diversității. Aici găsim cele mai bune muzee din lume, obiective turistice de prim rang, orașe la care visăm cu ochii deschiși, plaje nesfârșite și munți înzăpeziți și nu în ultimul rând festivaluri și sărbători celebre în toată lumea. Care sunt cele mai cunoscute carnavaluri din Europa?

9. Feria de Abril, Sevilla – una dintre cele mai cunoscute și iubite festivaluri din Spania, târgul orașului Sevilla datează din anul 1847 și se desfășoară în fiecare primăvară, la două săptămâni după Săptămâna Sfântă, cea de dinaintea Paștelui. Cartierul Los Remedios, situat dincolo de râul Guadalquivir, este locul în care se desfășoară festivalul, pe durata celor 6 zile.

Los Remedios se transformă într-un mic orășel, cu străduțe ce separă sutele de casetas, adică pavilioane colorate și frumos decorate. Muzica specifică este nelipsită de pe străzi, iar sutele de mii de participanți sunt îmbrăcați în haine tradiționale andaluze, precum rochiile cu volane, viu colorate. Nu lipsesc paradele de cai și bineînțeles, coridele.

Locație: Los Remedios, Sevilla, Spania

Perioada: 15-22 aprilie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 260 eur/persoană (zbor Malaga)

8. Carnavalul din Basel – cel mai mare carnaval din Elveția și se desfășoară de foarte multă vreme, prima documentare fiind din anul 1376. Este un festival de origine protestantă, fiind tot odată cel mai mare de acest fel, la nivel mondial. Petrecerea începe în prima zi de luni, după Miercurea Cenușii, sărbătoare comună în vestul continentului, la ora 04:00 și durează fix 72 de ore, până joi la aceeași oră. Din acest motiv, sărbătoarea mai este cunoscută și sub numele de „cele mai frumoase trei zile”.

Pe durata carnavalului, peste 18.000 de participanți deghizați fac parade prin centrul orașului, cântă la diverse instrumente muzicale, se costumează în celebrități sau în personaje amuzante și se aruncă foarte multe confetti. Se presupune că acestea au apărut pentru prima dată chiar în Basel, unde este interzis însă aruncarea de confetti de mai multe culori.

Locație: Basel, Elveția

Perioada: 19-21 februarie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 205 eur/persoană

7. Highland Games, Scoția – între cele mai îndrăgite evenimente ce au loc anual în Scoția, dar și în alte țări care celebrează cultura celtă și scoțiană. Jocurile au loc în special între lunile mai și septembrie, aproape fiecare oraș scoțian organizând propriul eveniment, ce durează 2-3 zile și care atrage sute de participanți și mii de vizitatori.

Cele mai cunoscute jocuri sunt „Cowal Highland Gathering”, organizate în ultimul weekend al lunii august, în orașul Dunoon. Organizate pentru prima dată în 1894, au ajuns să atragă peste 15.000 – 20.000 de vizitatori în fiecare an, dar și peste 3500 de competitori.

Muzica de cimpoi, kilt-urile și whisky-ul (scotch) sunt nelipsite, la care se adaugă dansurile tradiționale, dar și numeroase întreceri sportive, precum aruncarea greutății peste o bară orizontală, aruncarea ciocanului, mutarea unei pietre imense, dar și celebrul aruncat al trunchiului de copac.

Locație: Scoția, Marea Britanie

Perioada: mai-septembrie (diferă de la o localitate la alta)

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 200 eur/persoană (Glasgow)

6. Carnavalul din Koln – istoria acestui carnaval începe oarecum odată cu cea a orașului în sine, însă organizarea actuală a luat naștere în urmă cu aproximativ 190 de ani. Numit și „al cincilea sezon”, este declarat deschis la ora 11:11, pe data de 11 noiembrie (luna a 11-a). Spiritul de festival ia o pauză în perioada Crăciunului (când este organizat un superb târg), urmând să se reia de pe 6 ianuarie. În mod tradițional, carnavalul este deschis de trei personaje (virgina, prințul și țăranul), care plătesc o sumă mare de bani pentru privilegiul de a ține festivalul.

Momentul culminant al carnavalului este „Parada de Rose Monday”, care începe în prima zi de luni de dinaintea Miercurii Cenușii. Aceasta pornește la ora 10:30, din sudul orașului (Sudstadt) și se întinde pe 6,5 km, ține aproximativ 3 ore și adună peste 10.000 de participanți, deghizați în tot felul de personaje.

Din carele alegorice sunt aruncate anual către spectatori peste 140 tone de dulciuri, 700.000 batoane de ciocolată, 300.000 buchete de flori, jucării și alte articole ușoare, care să nu rănească publicul. Anual se strâng peste 1000.000 de spectatori care iau parte la Carnavalul din Koln.

Locație: Koln, Germania

Perioada:  8 –13 februarie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 210 eur/persoană

5. San Fermin, Pamplona – sărbătoare dedicată Sf.Fermin, are loc anual între 6 și 14 iulie și este una dintre cele mai celebre festivități din lume, atrăgând anual aproximativ 3 milioane de vizitatori. Dacă inițial era o sărbătoare religioasă, cu timpul și-a pierdut această amprentă, în special de la mijlocul anilor 1950, când a devenit celebră în toată lumea.

Atracția principală este El Encierro, cursele de tauri, ce au loc zilnic de pe 7 până pe 14 iulie. Pe o distanță de 850m, din centrul istoric al orașului, sunt eliberați 6 tauri, alături de care aleargă așa numiții mozos. Această activitate este una foarte periculoasă, 15 persoane fiind ucise, din 1925 până în prezent, iar sute de participanți sunt răniți în fiecare an.

La finalul fiecărei seri, cei 6 tauri, aduși în arenă, sunt uciși de rojeneo, un „luptător” călare pe cal, fapt ce atrage mânia iubitorilor de animale în fiecare an.

Locație: Pamplona, Spania

Perioada:  6-14 iulie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 395 eur/persoană (avion Bilbao)

4. St. Patrick`s Day, Dublin – sărbătoare națională în Irlanda și Irlanda de Nord, St. Patrick`s Day este festivalul național sărbătorit în cele mai multe țări. Astfel St.Patrick este sărbătorit și în alte țări, precum Marea Britanie, Canada, Statele Unite, Brazilia, Argentina, Australia și Noua Zeelandă, fapt datorat în primul rând diasporei irlandeze. Însă nicăieri nu se simte atmosfera de petrecere la fel ca acasă, în Dublin! Festivalul are loc între 16-19 martie, perioadă în care sute de mii de vizitatori ajung în capitala Irlandei și se îmbracă în verde, culoare ce simbolizează catolicii irlandezi.

În această perioadă au loc parade, care sunt atracția festivalului, se bea multă bere și se îmbracă în haine verzi, poartă trifoi (prin care St.Patrick le-a explicat păgânilor irlandezi despre Sf.Treime) și poartă haine de spiriduș.

Locație: Dublin, Irlanda

Perioada:  16-19 martie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 320 eur

3. Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife – considerat al doilea cel mai mare carnaval din lume, după cel din Rio de Janeiro, constă într-o săptămână de distracție, cu formații de dans în ritmuri latino, muzică tehno și cele mai spectaculoase parade. În fiecare an există o altă tematică, iar zeci de mii de vizitatori sunt atrași zilnic la carnaval.

Principalele evenimente ale fiecărei ediții sunt: Alegerea Reginei Carnavalului (7 februarie 2018), Parada Santa Cruz de Tenerife (13 februarie 2018) și Înmormântarea Sardinei (14 februarie 2018). Aceasta din urmă începe prin parada unei sardine gigant, urmată de o coloană mortuară, urmând la final să fie arsă, oferind publicului o experiență fascinantă.

Locație: Santa Cruz de Tenerife, Insulele Tenerife, Spania

Perioada:  7-14 februarie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 280 eur

2. Festivalul Oktoberfest, Munchen – este una dintre cele mai mari serbări populare din lume și își are originile în anul 1810, cu ocazia căsătoriei prințului Ludovic I al Bavariei cu Therese von Hildurghausen. Cu timpul sărbătoarea s-a tot modificat, cursa de cai s-a transformat în paradă a căruțelor împodobite festiv, defilarea începând din Marienplatz, zona centrală a orașului.

Atracția principală a festivalului este berea, Oktoberfest devenind sinonim cu imensele cantități de bere consumate. Un studiu spune că peste 30% din producția anuală de bere din Munchen, este consumată cu ocazia festivalului. Corturile în care se consumă berea, dar și diferite tipuri de mâncare, printre care și brezn, celebrul covrig bavarez, sunt din ce în ce mai spațioase, iar locurile pentru amuzament nu lipsesc. Nu în ultimul rând, cu ocazia acestui festival are loc și una dintre cele mai mari parade de costume tradiționale, cu aproximativ 9000 de participanți.

Festivalul începe în jurul datei de 20 septembrie și se declară deschis din momentul în care primarul Munchenului dă cep primului butoi de bere. Se termină în prima duminică a lunii octombrie, cu excepția cazului în care aceasta pică în zilele de 1 sau 2. Aproximativ 6.000.000 de persoane participă anual la festival.

Locație: Munchen, Germania

Perioada:  22 septembrie -07 octombrie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 300 eur

1.Carnavalul de la Veneția – unul dintre cele mai celebre festivaluri din lume, este un amestec de tradiție, distracție și istorie, ce atrage în fiecare an sute de mii de vizitatori. Festivalul datează de la finele anilor 1300 și serbează trecerea de la iarnă la primăvară. Purtarea măștilor a fost un prilej excelent pentru cei săraci să se simtă, măcar pentru o zi, egali cu cei de rang mai înalt.

În fiecare an, festivalul pornește odată cu „Zborul îngerului”, când persoana deghizată în înger, legată de o sfoară, se lansează din clopotnița Campanile, la 80m altitudine.

Orașul se transformă într-o scenă uriașă, fiind împânzit de sute de mii de vizitatori, mascați și costumați cât mai ingenios.

Locație: Veneția, Italia

Perioada:  27 ianuarie-13 februarie 2018

Tarif city break (avion+3nopți cazare): 180 eur

postați un comentariu

7 + 14 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.