Sus
  >  Info   >  Două companii aeriene importante părăsesc România

AirBerlin și AlItalia ”își iau zborul” din România!

Din păcate 2017 începe cu știri nu foarte bune aduse de companiile aeriene. Doi dintre cei mai importanți transportatori aerieni și-au anunțat retragerea de pe piața românească.

Membre ale gigantului grup Etihad, atât AlItalia cât și AirBerlin își vor întrerupe activitatea de pe aeroportul Otopeni începând cu luna februarie a acestui an. Bineînțeles, cauza principală este numărul scăzut de pasageri, cuceriți de tarifele practicate de companiile low-cost. Probabil RyanAir este responsabilă în mare parte de eșecul celor două companii, cursele oferite de irlandezi fiind uneori de sub 10 eur/sens. Politica agresivă a celor de la RyanAir i-a transformat în compania numărul 1 din Europa în ceea ce privește numărul de călători, depășindu-i pe nemții de la Lufthansa.

Retragerea celor de la AlItalia nu afectează foarte mult zborurile și tarifele către și dinspre Roma, întrucât este în continuare o concurență acerbă între companiile low-cost (BlueAIr, WizzAir și RyanAir), toate cu zboruri directe și tarife bune. Între acestea se strecoară și TAROM care rămâne astfel singura companie de linie ce oferă servicii mai de calitate pe ruta București – Roma.

Nu același lucru îl putem spune despre cursele către Berlin. Pe lângă AirBerlin doar cei de la RyanAir mai oferă zboruri directe către capitala Germaniei. Și mă tem că de acum, rămași fără concurență, irlandezii de la RyanAir nu ne vor mai încâmta cu tarife atât de mici. De asemenea AirBerlin oferea conexiuni foarte bune către Europa de Nord, bineînțeles cu escală prin Berlin. Ciudat este că momentan AirBerlin are două zboruri pe zi pe ruta București-Berlin, ceea ce înseamnă că nu le-a fost chiar rău până acum..puteau să rămână măcar cu o cursă, dar să sperăm că cei de la RyanAir își vor continua politica tarifelor scăzute. Aceștia au zboruri către Berlin și din Timișoara, fiind singurii pe această rută, iar tarifele sunt la fel de mici.

În 2016 tot cei de la AlItalia au renunțat și la cursa București – Milano, iar compania TAP Portugal a anulat zborurile din Lisabona către București. O altă companie care a părăsit România, în urmă cu aproximativ 2 ani este EasyJet, una dintre cele mai importante low-costuri din Europa, ce făcea legătura dintre București și Londra.

postați un comentariu

18 − four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.