
O masă bună de la fermierii români!
Probabil vă întrebați ce este cu articolul acesta pe un site de travel. Păi, pe lângă călătorii, un alt hobby al meu este bucătăria.
Nu sunt cel mai bun la asta, însă îmi place să improvizez și să încerc tot felul de rețete. În plus sunt fan al emisiunilor TV culinare, însă nu aș avea curaj să particip vreodată.
Zilele trecute am văzut pe facebook, pe pagina Superblog, un concurs organizat de Băcănia Tei. Aceștia îți trimit produsele dorite, pe care să le folosești într-o rețetă, la alegere.
Am zis că este momentul ideal să încerc să combin călătoriile cu gătitul, iar în minte mi-a venit Puiul Thailandez. O rețetă ușor de preparat, care mă trimite în urmă cu 2 ani, în cea mai faină vacanță pe care am avut-o până acum – Luna de miere din Asia de Sud-Est.
Deși nu obișnuiesc să iau parte la astfel de competiții, de această dată mi s-a părut ceva fain, pe gustul meu. Am intrat pe site-ul Băcănia Tei, am comandat cele necesare pentru rețetă și cam asta a fost.
Tot cheful de scris, sau de competiții, mi-a dispărut în câteva zile, când am fost confirmat Covid-19… izolare, carantină, cu tot ce implică asta. Deja nu mă mai gândeam la concurs, asta până când am fost sunat de curier, care se apropia de adresă cu a mea comandă.

Dacă oamenii au fost atât de draguți și au trimis coletul, am renunțat la statul în pat și am revenit la bucătărie, pentru a duce proba la bun sfârșit.
Rețeta de pui thailandez
Carnea de pui crescut natural a fost în centrul atenției, deși eram mai inspirat dacă alegeam direct varianta dezosată.
Am tăiat carnea de pui în bucățele, după care am tocat mărunt ceapa verde și usturoiul. Au urmat broccoli și conopida, toate legumele fiind oferite de asemenea de Băcănia Tei. Nota 10 pentru calitatea produselor!
Din fericire am avut în casă alune, pentru a finaliza rețeta. Era mai greu să le procur în aceste condiții și erau esențiale. Am fost oricum nevoit să renunț la câteva ingrediente, precum ghimbirul și sosul de soia.
Am mixat alunele până a ieșit o pastă cremoasă, pe care am adăugat-o în tigaie peste puiul și legumele rumenite.
Rezultatul a fost destul de bun, fiind bucuros că nu mi-a dispărut încă gustul :)
Mai jos este și filmarea, cu tot „procesul” de gătire. Din păcate bucătăria noastră nu este pregătită pentru astfel de filmări, lumina fiind foarte proastă..iar camera telefonului nu este cea mai potrivită pentru așa ceva. Dar ne descurcăm cu ce avem!
Articol scris pentru SuperBlog 2020!
Pingback: Proba 17. O masă bună de la fermierii români