Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai sigure dar și cele mai periculoase orașe din lume!

Din păcate, în ultimii ani, terorismul a atins cote alarmante și a produs multe schimbări la nivel mondial, transportul și turismul fiind probabil între cele mai afectate domenii. Dacă unele zone erau deja cunoscute drept riscante (ex. Egipt, Iran, Iraq, America de Sud), acum poate fi periculos să călătorești oriunde în lume, chiar și în Europa de Vest, considerată cândva foarte sigură.

În ultima perioadă tot mai mulți turiști mă întreabă ce zonă le pot recomanda, ținând cont și de siguranță, iar alții refuză oferte pentru orașe superbe, însă pe care le consideră prea riscante (de ex. Istanbul sau Israel).

Astfel, dacă ești genul de călător care se ghidează în principal după calcule și procente, să vedem care sunt cele mai sigure orașe și țări din lume, dar și care sunt zonele pe care trebuie să le eviți. Trebuie să țineți cont însă de faptul că terorismul este un fenomen mondial, iar situații neplăcute pot apărea oriunde și oricând, în ciuda tuturor sondajelor.

La nivel mondial, în topul celor mai periculoase orașe este dominat, aproape fără excepție, de reprezentante ale Americii Latine și Orientul Mijlociu.

9. Ciudad Juarez, Mexic

8. Cape Town, Africa de Sud

7. Rio de Janeiro, Brazilia

6. Guatemala City, Guatemala

5. Acapulco, Mexic

4. Baghdad, Iraq

3. Kabul, Afganistan

2. Karachi, Pakistan

1.San Pedro Sula, Honduras

Probabil nu au fost luate în calcul zone aflate în conflict, precum Damasc din Siria, sau Mogadishu din Somalia. Însă probabil considerați aceste orașe mult prea exotice și puțin probabil să doriți a le vizita, cu excepția Rio de Janeiro, Acapulco și Cape Town. Așa că se vedem unde suntem cel mai expuși în Europa:

10. București – daca de obicei fac Top 9, nu puteam să ignor capitala noastră, situată pe locul 10, de către Independent în 2016. Cauza principală: corupția și hoții de buzunare.

9. Zagreb, Croația, din cauza corupției

8. Riga, Letonia – proteste, crimă organizată și prostituție

7. Roma, Italia – alertă ridicată pentru terorism

6. Madrid, Spania – proteste rezultate din măsurile de austeritate

5. Budapesta, Ungaria – din cauza numărului mare de imigranți care au avut tabere prin oraș

4. Sofia, Bulgaria – proteste împotriva guvernului și corupția

3. Atena, Grecia – violențele au crescut după măsurile de austeritate. Numeroase proteste și număr ridicat de imigranți.

2. Belgrad, Serbia – corupție, hoție și vandalism

1.Kiev, Ucraina – cauze politice, pricinuite de relația cu Rusia.

Din punctul meu de vedere, aceste orașe pozițioate pe locuri fruntașe din cauza corupției și a hoțiilor mărunte sunt mai puțin de speriat pentru turistul de weekend decât orașe foarte predispuse terorismului, precum: Istanbul, Bruxelles, Paris sau Londra, care au fost principalele ținte ale grupărilor teroriste.

Acum că am văzut unde sunteți mai expuși, să vedem și care sunt cele mai sigure orașe din lume:

9. Melbourne, Australia

8. Toronto, Canada

7. Zurich, Elveția

6. Sydney, Australia

5. Amsterdam, Olanda

4. Stockholm, Suedia

3. Osaka, Japonia

2. Singapore, Singapore

1.Tokyo, Japonia

Topul a fost efectuat de Business Insider, ținând cont de aspecte precum: securitate digitală, securitatea sănătății, infrastructură, securitate personală.

Siguranța ta nu este pusă în pericol doar de hoți, protestatari, criminali sau de teroriști, dar și de natură, unele regiuni fiind mai predispuse la calamități naturale.

Iată o hartă care te poate ajuta în a-ți alege următoarea destinație. Cu cât culoarea este mai deschisă și punctajul este mai mare, cu atât țara este mai sigură!

Cele mai sigure 9 țări din lume sunt:

9. Rwanda, probabil cea mai mare surpriză

8.Elveția

7. Norvegia

6. Singapore

5. Hong Kong

4. Oman

3. Islanda

2. Emiratele Arabe Unite

1.Finlanda

La polul opus se numără țări precum Columbia, Yemen, El Salvador și Pakistan. Din statele marcate cu alb nu au fost obținute informații.

postați un comentariu

4 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.