Sus
  >  Home   >  Top 9 locuri în care să experimentezi street food în Bangkok!
bangkok

Istorie bogată, obiective turistice de top, zgârie nori, viață de noapte, toate acestea au făcut din Bangkok cel mai vizitat oraș din lume. Dar nu în ultimul rând, capitala thailandeză este o destinație perfectă pentru gurmanzi.

Thailandezii sunt celebri în toată lumea pentru mâncarea delicioasă și este păcat să nu profităm de numeroasele locuri care oferă delicii culinare. Să vedem astfel principalele locuri în care poți experimenta street food în Bangkok.

9. Ratchaprasong – Pathumwan – este principalul district de shopping și business din oraș, iar complexele comerciale și clădirile administrative sunt înconjurate de standuri și buticuri cu o mare varietate de mâncăruri.

Popular pentru: Kai Thot, porc prăjit cu orez, curry cu orez, chifteluțe prăjite, pești la grătar, Saikok I-san (cârnați prăjiți în stil nord-estic), etc.

Când să vizitezi: în orice moment al zilei, însă atmosfera este mai vibrantă începând cu seara până spre noaptea târziu.

Cum ajungi acolo: taxi, tuk tuk, autobuz, dar cel mai simplu este cu BTS Skytrain, la stația Siam.

Street Food in Bangkok

8. Pratunam – este cea mai mare piață de haine din Thailanda, acaparând mai multe străzi. Pe lângă cele mai noi trenduri în vestimentație, vizitatorii se pot bucura și de standurile de mâncare ce pot satisface orice poftă.

Popular pentru: pachețele de primăvară, Khao Mu Thot, curry cu orez, noodle, pui la grătar, Lap Mu (salată cu porc mărunțit).

Când să vizitezi: în orice moment al zilei, însă atmosfera este mai vibrantă începând cu seara până spre noaptea târziu.

Cum ajungi acolo: taxi, tuk tuk, autobuz, dar cel mai simplu este cu BTS Skytrain, la stația Ratchathewi.

7. Wang Lang Market – pe partea Thonburi a râului Chao Phraya se află Wang Lang Market, o piață în aer liber faimoasă pentru hainele la modă, produse second-hand și fără îndoială pentru mâncarea senzațională. Pe malul celălalt al râului, în Bangkok, se află Tha Prachan, o zonă intens frecventată de studenți, cu numeroase standuri de mâncare.

Popular pentru: Khao Mu Thot, curry cu orez, noodle, omletă cu scoici, Po Pia Sot

Când să vizitezi: în orice moment al zilei

Cum ajungi acolo: ia barca până la Tha Chang Wang Lang Pier și de acolo cu ferryboat spre Tha Prachan Pier

Street food in Bangkok

6. Huai Khwang Night Market – o piață de noapte destul de populara printre localnici, Huai Khwang Night Market este întotdeauna aglomerat, din cauza celor care caută haine și accesorii. Cea mai interesantă parte a târgului este, fără îndoială, secțiunea de mâncare.

Popular pentru: fructe de mare, orez cu porc la grătar, supă picantă cu aripioare de pui, orez cu rață, fructe proaspete.

Când să vizitezi: după ora 17:00 până târziu în noapte

Cum ajungi acolo: taxi, autobuz, tuk tuk, sau ia metroul MRT până la stația Huai Khwang Station.

street food in bangkok

5. Phra Nakhon – este districtul din centrul istoric al Bangkok-ului, care include insula Rattanakosin și este faimos pentru suprafața mare pe care se întind standurile cu street food.

Cele mai faimoase zone din Phra Nakhon din punct de vedere gastronomic sunt în apropierea Bangkok Metropolitan Administration și intersecția de pe Arsadang Road.

Popular pentru: chiftele de porc pe grătar, pui la grătar, orez cu pui fiert, diverse tipuri de noodle, scoici la grătar, deserturi thailandeze.

Când să vizitezi: în orice moment al zilei, însă atmosfera este mai vibrantă începând cu seara până spre noaptea târziu.

Cum ajungi acolo: taxi, tuk tuk, autobuz, sau cu o barcă până la Tha Chang, sau Tha Tien Pier.

street food in bangkok
Street Food in Bangkok

4. Sukhumvit – unul dintre cele mai lungi drumuri din Bangkok, cu numeroase sois adiacente (străduțe). Risipite pe ambele părți ale bulevardului, cât și pe străduțe, standurile, rulotele și vânzătorii ambulanți te ademenesc cu numeroase arome.

Principalele străduțe care se remarcă din acest punct de vedere sunt: Soi Sukhumvit 63, Soi Sukhumvit 38 și Soi Sukhumvit 55.

Popular pentru: se remarcă în principal pentru pork satay, omleta cu scoici (Hoi Thot) și orezul cu mango.

Când să vizitezi: seara, până noaptea târziu

Cum ajungi acolo: taxi, tuk tuk, sau autobuz. Cel mai simplu însă cu BTS Skytrain, circulând pe linia Sukhumvit.

3. Silom – un district de afaceri, în care viața de noapte apare imediat după lăsarea serii, iar cartierul devine o comoară gastronomică.

In afară de Silom Road, aromele vin și de pe alte străduțe precum Soi Lalai Sap, Soi Convent și Soi Sala Daeng.

Popular pentru: Bami Kiao Mu Daeng (noodles cu ou și porc la grătar), Khao Mu Daeng (orez cu porc la grătar), Khao Man Kai (orez cu pui fiert), Kluai Khaek (banană prăjită).

Când să vizitezi: zilnic, după ora 18:00 până noaptea târziu

Cum ajungi acolo: taxi, tuk tuk, sau autobuz. Cel mai simplu însă cu BTS Skytrain până la stația Sala Daeng, sau metroul MRT până la stația Silom.

2. Khao San – un loc faimos în toată lumea, este de multe ori primul loc în care ajung turiștii străini în Bangkok. Celebru în primul rând pentru viața de noapte, nu se lasă mai prejos nici la capitolul mâncare. Oferă o varietate foarte mare, de la delicatesuri locale până la gândaci, șerpi și scorpioni.

Popular pentru: abundența și varietatea mâncărurilor, printre care: Phat Tai, pachețele de primăvară, omleta cu orez thailandeză, frigărui la grătar, înghețata de cocos.

Când să vizitezi: în orice moment al zilei, însă atmosfera este mai trepidanta începând cu seara până spre noaptea târziu.

Cum ajungi acolo: taxi, tuk tuk, autobuz, sau cu o barcă până la Phra Athit Pier.

street food in bangkok
Street food Bangkok

9.Chinatown – un rai pentru gurmanzi, Yaowarat Road din Chinatown-ul capitalei Thailandeze este inclus întotdeauna pe lista locurilor cu mâncare bună.

Popular pentru: fructe de mare, găluște chinezești, supe de pește, diverse tipuri de noodle, înghețată.

Când să vizitezi: în orice moment al zilei, însă atmosfera este mai vibrantă începând cu seara până spre noaptea târziu.

Cum ajungi acolo: MRT (metroul) până la stația Hua Lamphong, apoi un taxi sau tuk tuk până la Yaowarat Road.

Ponturi pentru o experiență plăcută:

  • ia cu tine suficienți bani cash, întrucât majoritatea standurilor nu acceptă cărți de credit
  • atenție de hoții de buzunare, pentru că aceste zone sunt în general foarte aglomerate
  • evitați fructele de mare crude, precum scoicile, sau cele gătite de mult timp și rămase în soare
  • unele standuri au semnul „Clean Food Good Taste”, lucru care atestă faptul că a fost verificat și aprobat de autoritățile competente

postați un comentariu

19 − eighteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.