Sus
  >  Home   >  Coasta de Azur, episod 3 – Milano

Probabil nu intelegeti titlul, ce treaba are Coasta de Azur cu Milano… raspunsul: nici una! Am notat ca episod 3 pentru a continua firul povestirii! Initial aveam de gand sa petrecem toate cele 4 zile pe Coasta de Azur, eventual sa mergem la Marseille, insa aruncand o privire pe harta, ne-am dat seama ca Milano este cam la aceeasi distanta si am preferat sa vedem Domul si San Siro!

Distanta Nisa-Milano este de aproximativ 350km, facuti doar pe autostrada, deci cam in 3 ore jumatate se rezolva! Daca ati mai fost in Milano, sau pur si simplu nu va atrage, puteti incerca Torino, Genoa sau Pisa!

Milano este al doilea oras ca marime din Italia, cu o populatie de 1,3 milioane de locuitori. Departe de frumusetile medievale ale Romei, Florentei sau Venetiei, Milano aduce mai mult a oras nord-european, care a cedat arta in schimbul stilului si modei!

Totusi, in „capitala modei”isi fac loc cea mai cunoscuta si extravaganta catedrala din Europa, cea mai cunoscuta opera din lume si una dintre cele mai cunoscute opere de arta din istorie, „Cine cea de Taina” a lui Leonardo da Vinci!
Ca o scurta istorie a orasului, prima data s-a facut remarcat in anul 313 cand Imparatul Constantin a dat aici edictul prin care a recunoscut crestinismul.

Milano

In Evul Mediu a devenit unul dintre cele mai puternice orase italiene, fiind condus de familiile Visconti si Sforza. Cateva secole a fost sub dominatie straina: spaniola, austriaca si napoleoniana.

Piazza del Duomo reprezinta punctul 0 al orasului si locul de unde se poate incepe un tur. Monumentala Catedrala este pe locul 3 in lume ca dimensiune, dupa Sf. Petru din Vatican si Catedrala Sevilla.

Constructia a inceput in 1386, la dorinta lui Gian Galeazzo Visconti, iar ultimele retusuri au fost adaugate in 1809 la ordinul lui Napoleon. Extravaganta in exterior, printr-un amestec de stil gotic si baroc, impodobita cu 2245 de statui si 135 de turle, interiorul este destul de simplu.

Totusi, poti gasi cateva opere de arta deosebite, vitralii magnifice si cel mai mare cadran solar din lume. Accesul se poate face cu usurinta, in special cu metroul la statia Duomo. Intrarea in Catedrala este libera, insa pentru a vizita Tezaurul si acoperisul se plateste! Toate acestea sunt inchise duminica dupa-amiaza in timpul slujbei.

Milano

La nordul catedralei se afla un superb pasaj inchis cu sticla, construita in secolul XIX, un loc in care s-au cuibarit mai multe magazine de lux, cafenele si sedii de birouri. Din Galleria se poate ajunge in Piazza della Scala, unde se afla cea mai renumita opera din lume, Teatro alla Scala, sau Scala din Milano.

milano

Milano

Timpul fiind scurt nu am reusit sa vizitam Milano in detaliu, sa vedem numeroasele muzee, Sant`Ambrogio, cea mai importanta biserica a orasului, fondata in anul 379, sau Castello Sforzesco, o fortareata de caramida rosie ce a apartinut, pe rand, celor mai puternice doua dinastii ale orasului.

Totusi inainte de a parasi Milano am trecut sa vedem unul dintre cele mai cunoscute stadione de fotbal din Europa, San Siro sau Giuseppe Meazza, unde echipele AC Milan si Internationale Milano au facut istorie.

milano san siro stadion

postați un comentariu

nineteen − eleven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.