Sus
  >  Home   >  Top 9 cele mai spectaculoase plaje secrete Phuket
patong beach

Phuket este un loc fantastic, unul dintre cele mai vizitate locuri din lume și un trend printre turiștii români. Și acest lucru nu este întâmplător, ci se datorează în principal plajelor sale exotice. Despre cele mai populare plaje din Phuket am scris deja un articol aici, însă m-am simțit nevoit să mai adaug unul pentru a menționa și plajele mai puțin cunoscute, dar cel puțin la fel de spectaculoase.. Iată top 9 cele mai spectaculoase plaje secrete din Phuket!

9. Ao Sane Beach – este o plajă fantastică unde merită să-ți petreci o după amiază, la umbra pădurii de migdali.
Plajă pietroasă, situată în sud-vestul Phuketului, este unul dintre secretele plăcute ale insulei. Pe lângă posibilitatea de a sta la umbra copacilor, Ao Sane Beach este un loc fantastic pentru snorkelling.

Având doar 200m lungime, nu oferă multe facilități. Nu există șezlonguri, ski-jet, sau caiac de închiriat, doar un duș și toalete lângă restaurant. Dar tocmai acesta este farmecul sau, faptul că este o plajă lăsată natural și niciodată aglomerată.

8. Ao Yon Beach – este formată din două fâșii de plajă, cea mai mică dintre ele fiind casa unei ferme de creveți. Plaja este însă foarte atractivă și oferă priveliște superbă asupra Chalong Bay și Koh Lon.

La mică distanță se află un mic sat pescăresc, localnicii fiind mereu la umbra palmierilor, iar copiii acestora se joacă până spre limita vestică, unde coboară o briză rece de pe dealuri, datorită cascadei din apropierea plajei.

Ao Yon este plaja tropicală tipică, plină de clișee: nisip fin și alb, palmieri, valuri strălucitoare și o apă turcoaz. Fiind populată în principal de localnici, nu oferă multe facilități, precum toalete sau dușuri. Însă există posibilitatea de a închiria o barcă de la localnici.
Există în plus și câteva restaurante și baruri, în special pe fâșia mai mare de plajă.

7. Banana Beach – relativ izolată, nu este foarte cunoscută publicului, cu toate că are toate atuurile unei plaje perfecte, cât și acea aură de “plajă virgină”.
Plaja are o lungime de 180m, apele sunt ca un cristal, iar cele mai bune locuri de asezat prosopul sunt in limitele sudice și nordice ale acesteia.

Banana Beach este situată între plajele Bang Tao și Nai Thon, la 500m nord de Trisara Villas. Trebuie să ai o vedere de vultur pentru a găsi plaja prin pădurea care o separă de stradă, există însă 2 puncte de acces.

Banana Beach oferă o apă foarte limpede, perfectă pentru înot, între noiembrie și mai, însă este de evitat în restul anului. Câteva maseuze așteaptă clienții lângă restaurant, pentru aproximativ 300baht pe oră.

Apropo de restaurant, există unul singur, specializat pe fructe de mare și se bucură de una dintre cele mai privilegiate locuri de pe insulă. Tarifele sunt mai ridicate decât media, însă peștele este întotdeauna proaspăt.

6. Panwa Beach (sau Khao Kad Beach) – este o fâșie de nisip care atrage doritorii de liniște și pace. Panwa Beach este la aproximativ 8km est de Phuket Town și acoperă coasta vestică a Cape Panwa.

Vile luxoase și condominii se întind pe toată lungimea plajei Panwa. Există foarte puține facilități pentru cei care nu sunt cazați la Panwa Boutique Beach, dar se poate închiria o barcă pentru a face turul golfului.

5. Yae Beach – deși este o plajă mai mereu liberă, liniștită, oferă șezlonguri, toalete moderne și un bar. Această plajă lungă de 200m se află la 7km nord de Patong, iar accesul se face pe un drum secundar. Nu este locul ideal pentru înot, din cauza pietrelor, în schimb este perfect pentru a te relaxa pe nisipul fin.

4. Hua Beach – accesul pe această plajă se face printr-o vegetație luxuriantă, iar partea cea mai bună este că o vei găsi întotdeauna liberă, cu toate că se află la doar 15 minute cu mașina de Patong.
Pentru a servi masa puteți încerca micul restaurant din zonă, sau vă puteți întoarce rapid in agitatul Patong.

Cu o lungime de peste 300m, are dezavantajul că este acoperită in mare parte cu pietre, în schimb peisajul este superb, perfect pentru numeroasele poze de vacanță.

3. Mai Khao Beach – această fâșie de nisip înconjurată de păduri de pini este cea mai lungă plajă din Phuket, având peste 11km. Parte a Parcului Național Sirinat, este încă mare parte nedezvoltată, existând posibilitatea de a merge câțiva kilometri fără a te întâlni cu alte persoane.
Anual, între Noiembrie și februarie, aici își așează ouăle imense broaștele țestoase de mare.

În fiecare an se organizează festivalul “doean tao”, în cadrul căruia localnicii își unesc forțele, curăță plaja și îngrijesc ouăle.
Nisipul plajei Mai Khao, tradusă și “pădurea albă”, este probabil cel mai aspru din Phuket. În plus înotul poate fi periculos, în special din mai până în Noiembrie.

Mai Khao Beach se află printre cele mai bune locuri pentru „plane spotting”, adică urmărire a avioanelor, care zboară la o foarte mică altitudine, pe deasupra plajei. Locul ideal pentru o fotografie perfectă!

2. Nui Beach – una dintre cele mai frumoase „plaje secrete” din Phuket, fâșia de nisip de 120m lungime este localizată după punctul de belvedere Kata-Karon, lângă drumul care face legătura între Kata și Nai Harn Beach. Este un vis tropical devenit realitate, completat cu un bar/restaurant, un spa și activități precum snorkeling, volei de plajă și kayaking.

Pentru a ajunge pe plajă trebuie mers pe un drum neasfaltat, aproximativ 350 metri de la Karon Viewpoint, în direcția Rawai. O parcare se află la 1km depărtare de drumul principal. Se poate continua drumul pe jos, sau cu un moped. Plimbarea durează cam 15 minute, pe jos.

plaje secrete phuket
Plaje secrete phuket: Nui Beach

postați un comentariu

4 + 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.