Sus
  >  Home   >  TOP 9 atracții turistice în 2017
cambodgia

La nivel mondial sunt câteva obiective turistice atât de cunoscute, încât oricine de pe această planetă le-ar recunoaște și pe care toată lumea își dorește să le viziteze. Atracții precum Statuia Libertății, Turnul Eiffel, Big Ben, Colosseum, sau piramidele au devenit atât de celebre încât sunt simboluri ale țărilor din care provin.

Să vedem care sunt cele mai apreciate atracții turistice în 2017 la nivel mondial..

9. Plaza de Espana – Sevilla, Spania – este probabil cea mai frumoasă piață din Spania, lucru destul de impresionant dacă ne gândim că depășește orașe precum Madrid, Barcelona, Valencia etc. Construită în 1928, această piață în formă de semicerc are un diametru de 200metri și este traversată de un canal, pe care te poți plimba cu bărcuța.

sevilla

8. Machu Picchu – Peru – celebrul sit arheologic din anzii peruvieni, a fost construit în anii 1400 și abandonat în anii 1570 de către locuitorii săi. A fost redescoperit în 1911 și a devenit un vis pentru toți iubitorii de călătorii din lume. A fost inclus în lista noilor minuni ale lumii.

7. Marele Zid Chinezesc – China  – construcția lungă de mii de kilometri, având rol de apărare a graniței imperiului chinez contra mongolilor, este considerată după volum drept cea mai mare din lume, fiind vizibilă din spațiul cosmic. A devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din China și este pe lista noilor minuni ale lumii.

6. Biserica Învierii din Skt. Petersburg, Rusia – cunoscută și sub numele Biserica pe Sângele Vărsat, este una dintre cele mai frumoase biserici ortodoxe din lume și a fost ridicată la finele sec.al XIX-lea, pe locul în care a fost asasinat țarul Alexandru al II-lea al Rusiei. Dorind a se asemăna cu Biserica Sf.Vasile din Moscova, a fost decorată cu domuri colorate și mozaicuri diverse.

5. Taj Mahal – Agra, India – cel mai cunoscut obiectiv turistic al Indiei și unul dintre cele mai impunătoare locuri de veci din lume. A fost ridicat între anii 1630- 1653 de către împăratul Shah Jahan drept mausoleu pentru soția sa decedată. Între timp a devenit unul dintre cele mai celebre monumente din lume și a fost inclus în lista noilor minuni ale lumii.

4. Basilica Sf. Petru – Vatican – cea mai mare biserică din lume și este sediul bisericii catolice și casa papei. Impresionantă prin dimensiunile, dar și prin istoria sa, se spune că a fost ridicată pe locul în care a fost răstignit Sf. Petru, apostolul care a predicat învățăturile lui Iisus la Roma și care a fost victimă a persecuțiilor împăratului Nero.

3. Mezquita – Marea Moschee din Corboda – Spania – una dintre cele mai reprezentative exemple de arhitectură islamică spaniolă, a fost construită în sec. al X-lea, de către maurii ce erau la stăpânire. După recucerire o mare parte a clădirii a fost distrusă, pentru a se construi o catedrală în centrul acesteia.

2. Marea Moschee din Abu Dhabi- Emiratele Arabe Unite – este mai puțin celebră și foarte recent construită. Șeicul Zayed, cel a cărui nume îl poartă, a făcut ceea ce ne-au obișnuit arabii în ultimii ani.. o construcție grandioasă. Finalizată în 2007, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a opta din lume ca suprafață. însă luxul este orbitor. Cel mai lung covor din lume, șapte candelabre imense, făcute integral din cristale Swarowski și 96 de coloane încrustate cu sidef.

1.Angkor Wat – Siem Reap, Cambodgia – este un templu hindus din zona Angkor, Cambodgia și a fost construit la începutul sec.al XII-lea pentru un rege local. Este cel mai mare complex monumental religios din lume în acest moment! A devenit simbol al Cambodgiei, fiind reprezentat și pe steagul național.

cambodgia

Angkor Wat

În top 25 se află și alte obiective turistice faimoase în toată lumea, precum: Domul din Milano (10), Turnul Eiffel (13), Parlamentul din Budapesta (14), Statuia lui Hristos din Rio de Janeiro (16), Big Ben (17), Acropolis (18), Burj Khalifa (22), Opera din Sidney (25).

postați un comentariu

thirteen + 14 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.