Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai frumoase plaje din Italia!
patong beach

Italia este una dintre cele mai atractive pentru turiști români, dar nu numai. Și dacă majoritatea se gândesc la marile orașe, ce abundă în istorie și tradiție, precum Roma, Milano, Veneția, Florența, Pisa etc, există și o altă față a Italiei, la fel de frumoasă, pe partea de litoral.

Având mii de kilometri de coastă și foarte multe insule și insulițe, nu este de mirare că Italia este una dintre destinațiile de vară preferate ale tuturor.

Să vedem care sunt cele mai frumoase 9 plaje din „cizmă”:

9. Camogli Beach, Liguria – situată în nord-vestul Italiei, aproape de Genoa, dar la doar câteva ore de condus de Riviera Franceză, care probabil a eclipsat pe nedrept această regiune italiană foarte frumoasă! Aflată într-un mic sat pescăresc, plaja este cu pietre, însă foarte pitorească. Cu Basilica antică în apropiere, acest loc oferă printre altele închiriei de canoe și lecții de scufundări.

8. Spiaggia di Tuerredda, Sardinia – această plajă de pe insula Sardinia este în stilul celor caraibiene, cu nisip alb, fin. Este o adevărată atracție și în extrasezon, datoriă mării de culoare albastru pal, suficient de caldă și la începutul toamnei. Încercați numeroasele restaurante aflate pe plajă, închiriați un caiac, sau un paddleboard și neapărat faceți o plimbare de-a lungul țărmului pentru a simți mirosul de ienupăr.

7. Otranto Beach, Otranto, Puglia – aflată în cel mai estic oraș italian, pe tocul „cizmei”, la mică distanță de Lecce, plaja din micul golf la Marea Adriatică este un mic colț de Caraibe, cu nisip alb, fin și apă turcoaz.

6. Bay of Silence, Sestri Levante, Liguria – o altă plajă situată în zonă de golf, în splendida regiune Liguria, fiind deja a doua plajă ce reprezintă această zonă. La aproximativ 50km de Genoa, este una dintre cele mai șarmante plaje din Italia.

5. Porto Giunco, Villasimius, Sardinia – a doua plajă din Sardinia, aflată în extremitatea sud-estică a insulei. Este o plajă de mari dimensiuni, cu nisip fin și apă limpede turcoaz. De asemenea peisajul este perfect pentru fotografiat. Sunt o multitudine de activități disponibile, precum canoe, surf, paddling, cursuri de navigație etc.

4. La Pelosa Beach, Stintino, Sardinia – rămânem pe superba insulă Sardinia, însă de această dată ne deplasăm diametral opus față de Porto Giunco, la Stintino, în nord-vestul Sardiniei. Una dintre cele mai mari plaje ca suprafață, cu o lungime de 300m și lățime de 60m, este fără îndoială și una dintre cele mai frumoase din Europa. Ape turcoaz, puțin adânci, nisip alb, fin, oferă o priveliște incredibilă către insulele Isola Piana și Isola Asinara, aflate la mică distanță.

3. Cala Rossa, Insula Favignana, Sicilia – este o superbă insulă, formată într-o carieră abandonată, pe malul mării, pe micuța insulă Favignana, în vestul Siciliei. Chiar dacă țărmul nu este foarte comfortabil, pe fundul mării este nisip, iar peisajul este unul deosebit.

2. Cala Mariolu, Baunei, Sardinia – este cea mai frumoasă plajă de pe coasta estică a Sardiniei, aflată un pic mai la nord de Cala Goloritze, o altă plajă magnifică pe care insula o oferă. Decorată cu mici pietricele rotunjite de apele mării, este locul potrivit pentru scufundări și una dintre cele mai bune pentru snorkeling.

1.Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Sicilia – plaja este situată pe insula Lampedusa, la jumătatea distanței dintre Sicilia și Tunisia. Se poate ajunge aici cu ferryboatul, sau cu avionul, fiind numeroase zboruri zilnice din marile orașe siciliene. Acest mic golf este inconjurat de două stânci, ca și cum ar fi protejat de acestea. Nisipul este de un alb perfect, iar apa este una dintre cele mai transparente, culoarea fiind între turcoaz și azur.

postați un comentariu

twelve + 19 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.