Sus
  >  Home   >  Top 9 cele mai BUNE PLAJE din lume pentru 2017!
patong beach

Nu ai încă planuri pentru vara aceasta, dar îți dorești să te bronzezi pe cele mai bune plaje din lume? TripAdvisor ne sare din nou în ajutor și ne prezintă topul celor mai votate plaje din lume, conform utilizatorilor săi.

9. Elafonissi Beach – plaja cu nisip roz, situată în partea de sud-vest a insulei Creta, la aproximativ 70km de orașul Chania. Este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa și una la care turiștii români pot avea un acces facil. Se poate spune că este o insulă în insulă, ținând cont că trebuie să te bagi prin mare pentru a ajunge să faci plajă. Considerată o minune a naturii, a fost inclusă în Programul de Protecție Natura 2000.

8. Radhanagar Beach – din Andaman și Nicobar Islands, un arhipelag situat între India și Myanmar. Mare parte a arhipelagului este deținut de India, la fel și plaja Radhanagar, cea mai frumoasă din arhipelag. Este o plajă fenomenală, deseori aflată în topuri, cu nisip alb și fin și ape turcoaz.

7. Playa Norte – de pe Isla Mujerez, una dintre atracțiile principale ale Rivierei Maya, Mexic. Aflată la mică distanță de excentrica stațiune Cancun, Isla Mujerez este o oază de liniște și oarecum un colț de rai. Nisip alb, apă cristalină, snorkeling și palmieri..ce îți mai poți dori?

6. La Concha Beach (Plaja Scoicii) – din ținutul Basc, Spania este cea mai frumoasă plajă din Europa, conform părerilor utilizatorilor TripAdvisor. Curios, ținând cont că se află într-o regiune a Spaniei mai puțin cunoscută pentru acest tip de turism, cel de litoral, în nordul țării, foarte aproape de granița cu Franța. Plaja destul de spațioasă, cu peste 1 km lungime și 40 metri lățime, este perfectă pentru plajă, înot și pentru o priveliște unică, asupra munților care ies din mare.

5.  Siesta Beach – din Siesta Key, Florida are un nisip impecabil, care i-a adus numeroase premii în decursul timpului. Nisipul este format 99% din praf de coral, fiind foarte fin și plăcut la atingere. Numită cea mai bună plajă din SUA în 2004, 2011 și 2015 dar și un titlu pentru cel mai alb și fin nisip din lume, în 1987.

4. Playa Paraiso – această minune o găsim în Cuba, pe insula Largo del Sur. Pe lângă apa Mării Caraibelor, nisipul este fin și alb precum făina. Este atracția principală a insulei, se încearcă a rămâne o plajă ”curată”, fără hoteluri și restaurante care să ocupe acest colț de paradis.

3. Eagle Beach – cea mai frumoasă plajă din Aruba, mica insulă scăldată de Marea Caraibelor. Celebră pentru impecabilul nisip alb și pentru numeroasele sporturi motorizate, pe apă ce pot fi practicate. Câteva luni pe an pot fi văzute semne albe și roșii ce semnalizează cuiburi ale țestoaselor.

2. Grace Bay – cea de-a doua cea mai frumoasă plajă din lume o găsim pe a 4-a insulă ca frumusețe, top prezentat într-un articol precedent. Este vorba despre insula Provinciales (Turks and Caicos), o altă insulă din Caraibe, se pare cea mai atractivă zonă din lume, în privința calității plajelor.

1. Baia do Sancho – situată în Fernando de Noronha, Brazilia, a fost declarată cea mai bună plajă din lume datorită apei de culoarea smaraldului, recifurilor de corali, dar și a faptului că este oarecum izolată și mai greu accesibilă. Este pentru al doilea an când este declarată cea mai bună plajă din lume, conform TripAdvisor.

postați un comentariu

15 + 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.