Sus
  >  Home   >  Top 9 Castele din Germania

În articolele precedente am prezentat castelele bântuite din Scoția, fortărețele medievale și pline de istorie din Anglia dar și faimoasele castele din Franța, în special de pe Valea Loarei. De această dată doresc să vă aduc la cunoștință alte edificii superbe, cele mai frumoase castele din Germania!

9. Castelul Lichtenstein – aflat pe o stâncă, la peste 800 metri altitudine, pe 60 km față de orașul Stuttgart. Castelul actual, construit în 1842, este destul de greu accesibil, din cauza poziției sale. La aproximativ 500m distanță sunt ruinele vechiului castel Lichtenstein, ridicat în sec.al XIV-lea. Este atât de frumos încât un om de afaceti a construit o replică a castelului în Hout Bay, Africa de Sud, ajungând de asemenea o destinație turistică populară.

8. Castelul Wartburg – castel medieval, a cărei construcție a început în 1067, dar care a suferit numeroase procese de renovare, în principal în sec. XIX și XX. Aflat deasupra orașului Eisenach, în centrul Germaniei, are un rol istoric important, aici Martin Luther traducând Noul Testament în germană. Aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, a reprezentat principala sursă de inspirație a lui Ludwig al II-lea în construirea Castelului Neuschwanstein.

 

7. Castelul Hohenschwangau – construit în sec.al XIX-lea, foarte aproape de granița cu Austria, este casa părintească a Regelui Ludwig al II-lea. Se află la doar câteva sute de metri de marea capodoperă a lui Ludwig, Castelul Neuschwanstein. Este vizitat de peste 300.000 turiști în fiecare an!

 

6. Castelul Burg Eltz – castelul medieval a cărei construcție a început în 1157, se află în proprietatea familiei originale de 33 generații! Burg Eltz și Castelul Lissingen sunt singurele de pe malul stâng al Rhinului care nu au fost vreodată cucerite. Castelul a inspirat o hartă din bine-cunoscutul joc World of Tanks.

 

5. Castelul Schwerin – situat pe insula principală din orașul Schwerin, este supranumit ”Neuschwanstein-ul din Nord”. Mare parte a construcției actuale datează din sec.al XIX-lea, însă primele mărturii despre cetatea aflată pe aceste locuri provin din anul 973. Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

4. Castelul Reichsburg Cochem – primele mărturii despre acest castel sunt din sec.al XI-lea, însă mare parte a construcției actuale provine din sec.al XIX-lea.  Populară atracție turistică, este situat pe un deal la 100m altitudine deasupra râului Moselle.

 

3. Castelul Hohenzollern – este casa Dinastiei Hohenzollern, aflată pe un deal la 234 metri altitudine. Aflată la 50 km de Stuttgart, este unul dintre cele mai vizitate castele din Germania, cu peste 300.000 de vizitatori anual.

 

2. Castelul Heidelberg – este o ruină din regiunea Heidelberg și reprezintă cea mai importantă structură a Renașterii la nord de Alpi. Construit inițial în 1214, a suferit mai multe daune, dar a avut parte și de multe renovări.

 

1. Castelul Neuschwanstein. Dacă la celelalte topuri din Scoția, Anglia sau Franța nu aveam un lider clar al clasamentului, în acest caz Neuschwanstein este fără dubii cel mai frumos castel din Germania. Și cel mai probabil din lume! Nu există top, indiferent de ce revistă/site/blog de specialitate, al celor mai frumoase castele din lume, fără să includă Neuschwanstein.
Despre Castelul Neuschwanstein am scris un articol special aici, făcând referire la vizita mea din Bavaria din timpul facultății. În același articol mai sunt prezentate 2 palate impresionante din zona Bavariei, Linderhof și Herrenchiemsee,

 

postați un comentariu

seven + 6 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.