Sus
  >  Home   >  Top 9 parcuri de distracție din Europa!

Roller-coastere, castele bântuite, sau castelele unor zâne din povești, roți panoramice și diverse carusele. Parcurile de distracție sunt preferatele copiilor, dar și a adulților de toate vârstele, dornici de adrenalină. Să vedem care sunt cele mai apreciate 9 parcuri de distracție din Europa!

9. Parc Asterix – Plailly, Franța

Este un parc de distracții din Franța, bazat pe celebrele benzi desenate cu Asterix, fiind al doilea cel mai vizitat parc tematic din Hexagon. Este cunoscut pentru numeroasele sale roller-coastere și pentru tematica istorică, urmărind culturile galice, romane, antice grecești și egiptene.

Principalele atracții: 7 roller coasters (Tonnerre de Zeus, Goudurix, Trace du Hourra, etc), 6 trasee pe apă
Data lansării: 30 aprilie 1989
Localizare: Plailly, Franța – 30km nord de Paris
Număr vizitatori anual: 2,2 milioane
Tarife: 51 eur/adult, 43 eur/copil (3-11 ani)

8. Alton Towers – Staffordshire, Marea Britanie

Al doilea cel mai vizitat parc tematic din Marea Britanie, după Legoland Windsor, are o istorie bogată în spate. Fiind inițial o proprietate privată, este deschisă publicului în 1860 pentru strângere de fonduri, cu ocazia inaugurării stației de tren Alton Towers. Este transformat în parc de distracții abia în 1980.

Principalele atracții: 10 roller coasters (Galactica, Nemesis, Oblivion etc), parcul acvatic
Data lansării: 4 aprilie 1980
Localizare: Alton, Staffordshire, Marea Britanie
Număr vizitatori anual: 2,1 milioane
Tarife: 34 lire/adult, 28,5 lire/copil (3-11 ani)

7. Liseberg – Gothenburg, Suedia

Unul dintre cele mai apreciate parcuri de distracție din Scandinavia, are o istorie îndelungată, fiind inaugurat în 1923. În același an a fost deschis funicularul de lemn Kanneworffska, ce a primit peste 41 milioane vizitatori, până în 1987 când a fost închis.

Principalele atracții: 6 roller coasters (Balder – numit de două ori cel mai bun roller-coaster de lemn din lume, Helix, Lisebergbanan, etc), 2 trasee pe apă
Data lansării: 8 mai 1923
Localizare: Gothenburg, Suedia
Număr vizitatori anual: 3,1 milioane
Tarife: 395 SEK, aprox.36eur/adult, 275 SEK, aprox.25eur/copil (3-11 ani)

6. Gardaland – Castelnuovo del Garda, Italia

Cel mai vizitat parc de distracție din Italia, localizat în nordul Peninsulei și poziționat pe locul 5 în lume de către revista Forbes (în anul 2005). Resortul este adiacent Lacului Garda și include Guardaland Park, Guardaland Sea Life și un hotel, pe o suprafață totală de 200.000 mp.

Principalele atracții: 7 roller coasters (Blue Tornado, Shaman, Raptor, etc), parcul acvatic
Data lansării: 19 iulie 1975
Localizare: Castelnuovo del Garda, Italia
Număr vizitatori anual: 2,9 milioane
Tarife: 40 eur/adult, 35 eur/copil (3-11 ani)

5. Port Aventura – Salou, Catalunia, Spania

Principalul parc de distracție din Peninsula Iberică și o prezență constantă în topul european. Resortul mai cuprinde, pe lângă parcul de distracții, Parcul Acvatic Costa Caribe și 4 hoteluri. Important obiectiv turistic, fiind cel mai mare parc tematic din sudul Europei, dispune de o gară proprie, pentru a facilita accesul din Barcelona, iar 2 aeroporturi se află la mai puțin de 30 minute.

Parcul este împărțit în 5 zone cu tematica istoria civilizațiilor (Mediterana, Vestul Îndepărtat, Mexic, China și Polinezia) și o zonă bazată pe serialul „Sesame Street”

Principalele atracții: 7 roller coasters (Dragon Khan – unul dintre cele mai bune din lume, Shambhala – a fost cel mai înalt și rapid din Europa, Angkor), Hurakan Condor, Stampida, Parcul Acvatic, etc.
Data lansării: 1 mai 1995
Localizare: Salou, Catalonia, Spania
Număr vizitatori anual: 3,65 milioane
Tarife: 51 eur/adult, 45 eur/copil (3-10 ani) și seniori (peste 60 ani); cu 5eur în plus oferă acces și la Ferrari Land

4. Efteling – Kaatsheuvel, Olanda

Pornit în 1952 ca un parc în care erau locuri de joacă și povești cu zâne, a devenit unul dintre parcurile tematice simbolice ale Europei. În 1992 a fost numit chiar cel mai bun parc de distracții din lume. În continuare Efteling atrage copiii cu poveștile sale cu zâne, care l-au consacrat, dar și adulți de toate vârstele, prin miturile, folclorul și legendele care apar la fiecare pas.

Principalele atracții: 6 roller coasters (Bird Rock, Python, Max&Moritz, Baron 1898 etc), parcul acvatic, Pădurea Zânelor, Castelul Bântuit, Symbolica, teatrul Ravelin, etc.
Data lansării: 31 mai 1952
Localizare: Kaatsheuvel, Olanda – 110km de Amsterdam
Număr vizitatori anual: 5,4 milioane
Tarife: 43eur, copiii sub 3 ani au gratuit

3. Tivoli Gardens – Copenhaga, Danemarca

Este un adevărat etalon în domeniul acesta, fiind al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume, încă funcțional, după Dyrehavsbakken, de asemenea aflat în Danemarca. Situat în centrul capitalei, este al doilea cel mai vizitat parc de distracții sezonier din lume. Parcul este deschis între 16aprilie – 20 septembrie, 8 octombrie- 1 noiembrie și 13 noiembrie – 03 ianuarie.

Principalele atracții: 4 roller coasters (Rutschebanen – construit în 1914, unul dintre cele mai vechi coastere de lemn din lume, încă funcționale, The Caravan, The Demon, Milky Way), Aquila, Fatamorgana, Roata – deschisă în timpul celui De-al Doilea Război Mondial – 1943, etc.
Data lansării: 15 august 1843
Localizare: Copenhaga, Danemarca
Număr vizitatori anual: 4,8 milioane
Tarife: 135DKK/bilet întreg – aprox.18 eur, 60DKK/copii 3-7 ani – aprox.8 eur, copiii sub 3 ani au gratuit

2. Europa Park – Rust, Germania

Situat în sud-vestul Germaniei, aproape de granița cu Franța, este cel mai mare parc de amuzament din Germania și al doilea din Europa, în ciuda faptului că este deschis din aprilie până în ianuarie. În 2014 a fost desemnat cel mai bun parc de distracții din lume, iar numele de Europa Park l-a primit după ce și-a numit sectoarele după mai multe state europene (Italia, Austria, Anglia, Irlanda, Islanda, Grecia, Scandinavia, Franța, Germania, Luxemburg, Portugalia, Rusia, Spania, Elveția), la care se adaugă și Pădurea Fermecată a Fraților Grimm.

Principalele atracții: 13 roller coasters (Alpenexpress Enzian, Euro-Mir, Silver Star, Atlantica Super-Splash, Arthur, Eurosat, etc), Castelul Bântuit, Euro Tower, Arena Fotbalului, etc.
Data lansării: 12 iulie 1975
Localizare: Rust, Germania
Număr vizitatori anual: 5,7 milioane
Tarife: 55eur/adult, 47 eur/copii (4-11 ani). Copiii sub 4 ani au gratuit.

1.Disneyland Park – Marne La Vallee, Franța

Nu este nicio surpriză că pe primul loc este Disneyland, visul oricărui copil și nu numai. Este al doilea Disneyland deschis în afara Statelor Unite, după cel din Tokyo. Resortul Disneyland Paris este cel mai mare ca suprafață, din afara SUA, incluzând 2 parcuri tematice (Disneyland Park și Walt Disney Studios Park), un teren de golf, un mall, hoteluri, etc.

Reprezentativ pentru Disneyland este Castelul Frumoasei Adormite, o replică a castelului din basm și filmul Frumoasa Adormită din 1959.
Disneyland Park, împreună cu Walt Disney Studios Park atrag anual peste 15 milioane de vizitatori, adică unul dintre cele mai populare obiective turistice din Europa.

Principalele atracții: Arcade de la Liberte, Le Passage Enchante d`Alladin, Pirații din Caraibe, Big Thunder Mountain, Phantom Manor, Castelul Frumoasei Adormite, Orbitron
Data lansării: 12 aprilie 1992
Localizare: Marne la Valle, Franța, 32km est de Paris
Număr vizitatori anual: 10 milioane
Tarife: de la 87eur/adult, 80 eur/copii. Copiii sub 3 ani au gratuit.

postați un comentariu

20 + nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.