Sus
  >  Home   >  Dor de călătorii! Top 9 vloggeri de călători preferați!

Pentru pasionații de călătorii, să stai închis în casă, în izolare/carantină, este cea mai mare pedeapsă. Însă din fericire trăim în aceste vremuri, când online-ul ne poate salva cât de cât și putem vizita lumea prin ochii altora.

Vloggul de călătorii a crescut enorm în ultimii ani, însă nu toți se ridică la nivelul așteptat de public. Am avut și eu o tentativă în luna de miere, dar am renunțat rapid, când mi-am dat seama că nu am ce trebuie pentru așa ceva.

Dar am găsit câțiva youtuberi pasionați de călătorii, pe care îi urmăresc și îi recomand cu plăcere. Iată o listă cu vloggeri de travel care îți mai pot domoli dorul de ducă.

9. Gabriel Traveler – și-a dedicat ultimii ani pentru vizitarea lumii, lucru care l-a ajutat in postarea a peste 1800 clipuri pe YouTube și a scris chiar câteva cărți de călătorii.

In filmările sale nu oferă foarte multe detalii despre oraș, sau obiectivele turistice, preferând să cutreiere cu rucsacul în spate, să descopere orașul, graffiti-urile, mâncarea și oamenii. Are destule clipuri și din România, în urma vizitei din București și Transilvania.

în 12 ani de YouTube a strâns 82 milioane de vizualizări și 380.000 abonați.

8. Indigo Traveller – un vlogger din Noua Zeelandă care nu se dă înapoi de la a vizita țări in care multora ne-ar fi teamă să intrăm. De la o plimbare prin Cernobîl, până la Somalia, Afghanistan, Coreea de Nord, Iraq, Iran și Venezuela, tânărul de 28 de ani se dovedește cu adevărat curajos.

Este genul care preferă să cutreiere orașul și să interacționeze cu populația. A adunat peste 320 clipuri, 680.000 abonați pe YouTube și aproape 60.000 urmăritori pe Instagram.

7. Wolters World – cel mai apropiat de tiparul lui Matt`s Travel Tips, pe acest canal vei primii informații prețioase despre ce să faci/ce să nu faci în diferite locații, unde să mănânci, detalii despre cultură, oraș și țară. Protagonistul este Mark, însoțit în majoritatea clipurilor de soția sa și cei doi copii.

Este pe genul mai serios, spre deosebire de Pppeter și Matt, însă informațiile oferite sunt de mare ajutor. Și muncește din greu, având postate aproape 1800 de clipuri, datorită cărora a adunat o comunitate de 700.000 abonați pe Youtube. Pe Instagram este mai puțin activ, cu „doar” 19.000 followers.

6. The People – este surprinzătoare intrarea acestuia în top, pentru că a apărut pe YouTube de doar câteva luni și a postat 3 clipuri până acum! Însă in cele 3 video-uri, tipul acesta, probabil rus, a dus vizite în locuri periculoase și mai puțin comune la un alt nivel!

A făcut cel mai bun reportaj din Coreea de Nord Pe care l-am urmărit, riscându-și viața și libertatea filmând lucruri interzise din cea mai restrictivă țară din lume.

Următoarea destinație nu a fost mai prejos, călătorind in epicentrul coronavirus, orașul Wuhan, in plină epidemie.

Băiatul ăsta are un curaj fantastic și face niște documentare excelente, sper să continue pe aceeași linie.

Cu doar 3 clipuri, in 5 luni, a strâns 115.000 abonați și câte 3 milioane de vizualizări pe clip.

5. Lost LeBlanc – Christian LeBlanc este un vlogger de călătorii canadian, pe care l-am descoperit în urmă cu vreo 3 ani, după vizita lui prin România. Pe atunci era un călător low-cost, ce stătea în mare parte la hosteluri, iar în acele momente se bucura pentru atingerea pragului de 100.000 abonați.

Între timp a devenit unul dintre cei mai virali pe acest domeniu, a progresat enorm pe editat video și fotografii, având unele dintre cele mai spectaculoase filmări. Acum a trecut la turism luxury, cazându-se la cele mai bune hoteluri și se apropie de 1,5 milioane de abonați și 700.000 followers pe Instagram.

4. Kara and Nate – formează un cuplu din Tennessee, care s-au hotărât să-și ia 1 an pauză de la viața cotidiană, pentru a călători în jurul lumii. Asta se întâmpla în 2016 și nu s-au mai oprit până acum. Următoarea țintă a fost să viziteze 100 țări, un alt target atins de cei doi în urmă cu o lună.

Un cuplu foarte simpatic, care oferă informații importante despre obiectivele turistice și orașele în care se află. Și fac un mixaj perfect între turismul de lux din Maldive, sau croaziere, cu dormitul la cort în Bhutan, sau căsuțe în copac.

În cei 4 ani de activitate au postat peste 700 videoclipuri, care au adunat un total de aproape 200 milioane de vizualizări. Au 1,33 milioane de abonați pe youtube și 272.000 urmăritori pe Instagram.

3. Pppeter – un slovac nebun, nu este un vlogger de travel, precum ceilalți, însă videoclipurile sale cu siguranță te vor face să zâmbești. Ocupându-se în principal cu filmulețe comice, satirice, are un proiect numit The African Vlog, în care vizitează cele mai sărace și periculoase țări din Africa.

Doarme în condiții groaznice prin satele africane în care ajunge, face diverse experimente periculoase și trăiește la limită, fiind chiar la un pas să moară de malarie.

De încercat sunt și videoclipurile sale despre review-uri ale unor restaurante și hoteluri din Balcani. Vizitează cele mai bune, dar și cele mai proaste locații, pe care le verifică și le comentează într-un mod unic, foarte amuzant.

Pppeter se apropie de 500.000 de abonați pe Youtube, unde a adunat 38 milioane de vizite. Pe Instagram are 121.000 următori.

2. Matt`s Travel Tips – este total diferit de ceilalți din listă, videoclipurile sale fiind mult mai la obiect. Matt nu își filmează fiecare pas din vacanță, ci se axează doar pe ponturi și prezentarea punctuală a orașului.

L-am descoperit înainte de a pleca în luna de miere și m-a ajutat enorm în identificarea unor obiective turistice, dar și a unor restaurante, itinerariile prin Amsterdam, Singapore și Bangkok fiind făcute în mare parte pe baza clipurilor sale. Fiind vorba de o muncă de documentare mult mai mare, postează destul de rar, având doar 11 videoclipuri pe youtube, dar toate foarte bine prezentate, cu un simț al umorului excelent.

Din cauza numărului mic de videoclipuri are doar 135.000 abonați, iar pe Instagram doar 13.000 urmăritori.. Însă băiatul merită mult mai mulți!

1.Mark Wiens/ Mark Abroad – este unul dintre cei mai celebri youtuberi în categoria de travel, fiind specializat pe turismul culinar. Mark are postate sute de videoclipuri, din toate colțurile lumii, filmulețe în care experimentează mâncărurile locale.

Probabil sunt subiectiv, însă preferatele mele sunt filmările lui din România, unde s-a bucurat de mâncarea tradițională de la noi, vizitând Transilvania, Bucureștiul și Delta Dunării. Felul în care ne descrie țara aduce un capital de imagine important, videoclipurile sale fiind urmările de milioane de utilizatori.

Mark are cifre fantastice, canalul său principal, Mark Wiens, adunând peste 1,1 miliarde de vizionări din 2009 încoace. Are aproape 6 milioane de abonați pe youtube și peste 1 milion de urmăritori pe Instagram.

postați un comentariu

15 + four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.