Sus
  >  Home   >  Vine vacanța, cu trenul de…Grecia!

Vești bune pentru pasionații de călătorii, în special pentru cei îndrăgostiți de Grecia. Pe 2 iunie a fost inaugurată prima cursă pe cale ferată din București către Salonic, cursă ce urmează a avea loc săptămânal pe durata verii.

Cum spre Salonic nu există multe variante de zbor direct, Tarom fiind singura companie ce asigură această rută, la tarife destul de ridicate, varianta trenului este una foarte potrivită pentru cei care nu au mașini personale, sau pur și simplu nu vor să stea 9-10 ore la volan.

Plecarea are loc săptămânal, în fiecare vineri de la ora 12:50, din Gara de Nord, pe ruta București-Sofia-Salonic, ajungând la destinație sâmbătă, după ora 06:30. Returul este sâmbătă, cu plecare din Salonic la ora 23:10, ajungând acasă duminică la 17:25. Astfel călătoria durează dublu față de drumul cu mașina, iar tarifele în cele din urmă ajung tot cam la același nivel, dacă nu chiar mai mari decât cu automobilul.

Prețul unei călătorii pe ruta București – Salonic începe de la 45eur/persoană/sens, pentru loc la clasa a2-a și depășește 52 eur/persoană/sens pentru loc la cușetă. Deci pentru 2 persoane tur-retur costă aproximativ 200 eur. Drumul cu mașina ajunge undeva la 150 eur pentru dus-întors, incluzând combustibilul și taxele de drum.

Întrucât drumul este atât de lung, pe lângă vagoanele clasice, clasă, au fost adăugate și vagoane cușetă, pentru dormit, astfel încât călătoria să fie cât mai comodă. Drumul este și destul de spectaculos, traseul fiind prin mai multe masive montane.

Ultima cursă este programată pentru data de 4 septembrie, acoperindu-se astfel întreg sezonul estival. CFR Călători anunță însă o cursă nouă începând cu luna septembrie, către o altă destinație îndrăgită de români, Istanbul. Pentru a se întâmpla însă acest lucru trebuie ca vecinii bulgari să termine lucrările la infrastructura feroviară de la granița cu Turcia.

postați un comentariu

2 × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.