Sus
  >  Home   >  Top 9 Castele din Italia
castelul corvinilor

Un nou episod al celor mai frumoase castele ne aduce de această dată în Italia, o țară cu numeroase astfel de monumente, fapt ce a făcut extraordinar de dificil să alcătuiesc un top 9.

9. Castelul Miramare este situat în nord-estul Italiei, în Golful Trieste, aproape de orașul cu același nume. Construit între anii 1856-1860 pentru Arhiducele austriac Ferdinand Maximilian, viitor Împărat al Mexicului. Situat pe o stâncă și cu o superbă grădină gândită chiar de arhiduce, demonstrează dragostea acestuia pentru mare.

8. Castelul Belfort din Spormaggiore, aproape de Trento, este unul dintre cele mai romantice palate din Italia. Aflat în mare parte în ruine, impresionează încă datorită turnului său ce se înalță de lângă zidurile rectangulare. Construit în 1311 de către Contele de Tyrol, pentru a proteja districtele Andalo și Molveno, a fost distrus de un incendiu în anii 1600.

7.Castelul Del Monte din regiunea Puglia, este una dintre cele mai monumentale atracții turistice din sudul Italiei. Ridicată la o altitudine de 540m deasupra câmpiei apuliene, această fortăreță este vizibilă de la mare depărtare. Construită între 1229-1240, aceasta este creația lui Frederic al II-lea, împărat și mare personalitate a Evului Mediu. Castelul se remarcă prin obsesia matematică pentru numărul 8, dar și pentru armonia geometrică. Clădirea are bază octogonală, curte octogonală și opt turnuri octogonale, fiecare dintre acestea având două etaje cu câte opt încăperi. Se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

6. Castelul Fenis, situat în nord-vestul Italiei, în orașul cu același nume, este un castel medieval și un important obiectiv turistic din Valea Aosta. Construit între sec.XII-XIII, fiind o simplă fortăreață, a fost extins ulterior între anii 1320-1420, perioadă în care s-au adăugat numeroasele sale turnuri. Restaurat în mai rânduri, momentan este deschis publicului ca și muzeu.

5. Castelul Rocca Maggiore domină de peste 8 secole orașul Assisi, din regiunea Umbria. Situat pe un punct strategic, înalt, cu o panoramă incredibilă, apără această regiune încă din anii 1100.

4. Castelul Aragonese aflat pe o mică insulă vulcanică, extensie a insulei Istria, unite de o șosea. Este cel mai impresionant monument de pe insula Istria, fiind construit în anul 474 î.Hr de către Hiero I de Syracuse. În 1441 Alfonso al V-lea de Aragon a conectat roca vulcanică pe care se află castelul de insula Istria cu un pod de piatră și a fortificat zidurile pentru a se apăra de raidurile piraților.

3. Castelul Odescalchi localizat pe malul lacului Bracciano, la aproximativ 30 km de Roma. A fost construit în sec.al XV-lea, având atât rol militar cât și rezidență pentru două familii foarte importante ale vremii, ambele familii papale, Borgia și Orsini. Unul dintre cele mai mari și mai bine întreținute castele din Italia, adăpostește un muzeu dar și un centru de evenimente, găzduind printre altele nunta lui Eros Ramazzotti, cât și nunta dintre Tom Cruise și Katie Holmes.

2. Castelul Scaliger sau Sirmione a fost construit în sec.al XIII-lea, situat fiind pe malul Lacului Garda. Cetatea masivă este complet înconjurată de apă, veranda interioară găzduiește un lapidat roman și medieval. Turnul înalt de 47 metri oferă o panoramă fantastică asupra Lacului Garda și orașului Sirmione.

1.Castelul dell`Ovo, sau Castelul Oului, este situat în Napoli, pe malul mării, unde se afla insula Megaride, transformată în peninsulă între timp. Legenda spune că poetul vrăjitor roman Virgil a pus un ou magic în fundație pentru a susține castelul. Dacă oul se sparge, atunci castelul se va distruge, iar o serie de dezastre se va abate asupra orașului Napoli.

postați un comentariu

five × 2 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.