Sus
  >  Home   >  Viza pentru Qatar

UPDATE 09.08.2017!!

Informații noi referitoare la viza pentru Qatar, unul dintre cele mai bogate state din lume și un important hub pentru călătorii către destinații mai îndepărtate.

Micul stat din zona Golfului a scos viza pentru cetățenii a 80 de țări, printre care și România. Astfel turiștii care provin din țări precum Marea Britanie, SUA, Canada, Australia, dar și România, pot intra în Qatar fără viză!

De acum se poate vizita micul stat gratuit, doar prezentând pașaportul, valabil cel puțin șase luni. De asemenea trebuie să fie prezentat biletul de avion pentru retur, sau pentru continuarea călătoriei, în cazul în care sunteți în tranzit. Nu sunt acceptate pașapoartele temporare!!

Iată că nu trece mult timp și avem din nou știri despre micuțul, dar foarte bogatul stat Qatar. După ce aminteam în urmă cu puțin timp despre problemele acestui stat și a companiei sale aeriene, Qatar Airways, provocate de închiderea granițelor statelor vecine, iată că avem noutăți, care ne privesc în mod direct.

De aproximativ o săptămână, autoritățile qatareze au decis să acorde Visa on arrival pentru cetățenii români, fără a mai fi necesar să facem vizite pe la ambasada Qatarului înainte. România intră la pachet cu alte 36 de țări, printre care Rep. Moldova, Rusia, Slovenia, Malta etc.

Această viză turistică, valabilă 30 de zile, costă 100 Q.R. (aprox 25 euro), iar turistul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
– să dețină un pașaport valabil cu cel puțin șase luni înainte de a efectua călătoria
– să aibă achiziționat bilet de avion pentru retur, sau de zbor mai departe, în caz de escală
– să aibă rezervare valabilă la hotel și o sumă de bani, echivalent a 1500 dolari, sau să aibă suma pe cartea de credit.
-să achite cei 100 Q.R. pentru viză

În cazul în care doriți doar să tranzitați aeroportul din Doha, nu este necesară o viză.

Acestea nu sunt însă singurele vești bune pentru românii ce ajung în Qatar. În cazul în care aveți escală în Doha mai lungă de 5 ore, puteți părăsi aeroportul pentru a vizita Qatar timp de 96 ore. Acest lucru este valabil doar dacă sunteți pasager al companiei naționale Qatar Airways!

În acest sens, pasagerii trebuie să contacteze un agent Qatar Airways și să aplice pentru acest tip de  viză de tranzit cu cel puțin 7 zile lucrătoare înaintea plecării. Viza este gratuită și va fi valabilă 90 de zile de la data emiterii. Viza este valabilă doar pentru pasagerii care călătoresc cu Qatar Airways.

Cetăţenii români nu pot intra pe teritoriul Statului Qatar în baza unui paşaport temporar, deoarece autorităţile qatareze nu îl recunosc ca document de călătorie.

Comments:

 • Ana

  20 martie 2018

  Buna ziua! Inteleg ca dc vreau sa vizitez orasul Doha in timpul unei escale intre 2 zboruri Qatar airways nu mai trebuie sa platesc cei 27 dolari si nici sa dovedesc ca am 1500 euro?
  Daca da, cum pot lua legatura cu un agent Qatar Airways? Sun la biroul din București de 2 săptămâni si nu raspunde nimeni sau primesc mesajul ca nr este limitat.

  reply...
 • Aura Poenariu

  17 august 2018

  Buna, stie cineva daca pot totusi tranzita doar aeroportul cu pasaport temporar?

  reply...

postați un comentariu

10 − ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.