Sus
  >  Home   >  Pizzeria Volare – cea mai bună pizza din București?

Sâmbătă, după ce ne-am plimbat prin arșița de 35 grade în zona Universitate, unde am rămas uimiți de frumusețea Bisericii Sf. Gheorghe Nou, iar mai apoi am vizitat Palatul Șuțu (Muzeul Municipiului București), ne-am gândit că ar merge o cafea.

Prima dată am vrut să ne limităm la ceva rapid, de la 5to Go, după care am zis să facem o mică pauză de la plimbat, să bem o cafea în liniște, în centrul vechi.

Dar parcă ar merge și ceva de mâncare, poate o pizza.. iar imediat ce îmi vine în minte pizza, fac asocierea cu Pizzeria Volare. Mi se întâmplă lucrul ăsta cam de un an și jumătate, când am descoperit acest mic restaurant și am tot revenit…iar când nu am putut merge (perioada de izolare), ne-am făcut pofta prin delivery.

Am aflat de Pizzeria Volare prin martie 2019, când scriam un articol cu cele mai bune 9 restaurante din București, conform TripAdvisor. Atunci se afla pe locul 7 în topul celor mai apreciate restaurante din Capitală… Nici acum nu stă rău, fiind momentan pe locul 12 din miile de localuri… și pe locul 3 în categoria de restaurante cu specific italian.

Volare este o mică afacere de familie, cu aproximativ 50 locuri, situată la parterul unui bloc de pe Calea Văcărești.

Revenind la ziua de sâmbătă, a sunat Sorina, a făcut o rezervare pentru peste 1 oră și ni s-a părut că cel care ne-a răspuns nu a fost tocmai mulțumit de faptul că eram doar 2 persoane…dar sperăm că a fost doar în capul nostru, pentru că în general ospitalitatea a fost la ea acasă la Volare.

Am ajuns pe la 4, ne-am luat în primire masa, situată pe o terasă foarte draguț amenajată, cu un copac ce trece prin acoperiș și o atmosferă ce aduce aminte de o trattoria autentică, dintr-un mic orășel italian.

Rapid ne-am stins setea, dar și pofta de cafea și ne-am așteptat cuminți pizza. Eu aproape de fiecare dată am mers pe Di David, o combinație superbă de mozzarela de bivoliță cu roșii cherry și un salam italian picant. Plus gorgonzola… Gustul poate este prea picant, sau prea sărat pentru unii, dar eu sunt cucerit.

Pizzeria Volare

În meniu specifică faptul că aluatul se pregătește din timp, fiind lăsat la maturat pentru 48 ore. În plus pizza se „pârjolește” așa cum trebuie într-un cuptor pe lemne, așa cum îi stă bine unei pizzerii adevărate.

Dar pizza Di David nu este singura mea plăcere nevinovată, atunci când vine vorba de Volare… niciodată nu uit de midiile din Marea Neagră servite aici. În izolare am suferit puțin, pentru că nu primeau stocurile de midii, dar acum totul este ok. Am încercat mai demult și midiile cu sos roșu, însă preferatele mele sunt cele cu sos alb.

Sosul este un pic prea greu, însă merge perfect cu pâinica cu semințe pe care o primești lângă porția imensă.

Pizzeria Volare

Pentru un final perfect, am încercat și o prăjitură, un lava cake numit Marchiza.

Tarifele sunt destul de bune, mai ales dacă facem raportul calitate-preț. Pentru 2 pizza, o porție de midii, un lava cake, 2 cafele, 1 cola și 3 sticle de apă 0,7l ne-au costat 175 lei.

Pizzeria Volare

Adresa: Calea Văcărești, nr.203B
Website: https://www.pizzeria-volare.ro/

Pizzeria Volare
Pizzeria Volare
Pizzeria Volare

postați un comentariu

seventeen − sixteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.