Sus
  >  Home   >  Numărul accidentelor aviatice a crescut în 2020, în ciuda pandemiei

Scriam în urmă cu vreo 2 ani un articol despre cel mai sigur an din istoria aviației mondiale, 2017. În acest an nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de prăbușirea aeronavelor ce transportă pasageri.

În schimb, anul 2020 nu a fost unul la fel de bun, asta în ciuda pandemiei și a zborurilor mult mai puține. Au avut loc 40 accidente aviatice, dintre care 5 fatale, rezultând 299 pasageri decedați.

Situația este cu atât mai grea că vine pe fondul de aproximativ 42% a zborurilor comerciale în 2020.

Cele mai crunte accidente din 2020

Prăbușirea avionului ucrainean în Iran, pe 20 ianuarie 2020, a însumat 60% din numărul deceselor pentru întreg anul – 176 pasageri + personal de zbor. Avionul a fost doborât de iranieni, din greșeală, confundând aeronava cu o rachetă inamică.

Lista este completată de accidentul aviatic din Pakistan, mai 2020, în urma căruia au decedat 98 persoane și prăbușirea avionului din India, în august 2020, cu 21 victime.

Cum a început 2021

Nici anul 2021 a început roz. Încă de pe 9 ianuarie a apărut prima tragedie aviatică, în Indonezia, unde un zbor Sriwijaya Air s-a prăbușit, foarte rapid după decolare, provocând moartea celor 62 de persoane de la bord.

Și nu este singurul eveniment nefericit de până acum. Patru fotbaliști ai echipei Palmas FR și pilotul au fost victimele prăbușirii unui avion de mici dimensiuni.

postați un comentariu

twenty + four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.