Sus
  >  Home   >  Noua „listă galbenă”, pune piedici turismului extern, aflat deja în piuneze
companii aeriene sigure

Într-un final a fost actualizată „lista galbenă”, CNSU publicând datele cu o întârziere de aproape două săptămâni. Și nu aduce deloc vești bune!

Lista publicată de CNSU adaugă multe țări noi, urmare a scăderii numărului de cazuri raportate de România, în ultimele 14 zile, la rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori. Astfel, toate statele cu valori peste cele românești, au fost introduse pe listă.

Lista țărilor de pe lista galbenă:

Europa: Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgia, Cehia, Cipru, Croatia, Elveția, Estonia, Franța, Georgia. Germania, Gibraltar, Insula Guernsey, Irlanda, Italia, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg. Macedonia de Nord, Malta, Marea Britanie, Monaco, Muntenegru, Olanda, Portugalia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, San Marino, Suedia.

lista galbenă

Asia: Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Israel, Kuwait, Liban, Maldive, Malaezia

Africa: Africa de Sud, Capul Verde, Eswatini, Seychelles, Tunisia

America de Nord: Canada, Statele Unite

America de Sud și America Centrală: Argentina, Aruba, Brazilia, Bolivia, Columbia, Chile, Falkland, Panama, Puerto Rico, Republica Dominicană, Peru, St.Lucia, St.Maarten, St.Vincent&Grenadines, Turks&Caicos, Uruguay

Lista intră în vigoare de astăzi, 5.02, ora 18:00

Două dintre cele mai populare destinații din ultima vreme, Maldive și Republica Dominicană, au fost incluse pe „lista galbenă”, fapt care încurcă planurile multor turiști, cât și întreaga industrie a turismului.

Pe lângă cele 2, multe alte state europene și nu numai apar pe lista emisă 04 februarie.

Prezentarea unui test negativ, noua măsură

Anunțul făcut inițial, prin hotărârea CNSU nr. 6/2021 a stârnit multe controverse și interpretări, însă au apărut destul de repede și lămuriri. Însă nici acum nu avem răspunsuri la toate întrebările.

Un lucru adăugat acum este testul COVID, care trebuie arătat la intrarea în țară. Acesta se adaugă carantinei, care se păstrează în continuare ca măsură luată.

Deci urmăm exemplul unor alte state europene, precum Germania, Marea Britanie, Olanda, care au, sau au avut cândva această politică de a solicita test, pe lângă carantina obligatorie.

Prezentarea testului negativ intră în vigoare de pe 12 februarie, ora 00:00, până atunci unica măsură luată fiind intrarea în carantină. Acest test trebuie prezentat de toate persoanele cu vârsta de peste 3 ani!

Singurele excepții scutite de la aceste măsuri sunt persoanele vaccinate (trebuie să treacă cel puțin 10 zile de la a doua doză) și călătorii care au fost confirmați având COVID în ultimele 90 zile (dar nu în ultimele 14 zile).

postați un comentariu

18 + eight =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.