Sus
  >  Home   >  Noua politică de bagaje la Ryanair. Află ce poți transporta la bord!

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, aduce modificări importante în ceea ce privește politica bagajelor de mână, dar și la cală. Nu știu dacă sunt vești bune sau nu, probabil este în funcție de fiecare persoană în parte.

Modificări la bagajele de mână

Dacă în cazul bagajelor de mână erau cei mai permisivi, oferind posibilitatea să iei cu tine la bord două bagaje, unul de 10 kg și dimensiuni maxime de 55x40x20 cm + o geantă mică de până la 35x20x20 cm, de la 1 noiembrie vei avea voie doar cu geanta alături de tine. Partea bună este că bagajul de 10 kg îl vei avea tot gratuit, însă va fi transportat la cală.

Există posibilitatea să iei cu tine și bagajul de 10kg, însă pentru acest lucru trebuie să cumperi Îmbarcare Prioritară (priority boarding), serviciu ce costă 5 euro.

De la data de 1 noiembrie, când se implementează această schimbare, vor exista două cozi la poartă, una pentru călătorii cu îmbarcare prioritară, ce vor avea 2 bagaje la bord și o coadă pentru cei fără prioritate, cu un singur bagaj, al doilea fiind trimis la cală, gratuit.

Această măsură s-a luat din cauza spațiului insuficient pentru bagaje în spațiul de deasupra scaunelor, dar și pentru a evita întârzierile provocate de numărul mare de pasageri care se prezentau cu 2 bagaje la porțile de îmbarcare.

Apar modificări și la bagajele de cală

Dacă până acum existau două tipuri de bagaje de cală, de 15kg și 20kg, de la 1 noiembrie rămâne doar cel de 20kg, pentru care scade și tariful, de la 35 euro la 25 euro. Aminteam despre tarifele uriașe în raport cu dimensiunile reduse și în articolul de aici, un lucru pozitiv fiind renunțarea la ridicolul bagaj de 15 kg.

Amănunte de luat în seamă
 • Bagajul de cală costă 25 euro doar dacă este adăugat în momentul în care faceți rezervarea. Dacă este adăugat ulterior, tariful ajunge la 40 euro! Așa că este bine să vă gândiți bine în momentul în care cumpărați biletul, dacă aveți nevoie de bagaj de cală sau nu.
 • Bagajul de cală nu costă 25 euro pentru fiecare rută. Pentru anumite rute, mai lungi, se aplică suplimente de cost. Rutele urmează să fie evidențiate pe site-ul agenției.
 • În perioada sărbătorilor de Paște, Crăciun, sau în perioada de vârf a sezonului de vară se mai adaugă un supliment de 10 euro la bagajele de cală.
 • Pentru infanți se acceptă în continuare un bagaj de până la 5 kg.
 • Îmbarcarea prioritară costă 5 euro doar dacă este adăugată în momentul rezervării. Dacă se adaugă ulterior, tariful crește la 7 euro.

Comments:

 • Eduard Vlad

  13 septembrie 2018

  Pentru îmbarcare prioritară, dacă se adaugă ulterior, tariful este de 7 euro / segment.

  reply...

postați un comentariu

12 + seventeen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.