Sus
  >  Home   >  TOP 9 cele mai VIZITATE orașe din LUME!

Turismul a fost afectat destul de puternic în ultima perioadă de fenomene precum amenințările teroriste, tensiuni politice, sau de fenomenele naturale ce au afectat multe zone turistice.

Cu toate acestea oamenii au continuat să călătorească, să viziteze, iar unele dintre orașele cele mai afectate, deși par cu risc ridicat, sunt în continuare în topul metropolelor cu cei mai mulți turiști, atingându-se pragul de 20milioane de vizitatori străini.

Un studiu al ONS (Oficiul pentru Statistici Naționale) a analizat și alcătuit un top cu cele mai vizitate orașe la nivel mondial, dar și cu sumele câștigate în urma cazărilor. Eu o să vă prezint mai amănunțit doar primele 9 clasate:

9. Tokyo, Japonia – Una dintre cele mai mari metropole din lume și capitala unei civilizații deosebite, care continuă să ne fascineze, Tokyo a atras în 2016 peste 11,7 milioane vizitatori străini, care au cheltuit pe cazări aproximativ 13,48 miliarde dolari.

8. Istanbul, Turcia – Puternic afectat de amenințări teroriste, cu mai multe episoade neplăcute în ultimii ani, fostul Constantinopol continuă să fie un punct de atracție important pentru turiști, anul trecut câștigând 7,5 miliarde dolari de pe urma celor 11,95milioane de turiști. Se poate observa că, în ciuda numărului de vizitatori sensibil egal cu Tokyo, orașul Istanbul a câștigat mult mai puțin, din cauza tarifelor mai scăzute la cazare.

7. Kuala Lumpur, Malaezia – capitala Malaeziei și casă a celebrelor Turnuri Petronas, Kuala Lumpur a fost vizitată de 12,02 milioane de turiști, câștigând peste 11,34 miliarde dolari.

6. Singapore – important nod aerian în Asia de Sud-Est, fapt care probabil contribuie enorm la totalul de 12,11 milioane de turiști, ce au cheltuit peste 12,5 milioarde dolari pe cazare.

singapore

5. New York, S.U.A. – probabil cea mai dorită metropolă din lume de orice turist, Big Apple a atras în anul 2016 peste 12,75 milioane de vizitatori. În total, cel mai important oraș din lume a câștigat aproximativ 18,52 miliarde dolari (locul 3 la câștiguri).

4. Dubai, Emiratele Arabe Unite – fost sat din mijlocul deșertului, este acum casa celor mai înalte clădiri din lume, a celor mai luxoase hoteluri, cele mai mari malluri.. În principal este locul în care niciun record nu poate sta în picioare. De pe urma celor 15,27 milioane de turiști, orașul a câștigat o sumă fabuloasă de peste 31 miliarde dolari, fiind de departe primul oraș din punct de vedere al câștigurilor.

3. Paris, Franța – cel mai romantic oraș din lume, capitala Franței și locul în care găsim importante obiective precum Turnul Eiffel, Muzeul Louvre și Catedrala Notre Damme. Afectată în ultimii ani de mai multe atentate, atrage în continuare mulți turiști, anul trecut primind peste 18 milioane de vizitatori. Câștigurile în 2016 au fost de 12,88 miliarde de dolari.

2. Londra, Marea Britanie – beneficiind de un boom turistic după Olimpiada din 2012, dar lovită de terorism, capitala Marii Britanii a atras aproape 20 milioane de vizitatori, însă nu a reușit încă să depășească pragul (cel puțin oficial). Cei 19,88 milioane de turiști au contribuit cu 19,76 miliarde dolari la bugetul orașului.

1.Bangkok, Thailanda – aflat între modernism și tradiție, cel mai căutat oraș din sud-estul Asiei, atrage turiști din ce în ce mai mulți, oferindu-le ospitalitatea și cultura tailandeză. Singurul oraș ce depășește pragul de 20milioane de vizitatori, are un câștig de 14,84 miliarde dolari, datorită celor 21,47 milioane de turiști.

Bucureștiul se află și el în top 100, deși a fost vizitat de doar 1,05 milioane de turiști străini, ocupând doar locul 80. Încasările pe 2016 au fost de doar 0,31 miliarde dolari, din cauza prețurilor mici la cazare.

Alte orașe importante aflate în top sunt Barcelona (loc12 cu 8,2 milioane), Milan (loc 14 cu 7,65 milioane), Roma(loc 16 cu 7,12 milioane), Berlin (loc 26 cu 4,94 milioane), Budapesta (loc 40 cu 3,36 milioane), Atena (loc 46 cu 2,68 milioane), Rio de Janeiro (loc 71 cu 1,37 milioane), Sofia (loc 84 cu 1,01 milioane), Skt. Petersburg (loc 85 cu 0,99 milioane).

postați un comentariu

5 × two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.