Sus
  >  Home   >  Destinație superbă din Thailanda interzice cazarea vizitatorilor!
patong beach

Guvernul thailandez a emis o lege care interzice cazarea vizitatorilor în Insulele Similan, pentru a combate probleme de mediu cauzate de turismul în masă. Decizia intră în vigoare imediat și se aplică pentru toate cazările, excepție făcând cele operate de companiile licențiate în scufundări la mare adâncime.

În plus se va limita numărul vizitatorilor zilnici la 3325 persoane, începând cu 1 ianuarie 2019, iar bărcile cu o capacitate mai mare de 100 oameni vor fi interzise. Nu este clar pentru cât timp vor fi impuse aceste reguli.

Localizat la aproximativ 100km nord-vest de Phuket, arhipelagul Similan, care cuprinde 11 insule, parte a Parcului Național Mu Koh, primește zilnic peste 5000 turiști, care vin pentru a se bucura de plajele superbe și de coloratele recifuri de corali. În ultimii ani, însă, Similan a devenit victima propriului său succes și popularitate, fiind evidente semnele de degradare ale mediului marin.

Despre un lucru asemănător am mai scris în aprilie, când autoritățile au interzis definitiv turismul pe plaja Maya Bay din insula Koh Phi Phi, una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Devenită celebră datorită filmului The Beach, cu Leonardo DiCaprio, Maya Bay a pierdut peste 80% din coralii săi, din cauza bărcilor, snorkelingului, scufundărilor și ancorelor. Înainte de se închide Maya Bay primea zilnic peste 200 bărci și 5000 turiști. Acest articol îl puteți găsi aici.

Thailanda are parte de o mare creștere a numărului de vizitatori internaționali, existând o majorare de 123% față de anul 2010.

O altă țară din sud-estul Asiei care se confruntă cu această problemă este Filipine, care a stopat din aprilie accesul vizitatorilor pe superba insulă Boracay. Vestea bună este că acesta urmează a se redeschide săptămâna viitoare, chiar dacă ecologiștii susțin că insula nu este încă gata să primească din nou vizitatori.

Dacă informațiile v-au fost utile nu uitați să ne ajutați cu un like și un share! Pentru mai multe informații, idei de călătorie și ultimele știri din turism abonați-vă la newsletter și urmăriți pagina de Facebook!

postați un comentariu

14 − nine =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.