Sus
  >  Home   >  Cele mai populare 9 plaje din Phuket, Thailanda
patong beach

Thailanda a devenit în ultimii ani o destinație de vacanță favorită a românilor, iar când discutăm de plajă, Phuket se detașează de alte zone, precum Koh Samui, sau Krabi. Și sunt toate motivele pentru acest lucru, Phuket profitând de zecile de plaje spectaculoase.. Să vedem care sunt cele mai populare 9 plaje din Phuket!

9. Nai Harn Beach – una dintre cele mai populare destinații, în ciuda faptului că până de curând era știută doar de localnici. Nu sunt însă foarte multe hoteluri și restaurante, motiv pentru care plaja este oarecum liniștită.
Un loc excelent pentru înot între Noiembrie și Aprilie, însă devine periculos in extra-sezon, atunci când apele liniștite sunt înlocuite de curenți puternici.

8. Mai Khao Beach – această fâșie de nisip înconjurată de păduri de pini este cea mai lungă plajă din Phuket, având peste 11km. Parte a Parcului Național Sirinat, este încă mare parte nedezvoltată, existând posibilitatea de a merge câțiva kilometri fără a te întâlni cu alte persoane.
Anual, între Noiembrie și februarie, aici își așează ouăle imense broaștele țestoase de mare.

În fiecare an se organizează festivalul “doean tao”, în cadrul căruia localnicii își unesc forțele, curăță plaja și îngrijesc ouăle.
Nisipul plajei Mai Khao, tradusă și “pădurea albă”, este probabil cel mai aspru din Phuket. În plus înotul poate fi periculos, în special din mai până în Noiembrie.

7. Kamala Beach – o plajă albă, splendidă, a cărei parte de nord se află la umbra pădurilor de Casuarine și este excelentă pentru înot.
Aflată in nordul Patongului, este o fâșie de nisip cu mult mai liniștită și relaxantă. Kamala este preferată în general de persoanele mai în vârstă și vizitatorii pe termen lung ce sunt cazați in apropiere.

6. Kata Beach – este un golf plăcut, la sud de Karon Beach, care își cucerește vizitatorii prin nisipul alb și apa cristalină. Este foarte populară printre familii, atrăgând prin palmieri, restaurante și unitățile de cazare, majoritatea aflate aproape de plajă.

Din mai până în octombrie, surferii încearcă să prindă valul perfect, iar din noiembrie în aprilie plaja este plină de cei care caută soarele.

5. Bangtao Beach – una dintre cele mai lungi plaje din Phuket, găzduiește unele dintre hotelurile, cluburile și restaurantele de top de pe insulă, transformând acest loc într-unul dintre cele mai populare, atât pentru vizitatori, dar și pentru localnici.

Deși peisajele poate nu sunt la fel de spectaculoase, iar nisipul nu este la fel de fin precum la alte plaje, Bangtao este în continuare una dintre plajele de top din Phuket datorită varietății atracțiilor.

4. Rawai Beach – înconjurată de palmieri, este cunoscută în primul rând datorită “țiganilor de mare” care au format un sat aici. În plus, este prima plajă turistică din Phuket, fiind preferată in trecut chiar și de locuitorii din Phuket Town, care preferau să conducă 15 km până aici.

În zilele noastre Rawai este locul de pornire pentru numeroase excursii pe mare și multe bărci sunt pregătite pentru închiriat.

3. Freedom Beach – este o fâșie de plajă cu nisip alb, fin, aproape de Patong, având o lungime de aproximativ 300m. Este poziționată într-un golf superb, cu roci de granit și înconjurată de dealuri pline de copaci. Este o plajă mai exclusivistă, din pricina accesibilității, dar efortul merită pe deplin.

Plaja este accesibilă cu barca, sau după o plimbare destul de lungă și solicitantă. Este însă locul perfect pentru a te bucura de soare, apa limpede și locurile excelente pentru snorkeling.

2. Karon Beach – a treia cea mai lungă plajă din Phuket, localizată între Patong, la nord și Kata, în sud. Karon Beach este una dintre cele mai populare destinații de vacanță în Phuket. Plaja are locuri excelente de snorkeling și este suficient de lată pentru ca iubitorii de soare să nu fie înghesuiți.

Karon se împarte în trei zone, fiecare cu specificul său: Karon Centre este un mic oraș vibrant, ce oferă numeroase opțiuni de shopping, viață de noapte, cât și un templu budist ce organizează de două ori pe săptămână un market.

Karon Beach Road este ideal pentru cumpărături (incluzând Karon Bazaar) și este casa unor resorturi impresionante, dar și restaurante. A treia zonă se încadrează în jurul Luang Poh Chuan Road, care găzduiește restaurante excelente.

1. Patong Beach – este cea mai dezvoltată plajă din Phuket, oferind de-a lungul unui golf de 3km lungime diverse activități sportive, de agrement, cumpărături și relaxare. În plus zona este foarte cunoscută pentru viața de noapte colorată și numeroase restaurante.
Fără îndoială cea mai turistică zonă din Phuket, plaja Patong este piesa de rezistență, datorită nisipului fin și a faptului că este ușor accesibilă.

Mai multe informații despre zona Patong, aici.

plaje din phuket
Patong Beach

postați un comentariu

five × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.