Sus
  >  Home   >  Top 9 Stațiuni de Ski din Austria!

Pentru majoritatea împătimiților de ski sau snowboard de la noi, Austria rămâne destinația favorită pe timpul iernii. Și sunt toate motivele pentru acest lucru, fiind la înălțimea celor mai bune resorturi din Elveția, sau Franța, însă la tarife mai mici, în general.

În Austria schiatul nu se limitează la iarnă, ghețarii furnizând zăpadă pe tot parcursul anului, iar majoritatea resorturilor de ski se află la mai puțin de o oră de aeroporturile din Innsbruck, Salzburg, sau Munchen.

Să vedem care sunt cele mai populare 9 stațiuni de ski din Austria!

9. Innsbruck – nu este un resort de ski propriu-zis, ci un orășel vechi, cochet, din centrul căruia se face plecarea pe cablu către un domeniu skiabil de nivel mondial. Șase zone diferite de ski înconjoară orașul, toate ușor accesibile pe cablu, sau cu autobuzul. Un singur ski pass oferă acces la peste 300km de trasee, inclusiv 50 kilometri de pârtie pe Ghețarul Stubai, pentru experți.

Cea mai apropiată de centrul orașului este Nordkette, accesibilă cu funicularul și gondola, însă este rezervată în principal skiorilor experți, precum și Hungerburg-Seegrube. Pentru cei intermediari este de recomandat să se îndrepte spre Axamer-Lizum, aflat la 10 km depărtare, sau regiunea Muttereralm.

Toate categoriile de skiori vor fi fericiți în satul Igls, unde găsim cea mai populară zona de ski din Innsbruck, Patscherkofel, casa Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1964.

8. Zell Am See – priveliștea spectaculoasă a lacului, înconjurat de vârfurile montane acoperite cu zăpadă, poate fi copleșitoare pentru schiori, care pot avea probleme în a se mai concentra pe traseu.
Orașul este destul de mare pentru a oferi diversitate și celor care nu schiază, având posibilitatea să ajungă cu ușurință în Salzburg, la aproximativ 100km depărtare.

Stațiunea este înconjurată de munți cu altitudini de peste 2000m, împânziți de o rețea de pârtii bine amenajate, de dificultăți diferite, dintre care cea mai lungă are 7km.

7. Soll și SkiWelt – a doua cea mai mare zonă de ski din Austria și cel mai mare resort dintre satele ce formează SkiWelt, Soll oferă tot ce au mai bun Alpii austrieci, la prețuri foarte bune.
Deși oferă schiorilor peste 280km de pârtie, șarmantul sat tirolian oferă numeroase variante low-cost de cazare și masă. Terenul este potrivit pentru schiorii intermediari, cu mai puține locuri destinate experților.

SkiWelt se conectează cu Kitzbuhel prin Westendorf și Kirchberg, adăugând astfel încă 170km de pârtie și 54 instalații pe cablu.

6. Ischgl și Silvretta Arena – considerat capitala apres-ski din Alpi și chiar din Europa, ținând cont de numeroasele activități pe care le poți face după ce termini ziua de schiat. Altitudinea înaltă și numeroșii versanți îndreptați spre nord asigură o zăpadă perfectă, iar sistemul de instalații pe cablu excelent acoperă cel mai mare domeniu schiabil din estul Alpilor.

Pârtiile din Silvretta sunt perfecte pentru schiorii intermediari, oferindu-le posibilitatea să treacă granița pe ski până în Elveția. Experții au parte de foarte mult teren, cu trasee negre și zone neamenajate.

5. Solden – datorită altitudinii sale și conectării cu doi ghețari, Solden asigura una dintre cele mai bune zăpezi din Austria, făcând din aceasta o destinație de ski pe parcursul întregului an, în special la altitudinea de 3250m, unde se poate schia din septembrie până în iunie.

Situat la aproximativ 1 oră distanță de Innsbruck, a fost asaltat de turiști internaționali în special după 2015, când a apărut în fimul James Bond – Spectre.

Mare parte din cei 150km de pârtie sunt potriviți pentru sportivii intermediari, însă ghețarii și numeroasele zone neamenajate oferă numeroase opțiuni experților, în special Muntele Gaislachkogl. Deși satului Solden îi lipsește șarmul pitoresc, se remarcă prin viața apres-ski exuberantă.

4. Mayrhofen – este preferatul snowboarderilor. In primul rând, datorită terenului fantastic și a pârtiilor largi, dar și înalte. Mayrhofen a fost numit în trecut drept cea mai bună stațiune de ski, raport calitate-preț. Una dintre pârtiile noi este numită Ski Movie Run, fiind echipată cu numeroase camere, astfel încât poți avea un video cu tine schiind.

3. Lech – Zurs am Arlberg – conectată recent cu St.Anton prin instalația pe cablu Flexenbahn, satul Lech este un favorit al celebrităților, cu numeroasele sale cazări de lux și aerului de stațiune exclusivistă. Pe lângă acestea există și cazări mai de buget, potrivite pentru familii.

Considerat cel mai exclusivist resort de ski din Austria, mai mic, mai liniștit, dar cu nimic mai prejos decât stațiuni de top europene, precum Moritz și Courchevel. Este preferat în special de shiori care preferă pârtiile neamenajate.

Cu pârtii aflate la peste 2500m altitudine, activitățile de ski și snowboard sunt asigurate pentru întreg sezonul, iar cele 34 teleschiuri pot transporta 44.600 de schiori pe oră.

2. Kitzbuhel – în timp ce St.Anton este cel mai bun resort pentru schiorii experți, Kitzuhel este o destinație de top pentru toți ceilalți. Șarmant și romantic, orășelul situat între Salzburg și Innsbruck, este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase așezări austriece și atinge strălucirea resorturilor de lux elvețiene.

Pe lângă hotelurile sale luxoase și restaurantele de top, Kitzbuhel este un vis al schiorilor, dar și a celor care nu practică sporturi de iarnă.

Fanii întrecerilor de ski știu faptul că aici are loc anual Hahnenkamm, cea mai dură cursă downhill. Însă cei peste 170km de pârtii sunt potriviți pentru toate nivelurile de dificultate.

Se poate schia în 3 zone separate: Kitzbuheler Horn, mult mai întinsa zonă Hahnenkamm și Bichlalm, o mică zonă specială pentru „free riders”. În plus, o scurtă plimbare cu autobuzul face conexiunea între Kitzbuhel și SkiWelt, adăugând încă 280 km de pârtii, servite de 90 instalații pe cablu.

1. St.Anton am Arlberg – cea mai celebră stațiune austriacă, St.Anton este și una dintre cele mai bune resorturi de ski din Europa și chiar din lume. Este preferată în general de experți, având unele dintre cele mai provocatoare pârtii din Alpi.

Are un loc important în istoria skiului, fiind locul în care a luat ființă primul club de ski din Alpi, în 1901. Nu este loc pentru începători, deși în cei 280km de pârtii își pot face loc și intermediarii. Dintr-o astfel de stațiune nu puteau lipsi proprietățile de lux, cât și un apres-ski bogat. Un alt avantaj al stațiunii St.Anton este că poate fi accesat cu trenul.

*Alte stațiuni de menționat, perfecte pentru începători și familii:
Saalbach – Hinterglemm – cele 2 sate, aflate în apropiere de Salzburg, combinate cu resorturile Leogang și Fieberbrunn, însumează cea mai răspândită rețea, cu unele dintre cele mai moderne și sofisticate sisteme de instalații pe cablu. În ciuda altitudinii reduse (între 1003 și 1060 metri), resortul are parte de o zăpadă excelentă.

Regiunea este bună în special pentru familii și începători. Saalbach, cel mai mare dintre cele 2 sate, este situat chiar la baza pârtiilor și este o localitate tradițională austriacă, având numeroase cafenele, buticuri, hoteluri și numeroase activități pe lângă schiat. Hinterglemm este mai liniștit, mai ieftin și mai potrivit pentru familii. Autobuze gratuite fac legătura între Saalbach-Hinterglemm și Leogang.

Obergurgl – orășel liniștit, asemeni pârtiilor sale mult mai libere și lipsite de vitezomani. Așadar străzile, cât și pârtiile sale sunt perfect sigure pentru copii. Are și o școală de ski excelentă pentru începători.

Citește și:

Top stațiuni de ski din Europa
Top stațiuni de ski din România

Ellmau – precum Obergurgl, Ellmau nu este celebră pentru viața de noapte, cât pentru atmosfera liniștită, potrivită familiilor. Cu școli de ski foarte bune și parcuri de distracție cu zăpadă, toate pentru a-ți amuza copilul cât timp tu schiezi. Trasee pentru toate nivelurile, pentru ca cei mai experimentați să nu se plictisească.

Niederau – una dintre cele mai ieftine stațiuni austriece, perfectă pentru începători, dar cu zone ce provoacă și pe experți. Pe lângă pârtiile sale, aduce numeroase alte activități, precum: tobogan run, un parc acvatic, un mic tren turistic.

postați un comentariu

10 + 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.