Sus
  >  Home   >  TOP 9 orașe SUPERBE din Franța, perfecte pentru un city break!

Cu peste 89 milioane de vizitatori în anul 2017, Franța își menține prima poziție în topul celor mai vizitate țări din lume, întrecând Spania și Statele Unite. Parisul care atrage peste 30 milioane de turiști străini (dintre care 15 milioane ajung doar la Disneyland), varietatea reliefului, cu munte și mare, stațiuni de nivel mondial, castele celebre, istorie bogată și una dintre cele mai bune gastronomii din lume, sunt principalele atuuri ale Franței în atragerea vizitatorilor.

Dacă am făcut deja topul celor mai frumoase castele, dar și a celor mai spectaculoase plaje, a venit momentul să facem topul celor mai frumoase 9 orașe din Franța, tocmai bune pentru a petrece un city break de câteva nopți. Topul nu se bazează atât de mult pe păreri personale, ci în principal pe numărul de obiective turistice, pe numărul anual de vizitatori și prețul mediu al unui city break, incluzând transport și 3 nopți cazare la un hotel cu mic dejun.

9. Toulouse – al patrulea oraș ca mărime din Franța, cu puțin peste 450.000 de locuitori, este situat la 150km de Mediterană și la 230km de Oceanul Atlantic. Cu o istorie bogată, de peste 2000 de ani, este și unul dintre cele mai vechi centre universitare din Europa, Universitatea din Toulouse fiind fondată în 1229. Este numit și „orașul roz” datorită numeroaselor clădiri construite din cărămidă roz și este centrul aviației europene, fiind între altele și sediul companiei Airbus.

Cele mai importante obiective turistice sunt: Basilica Saint Sernin, Muzeul Augustinilor, Biserica Notre Dame, Biserica Iacobinilor, Podul Nou și clărirea Primăriei.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 250 eur/persoană.

8. Nantes – situat în vestul Franței, pe râul Loara, se află la doar 50km de coasta Atlanticului, fapt ce a dus la dezvoltarea orașului, ce a devenit al 6-lea ca mărime din țară, cu aproximativ 300.000 de locuitori. Apare în topurile orașelor cu cel mai bun nivel de trai din Europa, primind titlul de Capitală Verde Europeană, datorită curățeniei și a numărului mare de spații verzi.

Principalele obiective turistice din orașul lui Jules Verne sunt: Castelul Ducs de Bretagne, Les Machines de l`Île, Passage Pommeraye, Jardin des Plantes, Muzeul de Istorie Naturală, Catedrala din Nantes, Muzeul Jules Verne etc.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 350 eur/persoană.

7. Aix-en-Provence – superbul orășel universitar esti situat la aproximativ 30km nord de Marseille, iar din cei 130.000 locuitori, aproape un sfert sunt studenți. Una dintre atracțiile orașelului este Braseria Les Deux Garcons, loc frecventat adesea de personalități precum Cezanne, Zola, Picasso și Hemingway, Centrul Istoric, Fântâna de la RotondeCatedrala Saint-Sauveur, Muzeul Granet, etc.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 350 eur/persoană.

6. Marsilia (Marseille) – este al doilea oraș al Franței, după Paris, cel mai mare port comercial al țării și capitală a provinciei Provence-Alpi-Coasta de Azur. Nu în ultimul rând este orașul care a dat numele imnului Franței, La Marseillaise. Oraș cu origini vechi, grecești, din secolul al VII-lea î.Hr,, Marsilia dispune de numeroase obiective turistice, însă probabil cel mai mare avantaj este poziția geografică, situat fiind între faimoasele stațiuni de pe Coasta de Azur și granița cu Spania.

Între obiectivele turistice de top ale orașului se numără: Basilica Notre Dame de la Garde, Basilica Saint-Victor, Vechiul Port, Centrul Istoric, MuCEM (Muzeul Civilizației Europene și de la Mediterană), Castelul d`If, etc.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 350 eur/persoană.

5. Strasbourg – capitală a Alsaciei, împletitura dintre cultura nemțească și cea franceză fac din Strasbourg unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Deși nu este unul dintre cele mai vizitate orașe din Franța, a ajuns totuși să dețină un renume la nivel internațional, fiind căminul unor instituții prestigioase precum Sediul Parlamentului European, CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), etc.

Atracțiile principale ale orașului Strasbourg sunt: Catedrala Notre Dame de Strasbourg, una dintre cele mai valoaroase din Vestul Europei, iar cu turnul său de 142m este cea mai înaltă din Franța, Centrul Istorie – Le Petite France, Maison Kammerzell, Palatul Rohan, Muzeul Alsaciei, dar și Târgul de Crăciun din Strasbourg, unul dintre cele mai frumoase din Europa.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 300 eur/persoană.

4. Nisa (Nice) – Este al 5-lea oraș din Franța după mărimea populației, de ceva mai mult de 340.000 de locuitori, orașul fiind numit capitala Coastei de Azur, una dintre cele mai frumoase și exclusiviste regiuni ale continentului. Frumusețea orașului și climatul blând a atras elita britanică din sec.al XVIII-lea, motiv pentru care promenada orașului, una dintre cele mai celebre din lume, se numește Promenade des Anglais. Alte puncte de interes ale orașului sunt: Colina Castelului, Portul Vechi, Piața Massena, Grădinile Albert I și emblematicul Hotel Negresco.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 400 eur/persoană.

nisa

Nisa

3. Bordeaux – oraș port pe râul Garonne, are o populație de aproximativ 250.000 de locuitori și este celebru în principal pentru vinurile produse, fiind lider mondial din acest punct de vedere. În plus, Bordeaux are cel mai mare număr de clădiri istorice ocrotite din Franța, după Paris. Istoria acestor locuri începe dinaintea romanilor, din anul 300 Î.Hr, ca și trib celtic.

Printre numeroasele obiective turistice din Bordeaux se numără: Place de la Bourse, Quais de Bordeaux, La Cite du Vin, La Grosse Cloche, Porte Cailhau, Esplanade des Quinconces, Catedrala din Bordeaux, etc.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 300 eur/persoană.

2. Lyon – al 3-lea mare oraș francez, cu o populație de peste 500.000 de locuitori, se află în partea central-estică a statului, la confluența râurilor Rhone și Saone. Celebru pentru bucătăria și gastronomia sa, dar și pentru arhitectură și istorie, o parte a orașului se află în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Principalele obiective turistice ale orașului sunt: Muzeul de Arte Frumoase, Teatrul Roman Fourviere, Parcul Tete d`Or, Catedrala St.Jean, etc.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 300 eur/persoană.

1.Paris – nu se putea ca pe primul loc sa fie altul decât „orașul luminilor” sau „orașul îndrăgostiților”. Unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, aflat pe lista de dorințe a tuturor, este fără îndoială cel mai mare oraș francez, cu o populație de peste 2 milioane de locuitori, iar întreaga arie metropolitană depășind 12 milioane de persoane.

Probabil este inutil să enumerăm obiectivele turistice ale Parisului, însă o să fac totuși un mic sumar: Turnull Eiffel, Muzeul Louvre, Catedrala Notre Dame, Disneyland, Domul Invalizilor, Arcul de Triumf, Muzeul Rodin, Bulevardul Champs-Elysees, Basilica Sacre Coeur, Pantheonul, Cabaretul Moulin Rouge și multe altele.

Tarif mediu avion și 3 nopți cazare la hotel de 3* cu mic dejun, luna iunie: 260 eur/persoană.

postați un comentariu

twenty + 17 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.