Sus
  >  Home   >  Compania Ryanair anulează aproximativ 2000 zboruri!
UPDATE 19 septembrie:

Către și din România sunt anulate următoarele zboruri:

  • sâmbătă, 23 septembrie: FR3956 Roma Ciampino – București și FR3957 București – Roma Ciampino
  • duminică, 24 septembrie: FR3990 Bologna – București și FR3991 București – Bologna
  • duminică, 1, 8, 15 și 22 octombrie: FR3772 Milano Bergamo – București și FR3773 București – Milano Bergamo

 

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa, a transmis printr-un comunicat faptul că anulează între 40 și 50 zboruri pe zi, în următoarele 6 săptămâni.

Dacă inițial motivul invocat a fost acela de a-și îmbunătăți punctualitatea, se pare că adevăratul motiv este că operatorul a făcut greșit calculele cu planificarea concediilor pentru angajați.

Ziarele britanice citează un purtător de cuvânt al Ryanair care declară: „Am operat un program record (și ca trafic) în lunile de vârf iulie și august, dar acum trebuie să alocăm concediul anual piloților și echipajului de cabină în septembrie și octombrie, in timp ce incă se execută cea mai mare parte a programului nostru de vară„.

Reprezentantul Ryanair a mai spus că rata curselor care ajung la timp a scăzut sub 80%, ceea ce este „inacceptabil”. „Anulând 2% din zboruri in următoarele șase săptămâni, înainte ca programul nostru de iarnă să înceapă în noiembrie, putem imbunătăți punctualitatea la obiectivul de 90%”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei.

Se preconizează că în urma celor 2000 de zboruri anulate (aproximativ 2% din totalul zborurilor companiei), peste 400.000 de rezervări vor avea de suferit.

Pasagerii afectatați urmează să primească mail din partea companiei aeriene, oferindu-le posibilitatea de a alege un zbor alternativ, ori să primească înapoi sumele achitate.

O listă a zborurilor anulate, pentru perioada 16-20 septembrie și probabil ce urmează a fi actualizată, o puteți consulta aici. Vestea bună este că pentru această perioadă nu apar zboruri din/către orașe din România.

Se încearcă în principal anularea zborurilor de pe aeroporturile mai mari, care oferă mai multe alternative de înlocuire a zborului pierdut.

Ryanair spune că cele mai afectate aeroporturi vor fi: Barcelona El Prat, Bruxelles Charleroi, Dublin, Lisabona, Londra Stansted, Madrid, Milano Bergamo, Porto, Roma Fiumicino.

Reprezentanții Ryanair au spus că lista totală a zborurilor anulate urmează să fie publicată între 18 și 19 septembrie.

postați un comentariu

3 × 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.