Sus
  >  Home   >  TOP 9 obiective turistice in PARIS!

Paris este una dintre cele mai vizitate metropole din lume, oraș al îndrăgostiților, cu o istorie foarte bogată și cu obiective turistice de cea mai mare importanță.

9. Arcul de Triumf și Champs-Elysees

Denumit Champs Elysees din anul 1709, faimosul bulevard face legătura între Piața Concorde și Arcul de Triumf. Aici au loc evenimente importante, precum parada de Ziua Franței, întrecerea ciclistă Turul Franței, petrecerile din noaptea de Anul Nou. În plus, aici își au sediul firme celebre în toată lumea, cinematografe, teatre și restaurante de lux. Una dintre cele mai scumpe străzi din lume, chiria pentru un spațiu comercial de 100mp depășind și 1,5 milioane euro.

Arcul de Triumf este unul dintre cele mai importante simboluri din Paris, construcția acestuia fiind începută de Napoleon, pentru a omagia victoriile acestuia. De pe Arcul de Triumf poate fi admirată panorama către cele 12 artere majore care pleacă din Place de l’Etoile.

8. Jardin du Luxembourg

Probabil cel mai frumos parc al Parisului, este situat în apropierea Universității Sorbona. Inaugurat în anul 1612, pe un teren de 22 ha, a fost deschis publicului abia în sec.al XIX-lea. În partea de nord a parcului a fost ridicat Palatul Luxembourg, construit în 1627 pentru Maria de Medicis. Parcul prezintă și două fântâne superbe, Fontaine de Medicis (1624) și Fontaine de l`Observatoire (1873).

7. Domul Invalizilor

Construit la ordinul Regelui Soare Ludovic al XIV-lea, în 1670, fiind inițial un spital militar, unde se îngrijeau soldații francezi răniți în războaie. Ulterior, în 1706 a fost adăugată și Eglise du Dome, frumoasa capelă. Motivul principal pentru care atrage turiștii este faptul că aici se află mormântul lui Napoleon, unul dintre cei mai sclipitori strategi militari din istorie. În plus, domul adăpostește cel mai mare muzeu militar din lume.

6. Basilica Sacre Coeur

Bazilică romano-catolică și popular obiectiv turistic din Paris, a fost ridicată în cel mai înalt punct din oraș. Din acest motiv este vizibilă din aproape orice loc din oraș, drept omagiu adus celor 58.000 de oameni uciși în războaiele franco-prusace. Unele dintre cele mai frumoase mozaicuri din lume sunt prezente în interiorul bazilicii.

5. Muzeul Louvre

Găzduit de Palatul Louvre, ridicat în sec.al XII-lea, pe vremuri cel mai mare palat al lumii. Între timp a devenit cel mai vizitat muzeu de artă din lume, cu obiecte de artă ce au vechime din mileniul VI î.Hr. și până în sec. al XIX-lea. Din anul 2008 colecția Muzeului Louvre este impărțită în opt categorii distincte: Egiptul Antic, Antichități din Orientul Apropiat, Grecia, Etruscii și Imperiul Roman, Arta Islamică, Sculptura. Arta decorativă, Pictura, Printuri și Desene. Probabil cel mai valoros exponat este pictura lui Leonardo da Vinci –  celebra Mona Lisa.

4. Disneyland 

Principala atracție pentru copii, vastul parc tematic se întinde pe aproape 2000 de hectare, în afara capitalei Franței. Disneyland oferă peste 50 de plimbări în Fantasyland, Adventureland, Discoveryland și Frontierland. Pirați, o casă bântuită, personaje din filmele Disney și parade pe Aleea Principală se adaugă distracției.

3. Catedrala Notre Damme

Una dintre cele mai celebre catedrale din lume, este situată în centrul orașului, localizată pe micuța insulă Ile de la Cite. Construția începută în 1163 și finalizată abia în 1345, are dimensiuni copleșitoare pentru acea perioadă, cu 128m lungime și turnuri de 69 m înălțime. Una dintre cele mai frumoase panorame ale Parisului sunt de pe turnul sudic al catedralei.

2. Castelul Versailles

Cel mai celebru castel din Franța și unul dintre cele mai vizitate din lume, ajutat și de poziția apropiată de Paris. În 1661, Ludovic al XIV-lea a decis să construiască la Versailles reședința regală și timp de 50 de ani, cei mai mari artiști ai lumii au lucrat pentru acest vis!

În timpul Revoluției Franceze, aici au fost capturați Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta, iar în timpul revoluției mobilierul a fost vândut, iar picturile mutate la Louvre. Castelul a fost abandonat până în 1837, când Ludovic-Filip l-a transformat într-un muzeu de istorie a Franței. În 1919 aici a fost semnat Tratatul de la Versailles, care a pus capăt Primului Război Mondial. Din acel moment au început și restaurările mai serioase.

1. Turnul Eiffel

Probabil cel mai durabil simbol al Parisului și unul dintre cele mai celebre obiective turistice din lume, a fost ridicat la finalul sec.al XIX-lea. La acel moment era cea mai înaltă structură din lume, cu cei peste 300 m înălțime depășind Monumentul Washington. Vizibil din aproape orice colț al orașului, este unul dintre cele mai vizitate structuri de pe planetă, cu peste 7 milioane de turiști anual. Turnul are două restaurante: Altitude 95 la primul nivel (altitudinea de 95m) și restaurantul Jules Verne, la etajul al doilea.

postați un comentariu

14 + twenty =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.