Sus
  >  Home   >  Locațiile INCREDIBILE în care s-a filmat Game of Thrones!!
italica dragonpit

Ești fan Game of Thrones? Există o șansă enormă ca răspunsul să fie afirmativ, pentru că serialul a creat o adevărată isterie la nivel mondial. Și sunt toate motivele să fie așa, depășind cu fiecare sezon alte praguri, alte recorduri, înaintând spre vârful ierarhiei al celor mai bune filme făcute vreodată!

Și dacă ești fan înfocat al serialului, cu siguranță te-ai întrebat unde au fost filmate scenele din film, unde sunt situate toate castelele și cetățile prezentate și pe unde umblă White Walkers.

Să începem cu locațiile pentru sezonul în curs, al șaptelea, fiind informația mai proaspătă în minte.

Vizită în bogatul Highgarden!

Episodul 4 ne introduce o nouă locație, un castel spectaculos, ce reprezintă casa familiei Tyrell – Highgarden! Înconjurat de Jaime Lannister pentru a lua bogățiile și aurul bătrânei Olenna Tyrell, ultima reprezentată a casei sale, care moare otrăvită la finalul episodului respectiv, castelul este de fapt Castillo de Almodovar del Rio, din Cordoba, provincia Andalusia. SItuat pe malurile râului Guadalquivir, a fost ridicat de mauri în sec.al VIII-lea, pe când stăpâneau această regiune. Este deschis publicului, deci aveți ocazia să vă urcați în turnurile înalte și să vă închipuți că sunteți înconjurați de Jaime și armata sa.

castelul almodovar

Unde este Dragonstone?

Momentul așteptat de toți a sosit, iar Daenerys Targaryen a revenit în Westeros pentru a-și cuceri tronul. Și a mers la casa tradițională a familiei sale, Dragonstone, o plajă stâncoasă pe care dragonii o survolează în voie. Plaja respectivă poarte numele de Itzurun, iar orașul care se întinde pe malurile sale este Zumaia, în ținutul Basc al Spaniei.

Lannisterii tot din Spania sunt..

Vechea fortăreață arabă din Trujillo, provincia Caceres apare în sezonul 7 drept Casterly Rock, casa ancestrală a familiei Lannister, cucerită cu ușurință de Unsullied.

Alte locații din Spania

Și în sezoanele anterioare Spania a fost un loc preferat de regizorii serialului Game of Thrones. Sezonul trecut ne-a fost prezentat Tower of Joy – Turnul Bucuriei, apărut în viziunile lui Bran, cu tatăul său, Ned Stark, mult mai tânăr, găsindu-și sora Lianna pe patul de moate, după ce născuse pe Jon Snow. Acesta este reprezentat de Castelul Zafra, din provincia Guadalajara.

Orașul andaluz Osuna apare în film drept Meereen, Alcazar de Sevilla devine Sunspear, capitala din Dorne, iar Podul Roman din Cordoba devine Podul cel lung din Volantis.

Tower of Joy – Castelul Zafra (sursa: www.gameofthrones.wikia.com)

UPDATE: În ultimul episod din sezonul 7 a mai apărut o nouă locație, tot din Spania. „The Dragon Pit”, locul în care s-au întâlnit cele două tabere în episodul final, s-a filmat la ruinele romane de la Italica, Sevilla.

italica dragonpit

The Dragon Pit 

Islanda – Tărâmul nopții și al gheții

Iarna a venit.. nu în realitate, adevărat, însă în film acțiunea a ajuns aproape de punctul culminant, anunțat încă din primele episoade, prin celebra zicală „Winter is coming”. Și dacă iarna este aici, nu exista un loc mai bun pentru filmări decât superba insulă din Atlantic, Islanda. Filmările ce au avut loc până în acest moment au atras o mulțime de turiști in Islanda, devenind una dintre țările cu cea mai mare creștere turistică din lume.

În sezonul 7 urmează să apară filmări din Vik, unde nisipurile negre urmează să ajuge la construirea unei scene dramatice. Lava înghețată de lângă Lacul Myvatn este locul în care Mance Ryder și-a strâns armata în sezonul 3, iar Peștera Grjotagja este aceea în care Jon Snow i-a demonstrat lui Ygritte că nu știe nimic. Myrdalsjokull devine Pumnul Primilor Oameni, iar cel mai mare ghețar al Europei, Vatnajokull, apare de asemenea în film.

Parcul Național Thingvellir apare în sudul zidului, nu în sălbăticie. SItuat aproape de capitala Reykjavik, aici a fost ales să fie drumul către Eyrie, unde Brienne și Dulăul s-au duelat, în sezonul 4.

Însoritul Maroc apare și acesta

Orașele marocane Ait Benhaddou și Oarzazate, ce au apărut în filmul Gladiatorul, își fac apariția și în cel mai iubit serial, Game of Thrones, drept orașele Astapor și Pentos.

Orașul Essaouira, situat pe malul mării, este locul în care Daenerys a întâlnit pentru prima dată pe cei din armata Unsullied, conduși de Viermele Cenușiu.

Astapor – Essaouita (sursa: winteriscoming.it)

Insula Malta

În primul sezon orașul Mdina din Malta a jucat rolul Debarcaderului Regelui, sau Kings Landing, chiar dacă se află la distanță considerabilă de mare. Insula Gozo, cu faimoasa Fereastră de Azur (The Azure Window), a apărut în film la nunta dintre Daenerys cu Khal Drogo, în primul sezon. Din păcate, între timp Fereastra de Azur s-a prăbușit în mare.

Superba Croația

Orașul Dubrovnik din Croația este, începând cu sezonul al doilea, capitala din Westeros, anume Debarcaderul Regelui. Mai multe puncte din oraș apar pe parcusul serialului Game of Thrones, precum aglomeratul centru vechi, Str. St. Dominika, Turnul Minceta (cel mai înalt punct al orașului) și Fortul Sf. Laurențiu. În aceste locuri s-au filmat scene importante din film, poate cea mai importantă fiind cea cu drumul căinței a lui Cersei.

În Parcul Gradac, din afara centrului istoric, este locul în care s-a desfășurat nunta lui Joffrey, iar în atriumul Hotelui Belvedere s-a filmat lupta dintre Oberyn Martell și Munte.

Grădina de pe insula Lokrum, din apropierea coastei Dubrovnikului, a înfățișat grădinile marelui oraș Qarth, care mai folosește și imagini cu Mănăstirea St. Dominic din Trogir. Grădinile din Fortăreața Roșie sunt situate la 30 minute de Dubrovnik, la Trsteno Arboretum, ce datează din sec.al XV-lea.

Dubrovnik – Kings Landing (sursa: demilked.com)

Irlanda de Nord – Winterfell

În Irlanda de Nord s-au filmat numeroase scene importante, în principal din primele sezoane Game of Thrones. Irlandezii sunt probabil și cei care au profitat cel mai bine de reclama făcută pe urma serialului, organizând tururi speciale pentru turiști, organizează bancheturi, petreceri tematice și puteți vedea chiar doi dintre lupii ancestrali ai familiei Stark.

Turul început de la Castelul Ward, poartă turiștii prin 20 de locații folosite în filmări, printre care turnul de pe care cade Bran, bordelul și locul în care se antrenau cu arcul, locul în care Robb Stark și-a campat armata și unde a fost capturat Jaime Lannister și castelul care întruchipează Gemenii (The Twins), unde locuiește Lordul Frey.

Templul Musenden, care tronează deasupra întinsei plaje Downhill Strand, este un loc vizitat de Stannis Baratheon și Melisandre, în timp ce orășelul Ballintoy devine Pyke, capitala Insulelor de Fier.

Kings Road este tot în Irlanda de Nord, reprezentat fiind prin superbul drum The Dark Hedges (gen Gardurile Vii Întunecate).

postați un comentariu

sixteen − three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.