Sus
  >  Home   >  Grecia 2016- Zakynthos Ep.1
insula zakynthos

A doua zi din vacanța noastră în Grecia am început cu micul dejun la hotel în Salonic, după care am plecat către punctul culminant al vacanței, destinația mult așteptată, insula Zakynthos.

Traseu Salonic – Zakynthos

Traseul a fost următorul: (Ziua II.) Salonic – Grevena – Ioannina – Arta – Mesolongi – Patras – Ferryboar Kyllini – Zakynthos, adică aproximativ 580 km. În această zi am mai plătit 3 taxe de autostradă, 2 x2,4 eur și una de 2,5 eur. La acestea se adaugă taxa de traversare a faimosului și foarte interesantului pod de la Patras.

În jurul orei 10 am părăsit Salonicul și am ajuns la Kyllini aproape de ora 16:00.. pe ultimii km am tras puțin mai tare pentru a prinde ferryboatul de 16:15, din câte știam noi următorul era abia la ora 20:00. Am ajuns la timp și am luat bilet dus-întors, profitând astfel de un discount destul de bun, 50% reducere pentru biletul de retur. Astfel am plătit 92 eur pentru o mașină și 4 adulți, tur-retur. Noi am mers cu Kefalonian Ferry, al doilea grup de mașini, care au rămas puțin în urmă au prins locuri la o altă companie, Levante Ferries, care a fost puțin mai scumpă.

Înainte de a alege una dintre companii și de a cumpăra tur-retur, este bine să vă informați dinainte asupra orelor de retur, unele pot fi prea devreme, iar altele prea târziu..în funcție de planurile fiecăruia. Nu uitați, înainte de a merge pentru îmbarcarea pe ferryboat opriți întâi la ghișeu să cumpărați biletele, pentru că acestea nu pot fi luate direct de la vapor și veți fi întorși din drum.

Înainte de a pleca din țară am citit pe internet tot felul de păreri și sugestii, cum că este de preferat să se facă rezervare dinainte pentru ferry…țin să precizez ca nu este nevoie de așa ceva. Dacă noi fiind 8 mașini, în sezon de vârf, nu am avut probleme, cu siguranță nu este necesară o rezervare făcută online. Drumul cu ferry până în portul din Zakynthos durează aproximativ 1 oră și jumătate, tocmai bine să te mai relaxezi și sa bei o cafea după atâta stat în mașină.

img_0974

Ferrybot spre Insula Zakynthos

Încă din România discutasem cu o agenție de turism de pe insulă pentru a-mi prezenta excursii opționale, reușind să obțin niște discounturi destul de frumoase pentru grup. Tocmai de aceea, cum am ajuns în portul din capitala Zakynthos am trecut pe la agenție să ne rezervăm locurile pentru croaziera în jurul insulei de a doua zi.

Eram ajunși în Zakynhthos..așteptam acest moment încă din februarie, când am făcut rezervările. Zakynthosul face parte din insulele Ionice, alături de alte destinații cunoscute precum Lefkada sau Kefalonia. Este însă poate cea mai îndrăgită și mai vestită dintre acestea, fiind cunoscută în primul rând datorită a doi factori: celebra plajă Navaggio, unde se află cea mai fotografiată epavă din Europa și țestoasele caretta-caretta. Acestora se adaugă, bineînțeles, plajele cu nisip fin, apa turcoaz, vegetația luxuriantă, relieful deluros care predomină insula dar și viața de noapte din stațiuni precum Laganas.

20160810_112158

Insula Zakynthos

Capitala Zante era pe vremuri un oraș elegant, însă a fost distrus aproape în întregime din cauza marelui cutremur din 1953, în urma căruia au rămas în picioare catedrala și o mănăstire din sec. al XVI-lea, două edificii foarte importante pentru locuitorii insulei.

Hotel Zante Village – Zakynthos

În jur de ora 18 am ajuns la hotel, fiind cazați la Zante Village 4*, situat la marginea stațiunii Alykanas, aproximativ 1km de plajă. Este o stațiune mai mică și mai liniștită, situată la 12 km de portul din Zante. Drumurile pe insulă sunt însă foarte înguste și în pantă din cauza reliefului deluros, astfel încât se fac cel puțin 20 de minute până în „capitală”. Majoritatea restaurantelor,  magazinelor sau agenților de turism se întind pe șoseaua principală, iar alte taverne le puteți găsi în apropierea plajei.

20160810_072309_hdr

Hotel Zante Village – Insula Zakynthos

Hotelul mi-a plăcut destul de mult, chiar dacă la final, din cei 27 de oameni au fost păreri împărțite. Este de fapt un complex, mai multe viluțe de 2 etaje, iar recepția și restaurantul într-o clădire separată. Camerele foarte spațioase, la aproximativ 25mp, un balcon mare, aer condiționat (care se plătea separat), iar paturile foarte comode. În mijlocul viluțelor se afla atracția principală, din punctul meu de vedere, o piscină foarte mare, cu fileu de volei, poartă pentru polo sau saltele gonglabile și mingi.

20160809_185446_hdr

La marginea piscinei un bar unde se poate comanda un cocktail, un shot sau o bere, iar lângă acesta un salon mare în care se organizau seara petreceri tematice, seri grecești sau muzică și dans pentru cei mici. Parcare foarte mare în interiorul curții, loc de joacă pentru copii, un mini market, deci cam tot ce ai nevoie pentru o ședere liniștită. Mesele destul de variate, cam pentru toate gusturile. Micul dejun era în general același în fiecare zi, însă cina și prânzul, pentru cei care aveau all inclusive, se schimbau zilnic, cel puțin felurile principale.

20160809_183732_hdr

20160813_082038_hdr 20160813_082110_hdr

Pentru că mai urmează 4 zile de petrecut și de povestit din și despre Zakynthos, cred că este mai bine să continuăm într-un articol nou, să nu ne lungim aici prea mult. Continuarea experienței din Zakynthos o puteți găsi aici.

postați un comentariu

6 + 17 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.