Sus
  >  Home   >  Cum am ieșit învingător din „Jocul Cuvintelor” de la KanalD

Am vrut inițial să scriu un articol despre experiența avută la „Jocul Cuvintelor” cu Dan Negru, la KanalD. Apoi m-am gândit că nu are rost să fac mare caz din asta. Însă, după difuzare (cât și în timpul acesteia), am primit atât de multe mesaje și telefoane, de la prieteni mai vechi, sau mai noi, ori de la persoane necunoscute care m-au felicitat încât am spus că trebuie să fac asta.

Ce este Jocul Cuvintelor?!

O emisiune de tip quiz, nu neapărat de cultură generală, cât mai ales despre lexicul, vocabularul limbii române. Este descrie drept „cel mai simplu și ușor de înteles quiz game”. Această definiție nu este departe de adevăr, întrucât regulile sunt destul de simple.

5 concurenți intră în competiție, iar fiecare primește un set de 14 definiții, în strădania de a nimeri toate cuvintele. Poți „cumpăra” o literă, ca ajutor, însă astfel pierzi câte 100 lei/literă.

Show-ul se difuzează pe postul KanalD, miercuri-vineri, începând cu ora 22:30 și este prezentată de Dan Negru, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de televiziune din România în ultimii 30 ani.

Cum și de ce m-am înscris

Întotdeauna am avut o timiditate, chiar o mică fobie de vorbit în public, motiv pentru care nu mă vedeam vreodată să particip la un show televizat. Probabil din acest motiv am ales și acest tip de format pentru a-mi expune pasiunea pentru călătorii, în scris, pe un blog. Nu prin video, pe youtube, cum era mult mai „trendy”..dar teama de cameră m-a împiedicat să fac acest lucru.

Sorina a mai avut tentative să mă înscrie la diverse emisiuni (ex Chefi la Cuțite). Dar când m-au sunat să merg la casting am refuzat, știind oarecum și că nu pot excela într-o astfel de emisiune.

Show-urile de cultură generală m-au pasionat însă întotdeauna, iar când eram mic nu ratam vreun episod din „Vrei să fii miliardar?”. Mai recent m-a bătut gândul să mă înscriu la „Câștigă România”, de pe TVR2, cu Virgil Ianțu, dar acolo este mult mai dificil, deși din fața ecranului mă descurc.

Însă, după ce am urmărit pentru prima dată „Jocul Cuvintelor”, în perioada Paștelui, am zis că asta este genul de emisiune la care aș putea să particip. Atmosferă degajată, un format interesant, iar totul ține de tine și de puterea de a controla propriile emoții.

Așa că m-am înscris de bunăvoie și nesilit de nimeni, iar după o vreme am fost chemat la casting.
*Pentru a te înscrie la „Jocul Cuvintelor” o poți face aici.

jocul cuvintelor cu dan negru

Experiența avută la „Jocul Cuvintelor”

Încă de la casting m-au năpădit emoțiile și tremuram cu microfonul în mână. Deja mă gândeam cum o să reacționez când ajung pe platou, cu Dan Negru în fața mea.

Ajuns în ziua filmărilor, am fost nesperat de relaxat. Adevărul este că îmi începusem ziua cum nu se putea mai rău, pe holurile mall-ului Park Lake, de la 6 dimineața, stând la coadă la pașapoarte. După ce îți faci nervi 2-3 ore pe acolo, parcă nu mai are ce să-ți afecteze ziua.

Dar când am trecut, în drum spre baie, pe lângă platoul luminat și am văzut toate acele camere. Mi s-au înmuiat din nou picioarele!

Cel mai mult m-a bucurat, pe lângă faptul că am câștigat, a fost faptul că ediția a fost foarte strânsă. Competiția puternică a făcut ca episodul să fie cu atât mai special. Am urmărit toate edițiile și sunt aproape sigur că este pentru prima dată în istoria emisiunii când 3 participanți au avut peste 7500 lei. Și doi dintre ei peste 8500. Fenomenal parcurs și îi felicit pe ceilalți 4 din tot sufletul!

Le mulțumesc celor din staff-ul emisiunii, care te pregătesc de filmare într-un cadru foarte călduros, cu zâmbete și voie bună, lucru care te ajută enorm să ieși din starea de panică, frică, emoții. Și de asemenea îi felicit că au reușit printr-un astfel de show, care se bazează pe „mersul trotinetei”, cum tot zice Dan Negru, să devină lider de audiență. Asta într-o perioadă în care televiziunea promovează tot mai mult contrariul.

Un show minunat

Chiar am citit înainte de a scrie articolul, emisiunea a avut un rating de peste 800.000 de urmăritori, cu un maxim de 1.500.000 în punctul de aur. Fabulos!

Nu în ultimul rând mulțumesc tuturor care m-au urmărit și mi-au transmis gândurile lor, fie direct, pe telefon, sau pe facebook/instagram/youtube, unde a găsit fiecare de cuviință.

Cum eu mi-am învins această teamă și chiar am făcut-o cu brio, recomand să treceți peste orice temere de acest gen, cu siguranță o să iasă bine.

*Pe youtube încă nu a fost pusă partea cu mine, însă există mai multe site-uri care au publicat emisiunea integral. Găsiți pe pagina mea de facebook un astfel de link, pentru cine a ratat ediția.

postați un comentariu

13 + eighteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.