În toată lumea apar povești despre locuri bântuite sau blestemate. Aceste lucruri atrag și fascinează, paranormalul fiind un atu de care se folosesc multe obiective turistice pentru a atrage vizitatori. Castelele sunt adeseori corelate cu fantome, precum și alte clădiri vechi, spitale părăsite, dar și păduri întunecate sau cimitire, fiind alte locuri în care oamenii sunt siguri că au avut parte de experiențe paranormale.
România, fiind o țară cu istorie străveche, numeroase clădiri vechi, dar și o puternică tradiție și cultură în ce privește fantasticul, este înțesată cu locuri și clădiri despre care umblă vorba că ar fi bântuite sau blestemate.
9. Hotel Cișmigiu- nu știu câți au văzut Room 1408, un film de groază foarte bun, în care se amintea despre un hotel bântuit. Dacă nu sunteți fani ai filmelor horror, atunci poate sunteți cunoscători ai muzicii..trebuie să fi auzit melodia celor de la Vama Veche – Hotel Cișmigiu. În prolog se amintea povestea unei tinere studente la teatru, care a decedat în puțul liftului, pe când hotelu era folosit drept cămin studențesc. Pasionații de paranormal susțin că fantoma tinerei se află încă în interiorul hotelului, iar uneori se pot auzi țipetele puternice ale acesteia, provenind din casa liftului.
8. Pădurea Trivale – una dintre pădurile considerate bântuite din țara noastră, Pădurea Trivale din Pitești este locul mai multor povești de groază. Cele mai cunoscute dintre ele au în prim plan fantomele unor tinere mirese. Prima ar fi fost decapitată de propriul tată, iar casa/conacul din pădure rămas în urma familiei ar fi fost bântuit. De asemenea casa a fost utilizată de grupuri sataniste care se întâlneau aici, până când a fost demolată.
O altă legendă înfricoşătoare, plasată în aceeaşi pădure, însă într-o perioadă mult mai recentă, vorbeşte despre fantoma unei alte mirese moarte care ar bântui de ceva vreme acele locuri. Povestea pleacă de la o istorioară macabră care circulă printre taximetriştii piteşteni, potrivit căreia un coleg de breaslă ar fi dus o miresa la o adresă din apropierea celebrei case bântuite. Halucinanta poveste spune că pasagera i-a fi lăsat taximetristului, în loc de bani, propria sa verghetă, rugându-l s-o aştepte. Bărbatul ar fi căzut însă într-un somn adânc din care s-ar fi trezit nu în Pădurea Trivale, ci în faţa unui bloc de locuinţe din cartierul cu acelaşi nume, de unde, in urmă cu 10 ani, plecase spre sinucidere o tânără mireasă care şi-a pierdut soţul chiar în ziua nunţii, într-un accident rutier. Şi, ca povestea să fie cu adevărat sinistră, se spune că, întors la maşină, după aflarea istoriei miresei sinucigaşe, ar fi găsit vergheta lăsată gaj de femeia dusă la adresa din pădure, pe un deget aflat în putrefacţie.
7. Castelul Bran – Nu se putea ca cel mai faimos castel din România, cu o istorie atât de bogată și celebru în toată lumea ca fiind „Castelul lui Dracula” să nu apară într-o listă precum aceasta. Poveștile despre fantoma lui Dracula care nu are pace și face jogging pe holurile castelului au ajuns până în Marea Britanie. Atunci specialiștii britanici au spus că trebuie să ia dracul de coarne și să trimită o echipă de specialiști în paranormal. Veniți cu echipamente performante, britanicii susțin că au luat legătura cu mai multe fantome, printre care și cea a lui Vlad Țepeș, cu care au purtat și o scurtă discuție :) Este cu atât mai ciudat, ținând cont că aceasta nu a avut vreo legătură directă cu acest loc, deci de ce ar alege să bântuie tocmai Branul?
Localnicii mai sunt de părere că și fantoma Reginei Maria încă se află prin castel, stând probabil la o bârfă nesfârșită cu celebrul Conte Dracula.
6. Castelul Iulia Hașdeu – construit la Câmpina de către savantul Bogdan Petriceicu Hașdeu după moartea fiicei sale, se spune că a fost realizat după planurile desenate de el însuși, inspirat fiind de spiritul nemuritor al fiicei sale. Numeroasele semne oculte, ședințele de spiritism inițiate de nefericitul tată, o cameră special amenajată pentru așa ceva, dar și declarații ale angajaților și vizitatorilor castelului, fac din acesta unul dintre cele mai stranii locuri din România.
Castelul Iulia Hașdeu
5. Dealul Lunganilor – situat în Jud.Iași, aproape de municipiul Botoșani, este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri din zonă. Locuitorii comunei Lungani se plâng de aproximativ 100 de ani că sunt bântuiți de fantome..și nu sunt puține, ci un întreg batalion. Se pare că peste 1000 de soldați români dinn timpul Primului Război Mondial, au fost puși în gropi comune pe aceste dealuri, răpuși fiind de tifos ori de obuzele inamicilor. Curios pe această temă fiind și Mihail Sadoveanu, care a scris „Țara de dincolo de negură”, referitor la aceste locuri.
După mai multe decenii în care locatarii au fost terorizați de „armata fantomelor”, se pare că fenomenele paranormale s-au mai diminuat, ca urmare a ridicării unei biserici pe dealul Lunganilor.
4. Pădurea Radovan – Încă din anii `40 locuitorii din zonă vorbesc despre fantoma unei mirese care bântuie prin Pădurea Radovan, probabil cel mai straniu loc din Oltenia. Conform legendei, o tânără venită din Moldova pentru a scăpa de sărăcia, ajunge în Radovan, unde avea să fie abuzată de un bogat al satului. Rușinată și cu ideea că este însărcinată în urma violului, decide să își ia viața în pădurea de lângă sat.
Șoseaua ce trece prin mijlocul pădurii este cunoscută pentru numeroasele accidente, puse de multe ori chiar pe seama fantomei îmbrăcate în mireasă.
3. Troița Miresei – tot o mireasă terorizează de această dată o șosea, nu pădure precum în cazurile precedente. Pe Drumul Național 7, care leagă Piteștiul de București, la km 47, în dreptul localității Găești, se află o troiță care amintește de o tragedie. În anul 1936, fix în ziua nunții sale, Margareta Ștefănescu a decedat în accident rutier, chiar în acest loc.
De atunci se pare că sufletul neliniștit al tinerei apare în dreptul troiței și produce accidente, multe dintre ele sfârșite tragic, prin decesul a numeroși tineri, majoritatea fiind necăsătoriți. Doar în perioada 2008-2009 au decedat 12 tineri, toți necăsătoriți.
2. Mănăstirea Chiajna – unul dintre cele mai bântuite locuri din capitală, Mănăstirea Chiajna are o istorie aparte. Construită în perioada lui Alexandru Ipsilanti și finalizată în timpul fanariotului Nicolae Mavrogheni. De dimensiuni foarte mari pentru acele vremuri, urma să fie una dintre cele mai importante mănăstiri, însă nu a apucat nici măcar să fie sfințită, fiind atacată de către turci. Lăcașul a „murit” definitiv la începutul anilor 1800, odată cu epidemia de ciumă.
Situată între 2 cimitire din cartierul Giulești-Sârbi, este locul în care au avut loc mai multe crime și unde mulți se jură că au văzut fantome. Cea mai celebră anomalie ce ține de Mănăstirea Chiajna este cea a clopotului îngropat. Se spune că atunci când este lună plină se aud sunete de clopot, chiar dacă nu mai există vreunul rămas din vechea mănăstire.
Mănăstirea Chiajna
1.Pădurea Hoia-Baciu – cunoscută și sub numele de „Triunghiul Bermudelor din România” este probabil locul considerat cel mai bântuit din țară. Localnicii spun că cei care trec prin pădure au stări și senzații ciudate, precum stări de vomă, greață și chiar arsuri de piele. În anul 1968 în această pădure a fost realizată una dintre cele mai clare, conform specialiștilor, fotografii făcute unui OZN. Luminile puternice care apar noaptea, din senin și care dispar la fel de repede, forma ciudată a unor copaci, toate acestea fac din Pădurea Hoia-Baciu să fie numită de unii poarta către o altă lume, sau sălașul necuratului.